Ansök idag och få boka tidigt-rabatt!

Utbytesstudent vid Grand Canyon

Vi på Explorius hjälper ungdomar mellan 14–18 år att uppfylla sina drömmar om ett fantastiskt utbytesår i ett nytt spännande land. Med flera olika program i 15 olika länder kan du svara säker på att hitta något som passar dina önskemål och förväntningar.

Boka nu och få 2021-års priser

Från och med 31 augusti 2021 kommer vi att höja våra programpriser inför skolåret 2022/2023. Men om du bokar och bekräftar din plats innan dess kommer du att säkra våra 2021-priser! Vi har fortfarande inte färdigställt priserna för 2022/2023, men ifjol höjdes det mellan 5 – 10 % beroende på program. 

Intresseanmälan

Boka tidigt och säkra din drömdestination!

Att få bästa möjliga pris på ditt utbytesår är bara en av flera fördelar med att boka ditt program så tidigt som möjligt. 

 • Säkra din drömdestination – De flesta ungdomarna runt om i världen var tvungna att lägga sina drömmar på is förra året vilket har medfört en stor efterfråga på utbytesprogram inför studieåret 2022/2023, både i Sverige och våra övriga kontor runt om i Europa. Vi har ett begränsat antal platser på varje destination, stat, stad, och område, och det är först till kvarn som gäller på samtliga av våra program. Du bör boka så snart som möjligt om du vill vara säker på att få din drömdestination.
 • Få bästa möjliga förberedelse – Det är många saker att tänka på och planera inför ett utbytesår. Genom en tidig bokning har du gott om tid att läsa på om din kommande destination. Ibland kan man exempelvis behöva vaccinationer eller gå igenom en visumprocess före avresa. Du kommer också ha möjlighet att delta i alla våra förberedande möten och workshops och därigenom få bästa möjliga förberedelse inför din avresa till ditt nya värdland.
 • Träffa andra utbytesstudenter – På våra förberedande möten och workshops kommer du också träffa andra utbytesstudenter som ska ut på egna high school-äventyr. De kommer vara lika förväntansfulla och nervösa som du och dela dina intressen och din nyfikenhet för att upptäcka ett nytt land och en ny kultur. Du kommer också ha möjlighet att prata med gamla utbytesstudenter som kommer ge dig värdefulla råd inför ditt kommande utbytesår.

Boka nu och få bästa möjliga pris på ditt utbytesår!

Intresseanmälan

Boka-tidigt priser 2022/2023

USA

Classic high school 119 900 SEK
Academic Exchange – priset kommer att gå upp med $500 USD 31 augusti 2021. Boka nu för att säkra årets pris.

Australien

Classic high school 139 900 SEK

Nya Zeeland

Classic high school 139 900 SEK

Övriga destinationer - garanterar vi 2021/2022-års pris.

Övriga destinationer

Som en del av en ledande och anförtrodd global organisation erbjuder vi ett brett urval av destinationer och program runt om i världen. Du kan läsa mer om våra länder genom att följa respektive länk; Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Spanien, Frankrike, Réunion, Italien, Japan och Argentina.

Allt det här ingår

 • Skolplats
 • Flygbiljetter T/R till ditt värdland från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
 • Placering i noggrant utvald värdfamilj
 • Vårt populära Soft Landing Camp
 • Förberedande informationsmöten i Sverige
 • Upphämtning av personal eller värdfamilj vid ankomst
 • Välkomstmöte i ditt värdland
 • Personlig support inför och under ditt utbytesår
 • Jourservice dygnet runt - både i Sverige och i ditt värdland
 • Instruktioner till visumansökan
 • Kontaktperson hos Explorius i Sverige
 • Lokal kontaktperson i ditt värdland
 • Explorius-diplom efter fullföljt utbytesår
 • Reunion med andra utbytesstudenter i Sverige

Intresseanmälan

Varför ska jag åka på ett utbytesår?

Utbytesstudent vid solnedgång

Att åka på ett utbytesår innebär att du:

 • Blir flytande i ett nytt språk.
 • Bygger vänskaper med människor över hela världen.
 • Upplever och lär känna en ny kultur med andra traditioner än vad vi har i Sverige.
 • Får möjligheten att besöka kända städer och delta i roliga aktiviteter.
 • Får ovärderliga erfarenheter för ditt framtida studieliv och karriär.

Vad är ett utbytesår?

Följ våra studenter som studerar 2020/2021

Cross country-lag på Manistee High School

Vi är stolta över att vi kunnat skicka studenter utomlands för att uppfylla sina drömmar om ett high school-år i ett nytt och spännande land under 2020. Du kan följa deras äventyr på vår Instagram och Snapchat, samt på deras bloggar

Intresseanmälan

One Team across the Globe

Vi på Explorius är stolta av att vara en del av Educatius Group, en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning. Detta innebär att vi har systerbolag och nära samarbeten i alla länder där vi erbjuder high school-program.

Tillsammans är vi One Team across the Globe där vi arbetar för att säkerställa att våra utbytesstudenter får den absolut bästa, tryggaste och mest givande utlandserfarenheten man kan få. Vårt team finns här för dig var du än är och när du än behöver oss – både lokalt och globalt.

Anmäl ditt intresse idag!

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse i formuläret!

Det är enkelt - starta din ansökningsprocess idag!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig för en intervju. På mötet får du och dina föräldrar möjlighet att ställa alla era frågor, samtidigt som vi får lära känna dig! Intervjun är gratis och icke-bindande.

Det är enkelt - starta din ansökningsprocess idag!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig för en intervju. På mötet får du och dina föräldrar möjlighet att ställa alla era frågor, samtidigt som vi får lära känna dig! Intervjun är gratis och icke-bindande.