Den historiska staden KamakuraNygammal stad med mycket att se
I Japan känner många till den långa historian med tempel, helgedomar och geishor. En stad som verkligen har nästan allt det där historiska är Kamakura. Kamakura är en stad som ligger söder om Tokyo och tar cirka 1,5 timme med tåget från Shibuya stationen. Staden anses dock som en liten då det uppskattningsvis bor cirka 180 000 människor, detta kan bero på att det även är en ganska ny stad. Den börjades designas till en stad år 1939, dock har det varit bebott sedan flera 10 000 år tillbaka. Kamakura är en stad där det finns mycket att se. Till exempel finns det ett tempel var 20e meter och de är ofta väldigt gamla. Jag tog en lite tripp till några av dessa tempel.

Hiking bland tempel & utkiksplatser
Kencho-ji templet brer ut sig på en stor yta. Det finns totalt 9 olika områden, varav tre större byggnader. Man går igenom den första porten i tron om att det ska fria dig från alla formers beroende och besatthet. Ett av de mest historiska träden i Kanagawa prefekturen står på denna mark, Byakushin, är ett träd från cypress familjen. Det är över 13 meter högt och cirka 7 meter i diameter. Dessa sortens träd planteras speciellt på marker där zen tempel är byggda, då detta är en sorts symbol för zen. Den här tiden på året då solen börjar åter igen värma upp luften, slår blommorna ut. Just nu är det Mongolia och plommonblommor. I mars-april slår de berömda körsbärsblommorna ut. Längst in på detta templets område finns det även en utkiksplats, där man på klara dagar se Fuji-san. Här börjar även en hikingsträcka på cirka 4 km. På denna promenad finns det massa olika utkiksplatser och man kan även se Yokohama på ena hållet och havet på andra. Det tar ungefär 2 timmar att promenera, om man inkluderar fotostunder.

Kamakura är en stad som japaner är stolta över

Bland annat finns den stora Buddan, här kallas den ”Daibutsu”, the great Buddha. Jag nämnde att jag ville dit en dag och någon vecka senare åkte jag och klasskompisar dit och hade en jätterolig dag! De berättade och berättade om olika saker om buddan, så du kommer inte behöva läsa turist skyltarna som finns där.

Läs mer av Katjas blogg från Japan..
Hur man överlever en japansk vinter i skoluniform
Första dagen i skolan


Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."