Educatius English Prep Camp

Förberedande engelskakurs för utbytesstudenter


Att åka på ett utbytesår är ett spännande och livsförändrande äventyr, men det är också helt normalt att känna sig nervös inför det kommande året. Att hamna i nya situationer och ställas inför nya utmaningar i ett främmande land och hantera dem på engelska kan vara en otäck tanke. Det bästa sättet att få en bra start på ditt utbytesprogram är att försäkra dig om att din engelska är så bra som möjligt!

På vår onlinebaserade engelskakurs, Educatius English Prep Camp, använder vi roliga och interaktiva aktiviteter för att förbättra din engelska och förbereda dig på olika situationer som du kan träffa på i ditt nya hemland. Kursen är framtagen och utvecklad specifikt för utbytesstudenter som ska resa till USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Nya Zeeland, eller Australien

Få mer information

Interaktivt lärande i små grupper

Vi anser att språkinlärning inte bör utföras i större grupper. Av den anledningen har vi max 10 studenter i alla våra klasser. Alla lektioner hålls live och fokus ligger på interaktivt lärande. Grammatik är en del av programmet, men huvudinriktningen ligger på att lyssna, prata och interagera med lärare och klasskamrater.

Lär känna ditt framtida värdland

Student som pluggar hemifrån

Lektionerna kommer att fokusera på ditt framtida värdland och det kommer att ge dig en introduktion till deras kultur, människor, och levnadssätt. Du kommer att lära dig med hjälp av spel (som exempelvis Kahoot) och diskutera klipp från inhemska filmer och TV-serier. Att blanda roliga inlärningsaktiviteter med nya intressanta fakta kommer inte bara utveckla ditt språk – det kommer också ge dig en unik förståelse kring vad du har att förvänta dig från din nya skola, lärare och värdfamilj.

Träffa andra utbytesstudenter

Utbytesstudenter i samtal inför en lektion

Engelskakursen ger dig också möjlighet att träffa andra utbytesstudenter som håller på att förbereda sig för samma resa som du. Du kommer kunna dela dina tankar, rädslor, och förväntningar med personer som verkligen förstår och kan relatera till hur du känner dig.

I och med att det är en onlinekurs kan vi ha en mix av internationella studenter. Du skulle kunna hamna i en klass med en italiensk, tysk, fransk, norsk, dansk och finsk student!

Certifierade lärare med engelska som modersmål

Lärare på Educatius English Prep Camp

Vi har ett professionellt team bestående av 45 lärare. Alla våra lärare är födda och uppvuxna i ett engelsktalande land, certifierade och har undervisat engelska i minst två år. Vi skapar vårt eget unika material till alla våra klasser vilket gör att vi kan skräddarsy kursen för studenter ska åka på utbytesår. Materialet uppdateras löpande och anpassas efter vad som händer i värdlandet.

Få mer information

Lektioner efter dina språkkunskaper

Alla lektioner genomförs på engelska, men det finns flera olika nivåer beroende på din nuvarande språkkunskap. Du kommer att få genomföra ett utvärderingstest och sedan bli placerad med studenter som är på samma nivå som du. Vi kommer sedan arbeta med skräddarsytt material för att göra ditt lärande så effektivt som möjligt. Det spelar ingen roll om du inte haft så mycket erfarenhet av att prata engelska eller redan är en van talare; du kommer alltid få rätt sorts utmaningar för att förbättra ditt ordförråd och dina sociala färdigheter.

Bästa möjliga förberedelse inför ditt utbytesår

Utbytesstudenter som kastar upp nejlikablad i luften

Språkkursen kostar endast 3500 SEK. Den kommer genomföras under tio lördagar mellan 10.00 – 13.45 (med 15 minuters paus). Du får 35 timmar av interaktiva och roliga inlärningsaktiviteter med en lärare som har engelska som modersmål och en liten grupp förväntansfulla utbytesstudenter. När du är färdig med kursen kommer du ha förbättrat din engelska, fått en rejäl självförtroendeboost och vara helt redo på det fantastiska och livsförändrande äventyr som väntar på dig i ditt nya värdland. Och du kommer dessutom ha lärt känna andra studenter som snart ska ut på samma äventyr! 

Anmäl ditt intresse i formuläret för att få mer information om Educatius English Prep Camp.

Få mer information

Skicka in dina kontaktuppgifter för att få mer information om Educatius English Prep Camp och hur det kan kombineras med våra high school-program i USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland. Skriv i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig med förslag på tider.