10:12 10th juni 2018

I GRADUATED (ish)

Förra veckan hade vi graduation på vår skola. Jag hade turen att hamna på en skola där all utbytesstudenter blir seniors och där vi får vara med på själva ceremonin och få våra ”diplom”.

Dagen började ring klockan 9 då vi behövde vara på skolan för rehersal, vi övade hur vi skulle gå in, hur vi skulle ställa oss upp, hur vi skulle sätta oss ner, hur vi skulle gå upp på scenen, hur vi skulle gå ut igen etc. Det tog oss typ 4 timmar att gå igenom HELA programmet två gånger.

Efter rehersal så hade vi vår ”senior lunch” där det delades ut en massa ”awards” till bland annat ”best hair” ”teachers pet” ”class mom and dad” etc.

Efter lunchen så var det bara att gå hem och fixa sig, när smink, klänning och min cap and gown var på så bar det av mot skolan igen. Efter miljontals foton med miljontals olika människor så var det äntligen dags.

Vi gick in medan marching band spelade samma trudelutt om och om igen, bara att gå in tog typ 40 minuter. Efter att alla var inne så spelades nationalsången (alla står upp och håller handen på hjärtat och vänder sig mot flaggan, detta gör man även på ALLA sport-event och liknande). Efter det så uppmärksammades en massa människor för deras bra betyg och även alla utbytesstudenter blev uppmärksammade och fick gå upp på scenen.

Sen var det dags för diplom-utdelningen, de ropade upp våra namn i bokstavsordning och så fick man gå upp på scenen och ta emot sitt diploma och skaka hand med typ 12 olika lärare och rektorer. När alla kommit ner från scenen sa rektorn att vi kunde flytta över vår tassle från höger till vänster sida och sen kastade alla sina hattar i luften och började jubla. Så såhär kan en typisk graduation se ut på High school i USA ((:

I lördags så hade vi även mitt graduation/going away -party och det var verkligen hur kul som helst!! Nästan hela skolan kom dit och alla min familjs kompisar och familj. Vi vart nästan 200 pers!! Jag hade lagat svenska köttbullar (som tog mig nästan 4 timmar att rulla) och min spanska syster lagade paella.

Det är helt sjukt hur snabbt mitt år har gått och att jag åker hem om typ en vecka!!

‘Til next time!!
Maria

Maria

Sverige

Maria studerade på Birch Run High School i Michigan, USA.

Upplevelser för livet

Att åka på ett utbytesår är en upplevelse som du bara får en gång i livet och som formar din framtid. Läs igenom den här korta guiden för att planera ditt år i USA. Boka sedan en gratis studierådgivning med oss för att förverkliga ditt utbytesår.

Starta din planering