Hälsning från Beatrice, utbytesstudent i Italien

Hej,

Det var länge sedan och jag ber om ursäkt att jag inte har skrivit något tidigare, har haft fullt upp hemma med vänner familj, och sedan åkt fram och tillbaka mellan Italien i sommar. Så nu med lite dåligt samvete sitter jag äntligen här och skriver det här brevet till er på Explorius. Jag ville bara säga tack för er hjälp och att ni gjorde min dröm möjlig!

Jag har spenderat ett helt fantastiskt år i det vackra Italien. Jag har träffat nya människor och vänner för livet. Jag har lärt mig laga pasta och pizza (riktig napolitansk pizza alltså), och självklart även lärt mig italienskan. Året har gått väldigt fort, det har varit fullt med saker och göra. Jag har varit i Rom med skolan, och i alla de näraliggande små byarna som 

Martina Franka och Locorotondo. Jag har upplevt den italienska kulturen på nära håll, ibland blev det väl lite missförstånd, speciellt när det kommer till språket. Men allt har jag lyckats över komma med hjälp av alla de fantastiska människor jag hade runt omkring mig.

De första månaderna kommer jag inte ihåg så mycket av…det känns som att jag sov bort de första två månaderna, man var ju så trött när man kom tillbaka ifrån skolan där man inte förstod ett skvatt! Men långsamt lärde man sig mer och mer, till hjälp hade man vänner och värdfamilj. Alla var väldigt välkomnande och öppna, något som italienarna är kända för. De öppnade verkligen upp deras hem och liv för mig, gjorde att jag kände mig mindre ensam och hade mindre hemlängtan. Visst man kom inte alltid överens, allt var inte fantastiskt eller underbart men dessa få stunder gjorde ändå att min upplevelse har blivit rikare blivit något mer, de stunderna har gjort att man ser det som var bra mer än vad man kanske skulle ha gjort annars.

Det har varit ett år som inget annat och jag ser verkligen fram emot då jag än en gång kan sätta mig på planet och åka till Taranto, Italien… en plats som för alltid kommer ha en plats i mitt hjärta.

Ni har gett mig möjligheten att få utvecklas och gett mig ett år som jag aldrig kommer glömma bort! Tack tack tack!!!! Det är svårt att sätta på ord, hur jag verkligen känner, men jag är så glad att ni hjälpte mig att få åka dit och leva ett år i Italien, att få uppleva min dröm!


Jag har bifogat några bilder ifrån mitt år i Italien, hoppas att allt är bra mer er!

Kramar Beatrice

Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."