Möt ditt nordiska team!

Ge dig ut på ett unikt utbytesäventyr under gymnasietiden under trygg vägledning av vårt Nordic Team, som är stolta över att vara en del av Educatius! I över 20 år har Educatius förverkligat drömmar för internationella studenter över hela världen. Genom det nordiska teamet ger vi dig det bästa av två världar – Educatius expertis och globala nätverk i kombination med vårt lokala och engagerade team i Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Samarbete för framgång
Studenter och vårdnadshavare får genom Explorius stora nätverk ett stöd som sträcker sig utanför Norden. Vårt samarbete med Educatius-kollegor över hela världen innebär att våra studenter får tillgång till ett omfattande stöd, berikande kulturupplevelser och ett internationellt perspektiv under sitt utbyte. Vi uppskattar mångfalden i vår nordiska gemenskap, och genom vår koppling till Educatius bidrar vi till att främja en inkluderande miljö globalt. Som Explorius-student kommer du under ditt utbyte att ha stöd av erfarna medarbetare i våra nordiska länder.

En framtid av globalt medborgarskap
Vi delar visionen om att förbereda våra studenter för ett globalt medborgarskap med Educatius. Tillsammans uppmuntrar vi ett globalt perspektiv och exponerar eleverna för olika kulturer, språk och internationella frågor. Genom att utnyttja kraften i vårt nätverk, utrustar vi eleverna med färdigheter för att uppskatta en mångkulturell värld.

Bli en del av det nordiska teamet
Vi välkomna nordiska elever i åldrarna 14 till 18 år och deras vårdnadshavare att ta del av våra utvecklande gymnasieutbytesprogram. Som en stolt del av Educatius erbjuder Nordic Team en unik kombination av lokal support och globala möjligheter. Låt oss tillsammans forma framtiden, släppa fram potential och utvecklas i en ständigt föränderlig värld tillsammans.

Julia Berner-Zhou
Julia Berner-Zhou
Director Explorius Nordics

Varför började du arbeta med utbyteselever?

Jag har en internationell bakgrund som kombinerar danskt, tyskt, spanskt och kinesiskt, vilket har gjort mig mycket öppen för olika kulturer och levnadssätt. Att vidga sina vyer och lära känna andra sätt att leva, samt förmågan att inkludera olika kulturer i ens liv, tycker jag är mycket berikande och givande. Därför är det en glädje för mig att följa de unga människorna som får möjligheten att uppleva en stor personlig utveckling genom att åka på utbyte.

Har du någon speciell situation du har upplevt som är viktig för dig?

Det finns många bra och minnesvärda situationer, men jag minns särskilt en när en grupp elever skulle flyga från USA till Danmark, men på grund av flygtrafiken blev de fast i New York och var tvungna att övernatta där, vilket inte var en drömscenario! Jag och en kollega kontaktade alla vi kände i New York för att hitta en vuxen som kunde ta hand om dem, men utan framgång – tills jag fick tag i den danska ambassaden i New York. De skickade en anställd för att hämta eleverna i en ambassadbil och körde dem till ett hotell (där den anställda också övernattade och tog hand om dem), och nästa dag blev de tryggt skjutsade till flygplatsen och skickade iväg på sitt flyg till Köpenhamn. Eleverna blev väl omhändertagna och fick en extra upplevelse med sig – och jag var lycklig över att få bevis för hur viktigt ett starkt internationellt samarbete är, vilket är precis vad våra utbytesprogram handlar om.

Jag har varit en del av Explorius och Educatius i nästan 10 år, vilket har varit otroligt inspirerande och motiverande eftersom jag under denna tiden fått följa så många unga människor som förverkligar sina drömmar och utvecklas, år efter år. Både jag och hela mitt team är djupt tacksamma för det berikande arbete vi får göra varje dag.

