Bli värdfamilj åt en utbyteselev 

Värdfamilj med utbyteselev i Sverige

Upplev ett utbytesäventyr på hemmaplan genom att bli värdfamilj åt en av våra utbytesstudenter. Att vara värdfamilj är en fantastisk möjlighet att vidga sitt internationella nätverk och lära sig mer om en annan kultur – utan att behöva åka någonstans!

I över 15 år har Explorius välkomnat internationella skolelever i åldrarna 14–18 till Sverige. Dessa nyfikna och ambitiösa elever kommer hit för att studera på högstadiet eller gymnasiet,lära sig mer om vår kultur samt det svenska språket. 

En meningsfull och givande upplevelse

Att vara värdfamilj ger dig och din familj en meningsfull erfarenhet och en givande upplevelse, där du får lära känna en ny kultur och får en ny vän för livet. Med ditt värdskap möjliggöra du dessutom ett drömäventyr för en internationell student.

Bli värdfamilj – Få 10 000 kr i rabatt

När du blir värdfamilj åt en av våra utbyteselever som ska tillbringa sitt utbytesår (tio månader) här i Sverige får du hela 10 000 kronor i rabatt på programpriset om du själv har en ungdom som vill åka på ett utbytesår. Du får 5000 kronor när du välkomnar en utbytesstudent hem under fem månader. 

Fem vanliga frågor och svar

Hur länge kan vi vara värdfamilj?

Du kan vara värdfamilj från några veckor till upp till tio månader. Våra utbyteselever tillbringar oftast tre, fem eller tio månader i Sverige.

Vi har också så kallade välkomstfamiljer, då man är värdfamilj under en kortare tid.

Du kan också bli en välkomstfamilj om du är intresserad av att ta emot en utbyteselev under en längre tid, men vill testa hur det är en kortare stund innan. Ditt hem – ditt val!

Kan vi välja vilken elev vi vill ta emot?

Ja, det är helt upp till dig och din familj vem ni vill ta emot.

Måste vi ha egna barn?

Nej, det är inget krav. Vi välkomnar alla slags familjer!

Vad händer efter att vi anmält vårt intresse?

Vi har gjort en guide där du steg för steg hittar information om hur processen ser ut, från början till slut. Det är en enkel och smidig process.

Får vi betalt för att vara värdfamilj?

Nej, det får du inte. Vi vill att våra värdfamiljer tar emot en utbyteselev för att de tycker att det är kul och givande och inte på grund av ekonomiska incitament.

Om du däremot är värdfamilj året innan, under eller efter att ditt eget barn är på ett utbytesår med oss, får du en rabatt på ditt barns programavgift.

Här kan du läsa fler vanliga frågor kring vårt värdfamiljsprogram. Hör av dig om du inte hittar det svar du söker så svarar vi på dina frågor.

Värdfamiljer berättar

Utbyteselev bakar hos sin värdfamilj

“Vi fick en ny vän i Melina och hon står oss mycket nära. Vi är tacksamma för möjligheten att vara en av hennes värdfamiljer under hennes år.”

- Carina och Karl-Ivar Bäck

“Jag kan verkligen rekommendera andra att välkomna en utbyteselev till sig.
Vi har lärt oss massor av att ha en annan kultur boende i familjen. Men det som märkts mest är att även vår yngsta dotter blivit flytande i det engelska språket och är mer framåt.”

- Erica & Martin Strandholm

Läs fler berättelser på denna länk.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att vara värdfamilj hos Explorius?

Fyll i din intresseanmälan idag! Så kontaktar vi dig lokalt för mer information.