Finansiering, rabatter och stipendier

Vi på Explorius vill självklart att så många ungdomar som möjligt kan ta chansen att plugga utomlands. Som en del av detta erbjuder vi förmånliga alternativ gällande finansiering, rabatter och stipendium till dig att ta del av när du ansöker till ett utbytesår utomlands med oss.  

Läs mer om de olika alternativen nedan och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Räntefritt lån upp till 100 000Genom ett samarbete med Nordea Finans erbjuder vi ett räntefritt lån för dig för dig som åker som utbytesstudent via något av våra utbytesprogram.  

Med detta lån får du möjlighet att låna upp till 100,000 kr. Du kan välja att dela upp betalningarna månadsvis under 6, 12 eller 24 månader – helt räntefritt!*

Ansökningskrav

  • Fyllda 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 125,000 kr
  • En stadigvarande inkomst av tjänst (fastanställd/tillsvidareanställd, vikariat/projektanställd i minst 12 månader framåt, egenföretagare, pensionär)

*En administrationsavgift om 35kr/mån såväl som en uppläggningsavgift på 195–395 kr tillkommer.

Studiehjälp från CSN

När du pluggar på high school i Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike, Italien eller på Irland och har fyllt 16 år kan du ansöka om ett CSN-bidrag precis som hemma i Sverige. Studiebidraget ligget för närvarande på 1 250 kronor i månaden (2018). Läs mer om studiehjälp från CSN.

Ansök till ett high school-år 


Rabatter
– upp till 10 000 krVi erbjuder ett stort utbud av rabatter till dig att ta del av när du åker på en utbytestermin eller utbytesår med oss! Läs mer om de olika rabatterna nedan.

Vänligen notera att rabatterna inte kan kombineras.

Bli värdfamilj – 10 000 kr

När du blir värdfamilj åt en av våra utbyteselever som ska tillbringa sitt utbytesår (tio månader) här i Sverige får du hela 10 000 kr i rabatt! Du får 5000 kr när du välkomnar en utbyteslev hem under fem månader. 

Att vara värdfamilj är en spännande och rolig erfarenhet som vi varmt kan rekommendera! Läs mer om vårt värdfamiljsprogram 

Fem A i betyg – 5 000 kr

Hårt arbete lönar sig! Om du har minst fem A på ditt senaste betyg får du en rabatt på 5000 kr när du åker på ett utbytesår utomlands med oss. 

Syskonrabatt – 5 000 kr

Om du har ett syskon som tidigare varit utbytesstudent med Explorius ELLER en annan utbytesorganisation får du en rabatt på 5000 kr.

Ordna din egen värdfamilj – 5 000 kr

Om du ordnar en egen värdfamilj när du åker på vårt Classic High School-program får du 5000 kr rabatt.

Vissa kriterier behöver uppfyllas, såsom att värdfamiljen inte får prata svenska och att ni inte är släkt. Precis som våra övriga värdfamiljer behöver din värdfamilj gå igenom vår noggranna granskningsprocess. Detta för att säkerställa att värdfamiljen är lämpliga värdar.


Kontakta oss

Ansök till Explorius stipendiumVarje år delar vi ut ett stipendium på hela 15000 kr till en lycklig vinnare!

För att få chansen att vinna stipendiet måste du utföra uppgiften nedan. Uppgiften består av två delar. 

Del 1 – skriftlig uppgift

Välj en av våra utbytesdestinationer och skriv en motivering till varför en ska åka på ett utbytesår till just det landet. Det behöver inte vara samma destination som du själv ska åka till. Texten ska vara högst en datorskriven A4.

Del 2 – kreativ uppgift

Här är det dags att ta ut de kreativa svängarna! Gör en tillhörande affisch/omslag till det land du valt att skriva om. Affischen/omslaget ska vara inspirerande och på bästa sätt matcha texten i Del 1. Använd bilderna på vår hemsida till denna uppgift.

Skicka in Del 1 och 2 tillsammans till info@explorius.se, med “Stipendium 2019/20” i ämnesraden senast den 30 april 2019.


När vi utser stipendiaten tar vi i beaktning hur väl uppgiften är utförd. Juryn består av representanter från Explorius och beslutet kan inte överklagas. Stipendiaten kommer att meddelas personligen och information om vinnaren offentliggörs även på vår sida med stipendievinnare.  


Träffa våra tidigare stipendiater!

Övriga stipendierUtöver att ansöka om vårt egna stipendium rekommenderar vi dig att besöka hemsidorna nedan för mer information om olika stipendier du kan ansöka till.

Du kan också hitta böcker med information om stipendier på bibliotek. Till sist, glöm inte din hemkommun och din nuvarande skola – de har ofta lokala stipendier med färre sökande.

För att få stipendieinformation för vårt Boarding School-program specifikt, klicka här


Ansök till ett high school-år


Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."