Weekend trip med värdfamiljen
Staden där historia möter modern teknik
Det var väldigt tidigt in på mitt utbytesår när min värdfamilj frågade om det var någonstans speciellt jag ville. Jag sade självklart att jag alltid velat att åka till Kyoto, där historia möter dagens teknik, och speciellt under hösten. Då blir träden eldröda och det blir en speciell stämning. Den 21 november åkte vi till Kyoto. Vår första resa som familj.

Universal Studios
Det var väldigt ont om lediga hotellrum i Kyoto då november är en av stadens högsäsonger. Så vi åkte till Osaka. En stad som ligger 7 minuter efter Kyoto med shinkansen, snabbtåget. Där låg även Universal Studios Japan. Där spenderade vi första dagen. Vi åkte karuseller och njöt av alla juleljus som var uppsatta. På USJ finns även Hogwartsslottet och jag som är ett så stort Harry Potter fan var tvungen att åka ”Harry Potter and the forbidden journey” turen. Den var i 3D och hur rolig som helst! Tyvärr stannade den i mitten och den varade alldeles för kort!

En alldeles speciell stad
Söndagen och måndagen spenderades i Kyoto. Kyoto är en alldeles speciell stad. Geishorna med flera hundraårig historia går på gator som är beklädda med moderna neonskyltar. Historiska tempel och helgedomar står bredvid nybyggda lägenheter. Men själva atmosfären är helt olik från storstaden Tokyo. Värdfamiljen väntade tålmodigt när man sprang runt som en turist och fotograferade allt som fanns att fota.

Detta är en av de händelser som kommer betyda mycket under mitt år här i Japan. Man kommer upptäcka så mycket mer än bara skollivet och vardagslivet i en japansk familj.

Katja är en utav våra studentreportrar som du kan följa under hela hennes utbytesår i Japan. Läs hennes första inlägg om Soft Landing Camp i Tokyo, alla studentreportrar hittar du här!

Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."