Ansök idag och få boka tidigt-rabatt!

Utbytesstudent vid Grand Canyon

Vi på Explorius hjälper ungdomar mellan 14–18 år att uppfylla sina drömmar om ett fantastiskt utbytesår i ett nytt spännande land. Med flera olika program i 15 olika länder kan du svara säker på att hitta något som passar dina önskemål och förväntningar.

Boka nu och få 2021-års priser

Från och med 31 augusti 2021 kommer vi att höja våra programpriser inför skolåret 2022/2023. Men om du bokar och bekräftar din plats innan dess kommer du att säkra våra 2021-priser! Vi har fortfarande inte färdigställt priserna för 2022/2023, men ifjol höjdes det mellan 5 – 10 % beroende på program. Dessutom erbjuder vi 2000 AUD* (mellan 12 000 – 14 000 SEK beroende på aktuell valutakurs) i rabatt för våra Queensland-skolor på vårt SELECT-program i Australien.

Om du bokar tidigt har du en bättre chans att få de bästa platserna och mer tid att förbereda dig inför ditt utlandsäventyr.

Boka nu och få bästa möjliga pris på ditt utbytesår!

*rabatten är i Australiensiska dollar och hur stor den blir i SEK styrs av aktuell valutakurs

Intresseanmälan

Boka-tidigt priser 2022/2023

USA

Classic high school 119 900 SEK
Academic Exchange – priset kommer att gå upp med $500 USD 31 augusti 2021. Boka nu för att säkra årets pris. Om du vill ha mer information kring programmet har du möjlighet att delta i vårt informationsmöte om Academic Exchange den 17:e maj. Läs mer och anmäl dig här.

Australien

Classic high school 139 900 SEK
SELECT high school i Queensland – 2000 AUD i rabatt om du bokar före 1 juli 2021.

Nya Zeeland

Classic high school 139 900 SEK

Andra destinationer garanterar vi 2021/2022-års pris.

Allt det här ingår

 • Skolplats
 • Flygbiljetter T/R till ditt värdland från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
 • Placering i noggrant utvald värdfamilj
 • Vårt populära Soft Landing Camp
 • Förberedande informationsmöten i Sverige
 • Upphämtning av personal eller värdfamilj vid ankomst
 • Välkomstmöte i ditt värdland
 • Personlig support inför och under ditt utbytesår
 • Jourservice dygnet runt - både i Sverige och i ditt värdland
 • Instruktioner till visumansökan
 • Kontaktperson hos Explorius i Sverige
 • Lokal kontaktperson i ditt värdland
 • Explorius-diplom efter fullföljt utbytesår
 • Reunion med andra utbytesstudenter i Sverige

Intresseanmälan

Varför ska jag åka på ett utbytesår?

Utbytesstudent vid solnedgång

Att åka på ett utbytesår innebär att du:

 • Blir flytande i ett nytt språk.
 • Bygger vänskaper med människor över hela världen.
 • Upplever och lär känna en ny kultur med andra traditioner än vad vi har i Sverige.
 • Får möjligheten att besöka kända städer och delta i roliga aktiviteter.
 • Får ovärderliga erfarenheter för ditt framtida studieliv och karriär.

One Team across the Globe

Vi på Explorius är stolta av att vara en del av Educatius Group, en ledande och anförtrodd global organisation inom internationell utbildning. Detta innebär att vi har systerbolag och nära samarbeten i alla länder där vi erbjuder high school-program.

Tillsammans är vi One Team across the Globe där vi arbetar för att säkerställa att våra utbytesstudenter får den absolut bästa, tryggaste och mest givande utlandserfarenheten man kan få. Vårt team finns här för dig var du än är och när du än behöver oss – både lokalt och globalt.

Följ våra studenter som studerar 2020/2021

Cross country-lag på Manistee High School

Vi är stolta över att vi kunnat skicka studenter utomlands för att uppfylla sina drömmar om ett high school-år i ett nytt och spännande land under 2020. Du kan följa deras äventyr på vår Instagram och Snapchat.

Vi har bland annat en ny takeover varje vecka på Snapchat där våra utbytesstudenter som studerar i USA, Spanien, Frankrike och Tyskland delar med sig av sin vardag och svarar på frågor, se schemat här.

Intresseanmälan

Våra destinationer

USA

USA är vår mest populära destination bland våra utbytesstudenter och du kan hitta mycket inspirerande material genom att följa våra takeovers på Snapchat och kolla in vårt flöde på Instagram.

Det som lockar studenter till USA är bland annat:

 • Fantastisk high school-spirit och roliga skolklubbar
 • Trevliga och utåtriktade skolkamrater och värdfamiljer
 • Typiska amerikanska högtider (t.ex. Halloween & Thanksgiving) med storslagna firanden
 • Berömda städer som Los Angeles, New York, Chicago och Houston. 

Intresseanmälan för USA

Australien

Australien passar dig som vill uppleva ett high school-liv med närhet till stränder, vacker natur och värme. Landet har seglat upp som en solklar favorit hos våra utbytesstudenter de senaste åren och det är lätt att förstå varför.

Precis som i USA är människorna här varma och välkomnande. Du blir även här flytande i engelska och kan dessutom välja bland många roliga skolämnen. Vi har till och med haft utbytesstudenter som tagit ett dykarcertifikat under en kurs.

Intresseanmälan för Australien

Nya Zeeland

Nya Zeeland erbjuder en magisk miljö med bra skolor, vänliga människor och gott om möjlighet för aktiviteter efter skolan. Landet erbjuder inte bara en otrolig natur, varmt väder och fina möjligheter för surfing; det har också ett internationellt rykte för sina fantastiska möjligheter till skidåkning och snowboardåkning. När du studerar ett utbytesår på Nya Zeeland kommer du ha möjlighet att uppleva alla dessa saker och mer! Att åka hit som utbytesstudent är något vi verkligen kan rekommendera.

Intresseanmälan för Nya Zeeland

Övriga destinationer

Som en del av en ledande och anförtrodd global organisation erbjuder vi ett brett urval av destinationer och program runt om i världen. Du kan läsa mer om våra länder genom att följa respektive länk; Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Spanien, Frankrike, Réunion, Italien, Japan och Argentina.

Anmäl ditt intresse idag!

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse i formuläret!

Det är enkelt - starta din ansökningsprocess idag!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig för en intervju. På mötet får du och dina föräldrar möjlighet att ställa alla era frågor, samtidigt som vi får lära känna dig! Intervjun är gratis och icke-bindande.

Det är enkelt - starta din ansökningsprocess idag!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig för en intervju. På mötet får du och dina föräldrar möjlighet att ställa alla era frågor, samtidigt som vi får lära känna dig! Intervjun är gratis och icke-bindande.