Sista chansen - säkra din high school-plats i USA

Ubytesstudent springer efter cyklist - båda bär på varsin amerikansk flagga

Ta chansen innan platserna för 2021 är slut – åk på ett utbytesår!

Ta del av den kända skolandan under ditt utbytesår i USA! Som utbytesstudent får du fira Thanksgiving, gå på prom och uppleva livet som amerikansk tonåring på high school. 

Boarding Exchange –få platser kvar

Boarding Exchange är ett prisvärt program som passar dig som är intresserad av att bygga nära relationer med internationella studenter under ditt utbyte. Du kommer att bo på en högklassig internatskola i USA med boende, vänner, lärare och klasser på gångavstånd.

Vi har få platser kvar för årets program - ansök nu för att säkra din plats!

Läs om Boarding Exchange

Ansök till Boarding Exchange

SELECT High School

SELECT High School är programmet för dig som redan har en klar uppfattning om hur du vill att ditt utbytesår ska se ut. I detta program får du själv välja vilken skola du vill studera på. Kanske vill du utöva en specifik sport, plugga ett specifikt ämne eller bli placerad i någon av USA:s mest populära städer. Valet ligger i dina händer.

Exempel på skolor

Här kan du se några exempel på skolor som vi erbjuder i USA. Detta är bara ett axplock och vi har ett stort antal skolor som fortfarande är öppna för skolåret som startar nu till hösten 2021. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt skola som passar just dig baserat på vad du vill ha tillgång till och vad som är viktigt för just dig att skolan eller orten ska erbjuda. Kontakta oss för en konsultation så hjälper vi dig att ta fram bra alternativ.

El Camino Real Charter High School

Sportlag på El Camino Real Charter High School i USA

El Camino Real Charter High School ligger i Woodland Hills som är en förort till Los Angeles. Skolan erbjuder hög akademisk utbildning tillsammans med möjligheter för utbildning inom underhållning, mode och ingenjörskunskap. Det är ingen tillfällighet att skådespelarna Tiffany Haddish and America Ferrera är alumner på skolan. Man har flera moderna faciliteter som täcker in teater, bibliotek och olika sportanläggningar. Skolans idrottare har också nått stora framgångar och man har vunnit flera mästerskap i bland annat fotboll och tennis.

Skolpris: $31,145 USD

Läs om El Camino Real Charter High School här.

Winthrop High School

Cheerleaders på Winthrop High School Massachusetts Public School i USA

Winthrop High School ligger på North Shore i Massachusetts, med närhet till både flygplatsen och centrala Boston. Skolan har blivit utsedd till en av de 20 bästa skolorna i delstaten Massachusetts av tidningen Washington Post. De har nyligen renoverat hela sitt campus och bland deras faciliteter hittar du bland annat toppmoderna sportanläggningar, samt forsknings- och datorlabb. De erbjuder flera sporter och konstformer, några exempel är ishockey, basket, golf, cheerleading, drama, fotografering och digital konst.

Skolpris: $32,145 USD

Läs om Winthrop High School här.

Rockford High School

Leende utbytesstudenter

Rockford Public Schools är en anrik skola som ligger i staden Rockford i Michigan. Här kan studenter uppleva det amerikanska småstadslivet, samtidigt som det endast tar 20 minuter att ta sig till Grand Rapids (Michigans näststörsta stad). På skolan hittar man moderna klassrum och sportanläggningar. Rockford har vunnit över 50 State Athletic Championships. De erbjuder också flera kurser för studenter med musikintresse.  

Skolpris: $20,145 USD

Läs om Rockford High School här.

Hamilton High School

Studenter vid fotbollsanläggning på Hamilton High School

Hamilton High School ligger i staden Chandler, med närhet till Arizonas huvudstad Phoenix. Skolan håller hög akademisk nivå och erbjuder ett stort utbud av avancerade kurser. De har fått flera utmärkelser för sina utbildningar, bland annat inom matte och naturvetenskap. På skolans campus kan du bland annat hitta ett bibliotek, sportanläggningar och en uppvärmd pool. Hamilton har flera idrottslag och erbjuder bland annat tennis, fotboll, golf och volleyboll. Det finns också goda utbildningsmöjligheter inom konst, film och design.  

Skolpris: $24,145 USD

Läs om Hamilton High School här

Vad ingår i priset?

Utöver respektive skolpris tillkommer även Explorius serviceavgift på 49 950,-. Här kan du se vad som ingår i skolpris och serviceavgift.

Läs om SELECT High School

Ansök till SELECT High School

Hur påverkar Coronaviruset min resa?

Situationen med Coronaviruset har varit i allas medvetande det senaste året. Det finns ingenting som är viktigare för oss än att du känner dig trygg med att åka på ett utbytesår. Vaccinprocessen är redan i full gång i USA. Den nya administrationens mål är att genomföra 100 miljoner vaccinationer under sina första 100 dagar i styre, och de är på god väg att lyckas med sitt mål. Under februari genomförde man runt 1.7 miljoner vaccinationer per dag.

Om det trots allt skulle vara reserestriktioner vid tidpunkten för din avresa kommer vi att:

  • erbjuda ett alternativt land.
  • skjuta upp programstart – antingen genom ett flexibelt startdatum som tillhandahålls av skolorna, eller genom att skjuta upp programstarten till nästa aktuella terminsstart.
  • återbetala programavgifter, inklusive ansökningsavgiften.

Följ våra studenter som studerar 2020/2021

Följ gärna våra nuvarande studenter som är ute på utbytesår 2020/2021. Vi har en ny takeover varje vecka på Snapchat och du kan även följa deras äventyr på våra studentbloggar.

Hur säkrar jag en plats?

Du säkrar din plats på programmet genom tre snabba steg:

  1. Anmäl dig till ett gratis och icke-bindande möte
  2. Vi kontaktar dig, ger dig mer information och svarar på dina frågor
  3. Vi bokar en dag och tid som passar för dig och minst en av dina föräldrar. Under mötet så lär vi känna dig och ser till att möta de förväntningar du har på ett utbytesår!

Är du intresserad av någon av någon av våra andra destinationer? Här listar vi andra länder som fortfarande har platser kvar inför skolåret 2021/2022.