Stadsbild av Mannheim, Tyskland
Grupp av studenter i en park

Förberedande språkkurs i tyska

Få den bästa förberedelsen inför året utomlands

För att förbereda dig så bra som möjligt inför ditt utbytesår eller termin i Tyskland, erbjuder vi en språkkurs i tyska i staden Mannheim. Språkkursen äger rum precis före Soft Landing Camp i samma stad.

Vi rekommenderar alla som behöver en förberedelse i språket att anmäla sig till kursen för att få bästa möjliga start på high school-äventyret.

Om språkkursen

Språkkursen äger rum i centrala Mannheim. Du går i skolan under cirka fem timmar om dagen, från måndag till fredag.

Tyskundervisningen är speciellt utformad för att ge dig den bästa kunskapen i det tyska språket såväl som tyska traditioner och seder. Vi går igenom grammatikens grunder, lär oss viktiga ord och uttryck, och spelar spel och har frågesporter tillsammans i klassen. Varje lektion kommer ta dig ett steg närmare ditt mål: att öka ditt självförtroende och känna dig mer bekväm med att kommunicera på tyska.

Efter lektionerna och på helgerna får du möjligheten att upptäcka livet i Tyskland tillsammans med personalen och klasskompisarna. Utflykter anordnas dagligen. Vi besöker simhallar, fotbollsplaner där vi utövar aktiviteter eller närliggande städer som Frankfurt och Heidelberg.

Längd

Två veckor

Få kontakt med en av våra high school-experter

*” anger obligatoriska fält

Studentens information

Hidden
Är du student eller vårdnadshavare?*

Vårdnadshavarens information

Hidden
Hantering av personuppgifter*
Grupp av studenter under rasten

Kost och logi

Under språkkursen bor du i centrala Mannheim där du delar rum med andra Explorius-studenter. Frukost, lunch och middag är inkluderat varje dag under språkkursen.

Inkluderat

 • Fem timmar tyskundervisning per dag
 • Skolavgift
 • Skolmaterial
 • Diplom
 • Transfer vid ankomst och avresa
 • Introduktion och guidning av vår personal
 • Kunnig och bra personal
 • Helpension
 • Aktiviteter och workshop på eftermiddagarna
 • Workshop om tyska traditioner, kulturer, skolan etc.
 • Sightseeing och guidade turer runt Mannheim och andra städer
 • Inträde och transfer till alla aktiviteter

Tidigare utbytesstudenter berättar

Edna i Tyskland

Edna

“Tyskland är ett land med mycket kultur och det fins otroligt mycket att uppleva. Du kommer att få vänner för livet, både genom skolan och genom sport.”
– Edna i Tyskland

Erik i Tyskland

Erik

“Genom att åka på utbytesår kastar du dig automatiskt ut i en främmande kultur. Du får då nya erfarenheter, kunskaper och vänner från en helt ny del av världen.”
– Erik i Tyskland.

Vy över München i Tyskland

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i Tyskland. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Åk på ett utbytesår till Tyskland

Att åka som utbytesstudent till Tyskland är det perfekta tillfället att få en genuin upplevelse av detta spännande europeiska land och lära dig ett av mest talade språken i världen. Som tysktalande kan du kommunicera med miljontals människor.

Boka studierådgivning