Gymnasieval - plugga på high school efter 9:an

Gul skolbuss i USA

Hoppa på den gula skolbussen och åk på ett utbytesår efter 9:an!

Att åka iväg på ett high school-år innan du börjar gymnasiet är ett perfekt mellansteg efter ditt sista år på högstadiet. Det finns många fördelar med att åka på ett utbytesår.

  • Du kommer få nya vänner från världens alla hörn
  • Du kommer att lära känna en ny kultur och ta del av nya traditioner
  • Du kommer att få chansen att upptäcka nya städer och kända turistattraktioner
  • Att plugga ett år utomlands efter 9:an kommer att ge dig stora fördelar i din fortsatta studieperiod och ditt framtida yrkesliv

Du som är mellan 14-18 år och intresserad av ett utbytesår kan ansöka idag.

Vill du veta mer? 

På våra informationsmöten berättar vi allt du behöver veta kring vad det innebär att åka på ett utbytesår. Mötena är givetvis helt gratis, och icke-bindande.

Du kan också kolla in denna länk där vi har samlat lite kortfattad information kring vad ett utbytesår är och hur man blir en utbytesstudent. 

Anmäl dig till informationsmötet

Så här säger några av våra tidigare studenter

"För mig kändes det skönt att efter mitt USA-år komma tillbaka och börja i en gymnasieklass där alla var nya, inte bara jag, vilket gjorde det lättare att komma in i klassen!".

"Det bästa med att åka efter nian var att jag fick glänsa och få bra betyg i engelskan."

"Mitt år utomlands gav mig en ökad självkänsla vilket gjorde att jag hade mycket bättre självförtroende när jag började ny klass på gymnasiet"

"Min kompis hade tänkt åka på utbytesår efter 1:an men efter att hon började gymnasiet ville hon inte åka för att hon trivdes så bra i sin klass. Nu ångrar hon sig jätte mycket. Jag bestämde mig för att åka efter 9:an så jag är säker på att jag verkligen kommer iväg"

"Jag åkte till USA efter 9:an. Det bästa var att jag kunde tenta av engelskan och fokusera på de andra ämnena"

Går du i nian och funderar på ett high school-år? Kom i kontakt med en tidigare utbytesstudent som också hade samma funderingar innan sitt utbytesår. Mejla oss så introducerar vi dig till en av våra referensstudenter.

Intresseanmälan

Följ våra studenter

Fyra studenter på stranden i samband med graduation

Du kan följa våra nuvarande studenters äventyr på vår Instagram och Snapchat, samt på deras studentbloggar.

Vi har bland annat en ny takeover varje vecka på Snapchat där våra utbytesstudenter delar med sig av sin vardag och svarar på frågor, se schemat här.

Anmäl ditt intresse idag!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig för en intervju. På mötet får du och dina föräldrar möjlighet att ställa alla era frågor, samtidigt som vi får lära känna dig! Intervjun är gratis och icke-bindande.