Finansiering, rabatter och stipendier

Vi på Explorius vill självklart att så många ungdomar som möjligt kan ta chansen att plugga utomlands. Som en del av detta erbjuder vi förmånliga alternativ gällande finansiering, rabatter och stipendium till dig att ta del av när du ansöker till ett utbytesår utomlands med oss.

Läs mer om de olika alternativen nedan och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Räntefritt lån upp till 100 000 kr 

I samarbete med Nordea Finans erbjuder vi en möjlighet att delbetala programavgiften när du reser på något av våra utbytesprogram. 

Den maximala krediten är 100 000 kr. Du kan välja att dela upp betalningen varje månad i 6, 12 eller 24 månader, helt räntefritt.* 

Ansökningskrav

  • Minst 20 år 
  • Inga betalningsanmärkningar 
  • En årsinkomst på minst 125 000 kr
  • Fast inkomst (fast anställd/anställd tills vidare, tillfälligt anställd/projektanställd i minst 12 månader, egenföretagare, pensionär). 

*En administrativ avgift på 35 kr/månad samt en uppläggningsavgift på 195–395 kr tillkommer.

Rabatter – upp till 10 000 kr

Vi erbjuder ett stort utbud av rabatter till dig att ta del av när du åker på en utbytestermin eller utbytesår med oss. Läs mer om de olika rabatterna nedan. 

Observera att det inte går att kombinera rabatterna.  

Bli värdfamilj – 10 000 kr

När du blir värdfamilj åt en av våra utbyteselever som ska tillbringa sitt utbytesår (tio månader) här i Sverige får du hela 10 000 kr i rabatt! Du får 5 000 kr i rabatt när du välkomnar en utbytesstudent i ditt hem under fem månader. Att vara värdfamilj är en spännande och rolig erfarenhet som vi varmt kan rekommendera! 

Läs mer om vårt värdfamiljsprogram.

Fem A i betyg – 5 000 kr

Hårt arbete lönar sig! Om du har minst fem A på ditt senaste betyg och kan visa det innan avresa, får du en rabatt på 5 000 kr när du åker på ett utbytesår utomlands med oss.  

Syskonrabatt – 5 000 kr

Om du har ett syskon som tidigare varit utbytesstudent med Explorius ELLER en annan utbytesorganisation får du en rabatt på 5 000 kr.

Ordna din egen värdfamilj – 5 000 kr

Om du ordnar en egen värdfamilj när du åker på ett av våra high school-program får du 5 000 kr rabatt. 

Vissa kriterier måste dock vara uppfyllda, exempelvis att du och din värdfamilj inte får vara släkt och att de inte får prata svenska. För att vara säkra på att den värdfamilj som du har ordnat är lämplig får den gå igenom samma process som alla andra värdfamiljer.  

Ansök om Explorius stipendium

Boarding School-stipendier

När du ansöker till vårt Boarding School-program har du goda chanser att få ett eller flera stipendier som kan täcka upp till hela 60 % (!) av skolavgiften.  

Stipendier erbjuds till ambitiösa elever med bra betyg och även till elever som utövar sporter såsom fotboll, hockey, golf och tennis på en hög nivå. Vi hjälper dig gärna att hitta stipendier som passar din profil. 

Övriga stipendier

Du kan också hitta böcker med information om stipendier på bibliotek. Till sist, glöm inte din hemkommun och din nuvarande skola – de har ofta lokala stipendier med färre sökande.

Boka studierådgivning