Plugget i Argentina!
Det är snart sju veckor sedan min första dag i skolan. Jag går på “Escuela de Agronomia, Rio Cuarto”, en lantbruksskola med inriktningarna naturvetenskap och fysik. I och med att jag går den naturvetenskapliga linjen har jag cirka fyra timmar fysik och kemi i veckan istället för teknik.

Hemklassrum & 2 lektioner om dagen
En skoldag här ser sååå annorlunda ut från gymnasiet i Sverige. Halv åtta på morgonen samlas alla elever på skolgården för att se på när den argentinska flaggan hissas, och därefter applådera fogligt. Man går sedan till sitt hemklassrum där alla lektioner hålls. Vi har bara två ämnen om dagen, så varje lektion varar i nästan tre, fyra timmar. Givetvis med raster däremellan som spenderas på den stora gräsmattan eller på fotbollsplanen - att lämna skolans område är förbjudet även för oss äldre.

Vi slutar runt två på eftermiddagen, då man går hem och tar lunch. Notera att man inte äter något innan klockan tre på eftermiddagen då frulle inte är ett känt fenomen här. Jag höll på att svälta ihjäl de första veckorna, men man vänjer sig ganska snabbt.

Plugga på spanska
Kravet på mig under det här året är godkänt i alla ämnen, och jag tror jag har det under kontroll även om det är en rätt stor påfrestning att allt är på mitt tredjespråk. Innan jag åkte hit gick jag första året på naturlinjen, vilket har gjort att jag ligger före i både matten och naturämnena. Det som är riktigt svårt är samhällskunskapen, samt ett gäng andra ämnen som handlar om argentinsk litteratur, grammatik och kommunikation. Men med överseende lärare och hjälpsamma vänner har det gått bra hittills.


Gina är en utav Explorius studentreportrar och du kan följa hennes blogg under hela utbytesåret i Argentina! Du hittar alla inlägg här.

Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."