4 anledningar att åka på utbytesår till Frankrike!1. Maten

Baguette, ost, crêpes, croque monsieur, färskt och närproducerat kött, fondue , raqlette, croissanter, pain au chocolate, ratatouille, och andra spännande saker som sniglar och grodlår smakar bäst i Frankrike!2. Det fina landskapet
Vackra slott, vingårdar, gamla städer och kyrkor, balkonger av snirkliga mönster, långa stränder och höga berg. Då landet är stort och berikat på olika klimat kan landskapet variera beroende på vart du åker! Snöiga berg? Vinodling? Varma stränder? Vem vet vart du hamnar?

3. Språket
Franska språket är ett väldigt fylligt och karaktärsbeskrivande språk. Det är vackert, men svårt att lära sig på avstånd vilket det är därför många hemma i Sverige backar till att lära sig franska. Åker man till Frankrike så blir det en annan lektion - man omringas av språket och lär sig använda det. Vips, du lär dig flytande franska utan att behöva plugga!4. Franska folkets vänlighet
Fransmännen är i generella sammanhang beskrivna som relativt strikta, kulturkära och främlingsaktande personer. Men inte alls. De är stolta över sin kultur javisst, och dem älskar att dela med sig av den men tror aldrig i mitt liv jag träffat människor som också är så intresserade av mitt liv i Sverige.

Vi brukar ha timmars konversationer på ett fik i staden jag bor i angående våra olika kulturers syn på politik, mode, nyheter etc. Och det är fruktiga konversationer som lätt hettar till, men alla respekterar varandras åsikter på grund av ren nyfikenhet . Tycker du inte som dem andra? Säg det! Nous sommes en France!Läs fler bloggar från Frankrike här.
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."