Elnaz Biglary
Elnaz Biglary
Nordic Sales Manager

Elnaz reste själv på en utbytesresa till England år 2003 under sin gymnasietid. Det var ett lärorikt och spännande år som gav henne värdefulla erfarenheter inför sina framtida yrkesval. Elnaz började arbeta som programkoordinator för Explorius år 2017. Hon utmärkte sig snabbt genom att bidra till att intresset för utbytesresor till England ökade. Utbyte är något hon brinner starkt för och hon har mycket kunskap om alla våra program och destinationer. Elnaz anser att resa utomlands som gymnasieelev är en investering som du kommer att ha nytta av resten av ditt liv. Våra elever blir mer självständiga, trygga och toleranta. Dessutom anser Elnaz att ett utbytesprogram är ett livsförändrande beslut, och därför är det viktigt att våra kunder anlitar en organisation de kan lita på. Elnaz talar tre språk och har över 20 års erfarenhet inom försäljning och service.

Linda Matrone
Linda Matrone
Nordic Customer Success Manager

Linda har själv varit på ett universitetsutbyte i Japan 2010. Hon har en magisterexamen i konfliktforskning och har även studerat interkulturell kommunikation och socialpsykologi. Hon talar flytande finska, svenska och engelska. Linda började på Explorius 2016 som intervjuare för studenter som ska resa på utbyte till Japan. 2018 började hon arbeta som ansvarig för det finska inbound programmet, vilket innebar ansvar för utbytesstudenter från hela världen som ville tillbringa sitt utbyte i Finland. Under 2022 började hon arbeta med outbound programmet istället och blev ansvarig för finska och studenter från våra nordiska länder som ville åka på utbyte till Japan och Explorius övriga programländer. Från 2023 är Linda Customer Success Manager för Explorius Nordics, med ansvar och fokus på välbefinnandet och kommunikationen för samtliga nordiska studenter som reser utomlands. Lindas favoritresmål med Explorius är Japan, som hon anser är alltför underskattat och som hon tycker att alla borde resa till!

Erica Eek
Erica Eek
Senior Sales Coordinator

Ericas första erfarenhet från utbytesverksamhet fick hon 1987 när hon själv reste som utbytesstudent till Illinois, i USA. Sommaren 1995 fick hon möjlighet att arbeta som ledare på soft landing camp i New York. Därefter följde mer än 15 år av arbete med internationellt ungdomsutbyte. Erica har primärt arbetat med USA och Kanada, men har även stor erfarenhet av utbyte inom Europa och Australien. Sommaren 2017 reste egna dottern iväg på utbyte så numera har hennes erfarenhet byggts på med upplevelsen av vad det innebär att ”våga släppa taget” när ungdomarna vill söka sig ut i världen – den bästa erfarenhet man som förälder kan ge sitt barn!

Annika Ståhl
Annika Ståhl
High School Program Coordinator

Annika började arbeta på Explorius 2014. Under åren har hon arbetat som koordinator och hjälpt studenter att uppfylla sina drömmar om utbytesår utomlands. Annika har själv varit utbytesstudent i Italien och rest till flera av våra värdländer. Hon har även varit ledare på Soft Landing Camp. Att få vara med och hjälpa studenten med förberedelserna inför utbytesåret och att sedan vara ett tryggt stöd under resans gång är det bästa med mitt jobb!

Birgitta Bratt
Birgitta Bratt
High School Program Coordinator

Birgitta började arbeta på Explorius 2012. Inom Explorius har Birgitta haft olika arbetsuppgifter som på flygavdelningen samt ansvarig för Soft Landing Camp och Year End Camp. Idag är Birgitta koordinator och ser väldigt mycket fram emot att få fungera som en länk mellan dig som student, er som föräldrar och våra i olika länder. Båda hennes barn har varit utbytesstudenter, så hon har full förståelse för frågor som kan uppstå, nervositet och förväntningar.

Ida Madsen
Ida Madsen
Försäljnings- och marknadskoordinator

Varför vill du arbeta med utbytesstudenter?

Det som motiverar mig att arbeta med utbytesstudenter är jag har ett grundläggande intresse och fascination för olika kulturer och de möjligheter som interkulturellt samarbete ger. Detta intresse går tillbaks till mina studier, där mitt huvudområde var kulturell intelligens, vilket ledde mig hela vägen till Indien. Grunden i min passion att arbeta med utbytesstudenter ligger i att jag tror att utbytesprogram ger en unik möjlighet för oss att bättre förstå varandra över världens alla gränser.
Jag tycker att det är inspirerande att vara med och skapa ramarna för studenters utbytesäventyr, eftersom det utöver möjligheten att få en inblick i en ny kultur också är en enastående social upplevelse för alla våra elever. Jag tror att internationell utbyte under gymnaisetiden både har ett stort värde för varje enskild elev såväl som för vårt globala samhälle.

