Våra utbytesprogram

High School Spirit


Med Explorius kan du välja mellan flera olika utbytesprogram. Dessa är:

Ta reda på vilket program som passar just dig bäst och ansök om ett utbytesår idag!


Classic High School – vårt populäraste program

Classic High School är det traditionella programmet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta valet för dig som är ute efter en genuin utbyteserfarenhet. Här placerar vi dig hos en noga utvald värdfamilj samt en high school i det land du vill åka till.

Du kan bli placerad i alltifrån en livlig storstad, charmig kuststad eller på landet nära naturen. Det är programmet för dig som är öppensinnad och nyfiken på nya äventyr.

Vi erbjuder Classic High School på samtliga av våra destinationer förutom i Kanada.

Områdesval i flera länder

När du ansöker till ett utbytesår med Classic High School i USA, AustralienIrland eller Spanien har du möjlighet att göra ett områdesval mot en extra kostnad. Detta passar dig som har en önskan om att bli placerad i en särskild delstat, stad eller region i de ovan nämnda länderna. Läs mer om områdesvalen under vardera destination. 


Se priser för Classic High School

Ansök till Classic High School


Combo High School - 2 länder, 1 utbytesår

Strandhäng

Med vårt Combo High School-program får du en unik chans att tillbringa ditt utbytesår i inte bara i ett land, utan i två (!) olika länder, under fem månader vardera. 

Välj mellan att tillbringa ditt utbytesår i:

1. USA + AustralienNya Zeeland eller Kanada

2. Australien + Nya Zeeland

3. två europeiska länder. 

De europeiska länderna du kan göra ditt utbyte i är Spanien, Frankrike, ItalienTyskland, Storbritannien och Irland. Du väljer själv vilka av dessa länder du vill kombinera. 


Tänk dig att börja ditt utbytesår i USA, för att sedan åka till soliga Australien när vintern kommer. Eller att lära sig två språk under ett utbytesår i Europa. Förutom att få ta del av mängder av nya intryck från de olika kulturerna får du dessutom vänner, värdfamiljer och ett nätverk i två olika länder. Ett plus ett = dubbelt så bra!

Se priser för Combo High School 

Ansök till Combo High School


Select High School - skräddarsy ditt utbytesår

Graduation

Select High School är programmet för dig som har en klar bild av hur du vill att ditt utbytesår ska vara.

Kanske vill du studera nära stranden, kunna åka skidor på helgen eller gå på en skola med ett specifikt fokus? Eller vill du kanske kunna utöva din favoritsport eller studera specifika skolämnen?

Om ja, så är Select High School-programmet något för dig.

Med Select High School har du möjlighet att välja bland ett brett utbud av både privata och offentliga skolor i några av världens häftigaste städer. Vad sägs om att studera på high school i Los Angeles, London eller Auckland till exempel? Du kommer att bo i en noga utvald värdfamilj i närheten av den skola du valt.

Låt oss veta dina önskemål gällande stad eller region, aktiviteter och skolämnen, så skräddarsyr vi tillsammans ditt utbytesår precis som du vill ha det.

Vi erbjuder Select High School i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien, Irland, ItalienFrankrike och Spanien

Se priser för Select High School 

Ansök till Select High School


Boarding School - upplev campuslivet

Graduation

När du går på Boarding School, på internatskola, både bor och studerar du på skolan tillsammans med dina klasskamrater. Detta till skillnad från vanliga utbytesstudenter som bor hos en värdfamilj och går på en privat eller offentlig skola i närheten av familjen.

Internatskolor är kända för sin höga akademiska standard såväl som höga kvalitet när det kommer till sport och fritidsaktiviteter. Det är det perfekta valet för dig som är en högpresterande elev som vill bli väl förberedd inför framtida universitetsstudier.

När du pluggar på internatskola delar du ofta rum tillsammans med en eller två skolkamrater. Skolavgiften, boendet och måltiderna är inkluderade i priset. Att bo och studera på detta vis under ett år är en fantastisk möjlighet till att lära känna både lokala och internationella studenter från hela världen. Då du bor ihop med andra, kommer du lära känna människor och få vänner på nolltid.

Förberedelse inför framtida studieliv

Att uppleva campuslivet är förstås en stor del av att plugga på internatskola. Detta sätt att leva och bo på är ofta förknippat med studier på högre nivå, såsom på college eller universitet. Att studera på internatskola är därför en bra förberedelse inför framtida akademiska studier  även vad gäller levnadssättet och den sociala aspekten.


Du kan välja bland ett stort utbud av internatskolor över hela världen. Vi hjälper dig att välja den skola som passar dig bäst utefter geografiskt läge, akademiskt utbud, sport och aktiviteter såväl som väder och klimat. Vi erbjuder Boarding School i USA, KanadaNya Zeeland, Storbritannien, Irland, och Frankrike

Se priser för Boarding School

Ansök till Boarding School