Vi på Explorius

Ett utbytesår är en upplevelse du bara får en gång i livet och som ger ett stort försprång inför framtiden. För att se till att du får den bästa upplevelsen har vi satt ihop ett team av high school-experter som vägleder och stöttar dig från början till slut. Många av våra medarbetare – och deras barn – har själva studerat eller arbetat utomlands och vet vad som krävs för att få ett lyckat och minnesvärt år utomlands. Vi finns alltid här för dig, både i ditt hemland och på din utbytesdestination.

Pierre Ermanno
Pierre Ermanno
Director Explorius Nordics

Pierre började arbeta med dessa program 2004 och varit med Explorius från start. Under dessa år har han även arbetat på den amerikanska delen av företaget och var stationerad i Boston mellan 2011 – 2020 där han producerade det så kallade Select-programmet. Pierre är därav specialist på USA och hjälper dig gärna att hitta rätt program och skola.

Elnaz
Elnaz
Nordic Sales Manager

Annika Ståhl
Annika Ståhl
High School Program Coordinator

Annika började arbeta på Explorius 2014. Under åren har hon arbetat som koordinator och hjälpt studenter att uppfylla sina drömmar om utbytesår utomlands. Annika har själv varit utbytesstudent i Italien och rest till flera av våra värdländer. Hon har även varit ledare på Soft Landing Camp. Att få vara med och hjälpa studenten med förberedelserna inför utbytesåret och att sedan vara ett tryggt stöd under resans gång är det bästa med mitt jobb!

Birgitta Bratt
Birgitta Bratt
High School Program Coordinator

Birgitta började arbeta på Explorius 2012. Inom Explorius har Birgitta haft olika arbetsuppgifter som på flygavdelningen samt ansvarig för Soft Landing Camp och Year End Camp. Idag är Birgitta koordinator och ser väldigt mycket fram emot att få fungera som en länk mellan dig som student, er som föräldrar och våra i olika länder. Båda hennes barn har varit utbytesstudenter, så hon har full förståelse för frågor som kan uppstå, nervositet och förväntningar.

Erica Eek
Erica Eek
Senior Sales Coordinator

Ericas första erfarenhet från utbytesverksamhet fick hon 1987 när hon själv reste som utbytesstudent till Illinois, i USA. Sommaren 1995 fick hon möjlighet att arbeta som ledare på soft landing camp i New York. Därefter följde mer än 15 år av arbete med internationellt ungdomsutbyte. Erica har primärt arbetat med USA och Kanada, men har även stor erfarenhet av utbyte inom Europa och Australien. Sommaren 2017 reste egna dottern iväg på utbyte så numera har hennes erfarenhet byggts på med upplevelsen av vad det innebär att ”våga släppa taget” när ungdomarna vill söka sig ut i världen – den bästa erfarenhet man som förälder kan ge sitt barn!

Åsa Kardell
Åsa Kardell
Inbound Director

Åsa jobbar med utbyteselever som kommer till Sverige. Åsa har själv varit på två utbyten, som aupair i USA under ett år och som utbytesstudent på universitet i Tyskland under ett läsår. Senare började hon arbeta som informatör för olika kulturutbyten runt om i världen och var också med att starta upp Explorius Inbound verksamhet i Sverige 2003. Att dela den vardagliga upplevelsen här hemma i Sverige med så många trevliga ungdomar från hela världen och deras fina värdfamiljer är inspirerande!

Jeanette Johansson
Jeanette Johansson
Inbound High School Coordinator

Jeanette jobbar med utbyteselever som kommer till Sverige.

Ambassadörer
Ambassadörer
Inspiratörer och informatörer

Utöver oss som jobbar på kontoret har Explorius representanter runt om i landet, Explorius egna ambassadörer. Våra ambassadörer håller i intervjuer, inspirerar och informerar om våra program. De flesta av våra ambassadörer är tidigare utbytesstudenter, föräldrar till tidigare studenter eller har själva varit värdfamilj här i Sverige.

High school-experterna

Vi på Explorius är specialister på high school-utbyte och erbjuder ett brett utbud av program för utbytesstudenter.

Om oss

One Team Across the Globe

Vi är del av Educatius Group, en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning.

One Team Across the Globe

Intresserad? Kontakta oss!

Skicka in kontaktformuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Vill du inte vänta? Ring oss på + 46 (0)8 411 23 30 . 

Skicka oss dina uppgifter så kommer en av våra high school-experter kontakta dig för en personlig och kostnadsfri rådgivning. Låt det bli verklighet!

*” anger obligatoriska fält

Studentens födelsedatum
Är du intresserad av att ta ett amerikanskt high school diploma*
Hidden
Är du student eller vårdnadshavare?*
Hidden
Hidden
Hantering av personuppgifter*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka studierådgivning