Finansiering, rabatter och stipendier

Vi på Explorius vill självklart att så många ungdomar som möjligt kan ta chansen att plugga utomlands. Som en del av detta erbjuder vi förmånliga alternativ gällande finansiering, rabatter och stipendium till dig att ta del av när du ansöker till ett utbytesår utomlands med oss.  

Läs mer om de olika alternativen nedan och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.


Boka tryggt med Trupayers

Boka din resa tryggt med Trupayers. Upplev världen först och betala när det passar dig bäst - med Trupayer Mastercard kan du betala din resa upp till sex månader efter bokning. När du bokar med Trupayers ingår också reseförsäkring, konkursskydd och avbeställningsskydd för dig och din familj.

Läs mer och bli en Trupayer

Nordea delbetalning

I samarbete med Nordea Finans erbjuder vi en möjlighet att delbetala programavgiften.

Betalningen delas upp månadsvis. Den maximala krediten är 100 000 kr. Nordea tar ut 0-35 kr i administrationsavgift samt en uppläggningsavgift 0-495 kr beroende på hur du väljer att dela upp betalningen. Om du väljer att dela upp din betalning upp till 24 månader är delbetalningen räntefri. Vid längre återbetalningstid utgår räntan.

Ansökningskrav

  • Fyllda 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Du ska ha en regelbunden taxerad inkomst (ej bidrag, studiemedel eller liknande)

Studiehjälp från CSN

När du pluggar utomlands på high school i StorbritannienIrland  Spanien, Tyskland, Frankrike eller Italien och har fyllt 16 år kan du ansöka om ett CSN-bidrag precis som hemma i Sverige. Studiebidraget ligger för närvarande på 1250 kronor i månaden (2019). 

Utöver studiebidraget kan du även ansöka om ett inackoderingstillägg på upp till 2350 kronor i månaden (2019). Detta innebär att du vid godkänd studiehjälpsansökan kan få upp till hela 3600 kronor per månad från CSN. 

Läs mer om studiehjälp från CSN.

Intresseanmälan för utbytesår 


Rabatter – upp till 10 000 kr

Vi erbjuder ett stort utbud av rabatter till dig att ta del av när du åker på en utbytestermin eller utbytesår med oss.*

Läs mer om de olika rabatterna nedan!

Bli värdfamilj – 10 000 kr

När du blir värdfamilj åt en av våra utbyteselever som ska tillbringa sitt utbytesår (tio månader) här i Sverige får du hela 10 000 kr i rabatt! Du får 5000 kr när du välkomnar en utbyteslev hem under fem månader. 

Att vara värdfamilj är en spännande och rolig erfarenhet som vi varmt kan rekommendera! Läs mer om vårt värdfamiljsprogram.

Fem A i betyg – 5 000 kr

Hårt arbete lönar sig! Om du har minst fem A på ditt senaste betyg och kan visa det innan avresa, får du en rabatt på 5000 kr när du åker på ett utbytesår utomlands med oss. För att ta del av stipendiet behöver du bekräfta din plats till ett utbytesår med programstart hösten 2021 innan 31 januari 2021. 

Syskonrabatt – 5 000 kr

Om du har ett syskon som tidigare varit utbytesstudent med Explorius ELLER en annan utbytesorganisation får du en rabatt på 5000 kr.

Ordna din egen värdfamilj – 5 000 kr

Om du ordnar en egen värdfamilj när du åker på ett high school-utbyte får du 5000 kr rabatt.

Vissa kriterier behöver uppfyllas, såsom att värdfamiljen inte får prata svenska och att ni inte är släkt. Precis som våra övriga värdfamiljer behöver din värdfamilj gå igenom vår noggranna granskningsprocess. Detta för att säkerställa att värdfamiljen är lämpliga värdar.

*Vänligen notera att rabatterna inte kan kombineras. 


Boarding School-stipendier

När du ansöker till vårt Boarding School-program har du goda chanser att motta en eller flera stipendier som kan täcka upp till hela 60 % (!) av skolavgiften. 

Stipendier erbjuds till ambitiösa elever med bra betyg och även till elever som utövar sporter såsom fotboll, hockey, golf och tennis på en hög nivå. Vi hjälper dig gärna att hitta stipendier som passar din profil. Kontakta oss för mer information.


Övriga stipendierUtöver att ansöka om vårt eget stipendium rekommenderar vi dig att besöka hemsidorna nedan för mer information om olika stipendier du kan ansöka till.

Du kan också hitta böcker med information om stipendier på bibliotek. Till sist, glöm inte din hemkommun och din nuvarande skola – de har ofta lokala stipendier med färre sökande.

Så fungerar det

Intresseanmälan för utbytesår