Har du en speciell upplevelse som har påverkat dig?

För mig är det otroligt speciellt att följa våra elevers utbyteserfarenheter genom sociala medier. De delar ögonblick av sina äventyr genom sina entusiastiska ”take overs” i olika sociala mediekanaler. Jag tycker att det är särskilt givande att se hur duktiga våra elever är på att dela med sig av sina dagliga liv, intressen, erfarenheter och råd. Jag är alltid imponerad av deras förmåga att beskriva både de fantastiska upplevelserna som nya vänskaper och de mer utmanande stunderna som hemlängtan. Därför tycker jag om att behålla kontakten med våra studenter före, under och efter deras utbyte, eftersom de utvecklar sin förmåga att formulera sina unika erfarenheter genom hela upplevelsen.

Miriam Ødegård
Miriam Ødegård
Programkoordinator

Miriam flyttade utomlands år 2014 första gången med hjälp av Explorius, för att studera TV- och filmproduktion i New York. Där bodde hon sedan i tre år innan hon flyttade till Long Beach, Kalifornien, för att ta sin examen i engelsk litteratur. Innan hon lämnade New York 2016 arbetade Miriam på Explorius Soft Landing Camp. Hon avslutade sin masterexamen i engelsk litteratur under 2020 samtidigt som hon beslutade sig för att stanna kvar i Kalifornien för att arbeta för start up företag med fokus på utbildning och kulturellt lärande. År 2023 bestämde sig Miriam för att återvända till Norge för att vara närmare sin familj och arbeta med Explorius som programkoordinator, med målsättningen att hjälpa ungdomar som vill studera utomlands, med utgångspunkt i sin egen erfarenhet som fått henne att förstå hur berikande det är att fördjupa sig i olika kulturer. Hon är fast övertygad om att lärande och utbildning är de mest kraftfulla verktygen vi har, och därför vill hon vara engagerad i processen att hjälpa gymnasieungdomar få de bästa förutsättningarna för att studera i ett annat land.

Åsa Kardell
Åsa Kardell
Inbound Director

Åsa jobbar med utbyteselever som kommer till Sverige. Åsa har själv varit på två utbyten, som aupair i USA under ett år och som utbytesstudent på universitet i Tyskland under ett läsår. Senare började hon arbeta som informatör för olika kulturutbyten runt om i världen och var också med att starta upp Explorius Inbound verksamhet i Sverige 2003. Att dela den vardagliga upplevelsen här hemma i Sverige med så många trevliga ungdomar från hela världen och deras fina värdfamiljer är inspirerande!

Jeanette Johansson
Jeanette Johansson
Inbound Program Coordinator

Jeanette jobbar med utbyteselever som kommer till Sverige.

Ambassadörer
Ambassadörer
Inspiratörer och informatörer

Utöver oss som jobbar på kontoret har Explorius representanter runt om i landet, Explorius egna ambassadörer. Våra ambassadörer håller i intervjuer, inspirerar och informerar om våra program. De flesta av våra ambassadörer är tidigare utbytesstudenter, föräldrar till tidigare studenter eller har själva varit värdfamilj här i Sverige.

High school-experterna

Vi på Explorius är specialister på high school-utbyte och erbjuder ett brett utbud av program för utbytesstudenter.

Om oss

One Team Across the Globe

Vi är del av Educatius Group, en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning.

One Team Across the Globe

Intresserad? Kontakta oss!

Skicka in kontaktformuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vill du inte vänta? Ring oss på + 46 (0)8 411 23 30 . 

Skicka oss dina uppgifter så kommer en av våra high school-experter kontakta dig för en personlig och kostnadsfri rådgivning. Låt det bli verklighet!

"*" indicates required fields

Studentens födelsedatum
Hidden
Är du intresserad av att ta ett amerikanskt high school diploma*
Är du student eller vårdnadshavare?*
Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Boka studierådgivning