Utbytesstudenten Gina om den första tiden i Argentina

utbytesstudent Argentina

Tja!


Det är snart tre veckor sedan jag lämnade Göteborg. Det känns längesen nu, det har hänt så mycket. Den tjugoåttonde juli körde pappa mig till Landvetter, efter en stor hög pappersarbete och packning. Jag hade inte haft någon avskedsfest eller liknande, det är inte min grej. Jag hängde mest bara med de jag kände att jag behövde träffa innan jag drog. Det var mysigt, jag ville inte göra en för stor grej av det, jag kommer ju tillbaka.

Avresa och Soft Landing Camp
Resan till Argentina tog ungefär ett dygn inklusive tidsskillnaden, sen var vi framme i Córdoba. Vi hade nästan en vecka där, vi utbytesstudenter. Jag tyckte det var jättebra, dels bli av med jetlagen, komma in i kulturen och lära sig något mer spanska - och alla var så goa. Det var kul, det var fotboll och sightseeing och museebesök och dans och massa annat. Det är gött nu efteråt också, att känna lite folk i samma situation som man kan snacka med.

Alla var så sjukt hajpade på söndagen när vi skulle åka ut till värdfamiljerna, det var galet, men det verkar ha gått bra för de flesta. Själv trivs jag jättebra.

Första dagen i skolan
Jag började skolan direkt. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva det, första dagen var väldigt speciell. Folk var väldigt på. Alla ställde massa frågor om mig och om Sverige och ville berätta om skolan och om staden och språket, andra klasser kom fram under rasten och ville ta bilder och ja, det var galet. Men det är kul såklart, att folk är intresserade.

Ett nytt språk
Här kan de i princip ingen engelska, och min spanska är inget vidare heller - men det funkar. Jag har fått tusen ord förklarade for mig, folk är så himla överseende och snälla. Det går bättre och bättre, känner redan att min spanska har förbättrats något enormt. Dock fattar jag oftast typ ingenting av lektionerna om jag ska vara helt ärlig, vi får liksom tjocka invecklade texthäften, och lärare kan stå och snacka och snacka och snacka utan att jag uppfattar ett ord. Men jag tror det löser sig snart, eller jag hoppas det.

Nu vet jag inte riktigt vad som händer, det rullar på. Jag har hittat ett fotbollslag och en gitarr och massa fina människor, vilket är allt jag behöver! När det absolut värsta som hänt är att jag fått halva ansiktet dränkt i gatuhundssaliv förra veckan får jag ända dra slutsatsen att jag haft det väldigt bra. Jag är så himla glad att jag åkte. Verkligen.

Gina är en utav våra studentreportrar och du kan följa hennes blogg under hela utbytesåret i Argentina! Du hittar alla inlägg här.