Ta ett utbytesår på IB-programmet

High school spirit

Som IB-student har du möjligheten att plugga ditt första år på gymnasiet utomlands. Du kan tillgodoräkna dig utbytesåret och hoppa rätt in i årskurs två när du är tillbaka.

Detta är en möjlighet som är unik för just IB-elever och en chans du bara måste ta!

Perfekt förberedelse för IB-studierna

Tänk dig att förbereda dig inför dina gymnasiestudier på engelska genom att faktiskt bo i ett engelsktalande land och plugga high school året innan. Det kommer underlätta dina IB-studier massvis. Att läsa alla ämnen på engelska kommer inte vara en match, utan helt naturligt för dig efter detta läsår.

Välj att ta ett utbytesår i:

Blir du utbytesstudent direkt efter nian kan du åka på vårt populäraste utbytesprogram Classic High School. Med Classic High School blir du placerad i en noggrant utvald värdfamilj och high school någonstans i ditt valda studieland.

Områdesval i flera länder

I flera av länderna kan du dessutom göra ett områdesval om du vill. Kanske lockar delstaten Kalifornien eller storstäder som Seattle och Houston i USA lite extra? Eller varför inte populära New South Wales i Australien eller fotbollsstaden Manchester i England?

Kontakta oss idag så berättar vi mer om våra områdesval samt hur du går tillväga för att bli utbytesstudent på high school som IB-student med oss på Explorius.

Ansök till ett high school-år


Utbytesår på IB efter ettan

Graduation

Om du vill åka på ett utbytesår efter ettan går givetvis det också bra. Då kommer du att åka med antingen vårt Select High School- eller Boarding School-program.

Läs mer om vad som skiljer programmen här nedanför.

Select High School – välj din high school

På detta program väljer du inte bara i vilket land och eventuellt område du vill studera i. Du väljer även din exakta skola! Du får dessutom en stor frihet att välja just de skolämnen och sporter du är intresserad av.

Vi samarbetar med ett stort urval av skolor i bl.a. soliga Florida i USA och drömmiga Queensland i Australien.

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om våra skolor och vilka alternativ som finns!

Studieländer att välja bland:

Boarding School – bo på campus

 

Även på Boarding School-programmet väljer du själv vilken stad och skola du vill studera vid. Du får också välja bland ett stort utbud av spännande skolämnen och sporter. Det som skiljer detta program från Select High School är att du på Boarding School både bor och pluggar på skolans campus istället för hos en värdfamilj.

Vi samarbetar med ett stort urval av toppskolor i bl.a. New York, London och Vancouver.

Studieländer att välja bland:

Pssst … På flera av våra Boarding Schools i USA är du berättigad till ett stipendium som täcker hela 60 % av programavgiften! Läs våra 5 anledningar till varför du ska plugga på Boarding School.

Ansök till ett high school-år

Så funkar ett utbytesår