Finansiering, rabatter och stipendier

Vi på Explorius vill självklart att så många ungdomar som möjligt kan ta chansen att plugga utomlands. Som en del av detta erbjuder vi förmånliga alternativ gällande finansiering, rabatter och stipendium till dig att ta del av när du ansöker till ett utbytesår utomlands med oss.  

Läs mer om de olika alternativen nedan och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.


Nordea delbetalning



I samarbete med Nordea Finans erbjuder vi en möjlighet att delbetala programavgiften.

Betalningen delas upp månadsvis. Den maximala krediten är 100 000 kr. Nordea tar ut 0-35 kr i administrationsavgift samt en uppläggningsavgift 0-495 kr beroende på hur du väljer att dela upp betalningen. Om du väljer att dela upp din betalning upp till 24 månader är delbetalningen räntefri. Vid längre återbetalningstid utgår räntan.


Ansökningskrav

  • Fyllda 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Du ska ha en regelbunden taxerad inkomst (ej bidrag, studiemedel eller liknande)

Studiehjälp från CSN

När du pluggar utomlands på high school i StorbritannienIrland  Spanien, Tyskland, Frankrike eller Italien och har fyllt 16 år kan du ansöka om ett CSN-bidrag precis som hemma i Sverige. Studiebidraget ligger för närvarande på 1250 kronor i månaden (2019). 

Utöver studiebidraget kan du även ansöka om ett inackoderingstillägg på upp till 2350 kronor i månaden (2019). Detta innebär att du vid godkänd studiehjälpsansökan kan få upp till hela 3600 kronor per månad från CSN. 

Läs mer om studiehjälp från CSN.

Ansök till ett high school-år 


Rabatter – upp till 10 000 kr

Vi erbjuder ett stort utbud av rabatter till dig att ta del av när du åker på en utbytestermin eller utbytesår med oss.*

Läs mer om de olika rabatterna nedan!

Bli värdfamilj – 10 000 kr

När du blir värdfamilj åt en av våra utbyteselever som ska tillbringa sitt utbytesår (tio månader) här i Sverige får du hela 10 000 kr i rabatt! Du får 5000 kr när du välkomnar en utbyteslev hem under fem månader. 

Att vara värdfamilj är en spännande och rolig erfarenhet som vi varmt kan rekommendera! Läs mer om vårt värdfamiljsprogram.

Fem A i betyg – 5 000 kr

Hårt arbete lönar sig! Om du har minst fem A på ditt senaste betyg och kan visa det innan avresa, får du en rabatt på 5000 kr när du åker på ett utbytesår utomlands med oss. För att ta del av stipendiet behöver du bekräfta din plats till ett utbytesår med programstart hösten 2020 innan 31 januari 2020. 

Syskonrabatt – 5 000 kr

Om du har ett syskon som tidigare varit utbytesstudent med Explorius ELLER en annan utbytesorganisation får du en rabatt på 5000 kr.

Ordna din egen värdfamilj – 5 000 kr

Om du ordnar en egen värdfamilj när du åker på ett high school-utbyte får du 5000 kr rabatt.

Vissa kriterier behöver uppfyllas, såsom att värdfamiljen inte får prata svenska och att ni inte är släkt. Precis som våra övriga värdfamiljer behöver din värdfamilj gå igenom vår noggranna granskningsprocess. Detta för att säkerställa att värdfamiljen är lämpliga värdar.

*Vänligen notera att rabatterna inte kan kombineras. 


Explorius stipendier 2020

Vi på Explorius är riktigt glada över att presentera flera olika stipendium till utbytesstudenter som åker på ett utbytesår till USA på vårt Classic High School-program

Just nu har två studenter möjlighet att bli årets stipendiater!

Våra stipendium till USA

1 á 50 % - Ett höststipendium på 50 % (!) av programavgiften (deadline 2019-12-31)

1 á 50 % - Ett vårstipendium på 50 % (!) av programavgiften (deadline 2020-03-15)

Vem kan ansöka?

För att kunna söka måste du uppfylla våra antagningskrav till programmet och varit på en intervju hos Explorius. Om du inte har träffat oss på en intervju ännu, kan du anmäla ditt intresse för ett gratis och icke-bindande möte!

Hur du ansöker

För att kunna bli stipendiat måste du utföra uppgiften nedan.

Uppgift med video eller bild

Alternativ 1: Gör en video och berätta varför du vill uppleva ett high school-år i USA. Videon ska vara ca. 2-3 minuter lång.

Alternativ 2: Gör ett kollage eller en affisch om USA. Använd bilderna på vår hemsida. Skriv en tillhörande text till din affisch/kollage och motivera varför USA är den perfekta destinationen för en utbytesstudent. Max 400 ord. 

Skicka in din ansökan till info@explorius.se med "USA stipendium 2020" i ämnesraden senast 31/12-2019 för höststipendiet och 15/3-2020 för vårstipendiet. Stipendiaten kommer meddelas personligen och offentliggöras på denna sida strax efter deadline. 

Juryn består av representanter från Explorius och beslutet kan inte överklagas. Stipendierna erbjuds endast till sökanden som uppfyller Explorius programvillkor.

Vi ser fram emot att gå din ansökan! Lycka till! 

Kontakta oss

Tidigare stipendiater

Spanien stipendium

Åk på vårt stipendieprogram till Spanien! 

2 stipendium á 8 000 kr på Classic High School i Spanien

Vem kan ansöka?

För att kunna söka måste du uppfylla våra antagningskrav till programmet och varit på en intervju hos Explorius. Om du inte har träffat oss på en intervju ännu, kan du anmäla ditt intresse för ett gratis och icke-bindande möte! Endast två platser på programmet - först till kvarn! 

Ansök till ett high school-år 

Boarding School-stipendier

När du ansöker till vårt Boarding School-program har du goda chanser att motta en eller flera stipendier som kan täcka upp till hela 60 % (!) av skolavgiften. 

Stipendier erbjuds till ambitiösa elever med bra betyg och även till elever som utövar sporter såsom fotboll, hockey, golf och tennis på en hög nivå. Vi hjälper dig gärna att hitta stipendier som passar din profil. Kontakta oss för mer information.


Övriga stipendier



Utöver att ansöka om vårt eget stipendium rekommenderar vi dig att besöka hemsidorna nedan för mer information om olika stipendier du kan ansöka till.

Du kan också hitta böcker med information om stipendier på bibliotek. Till sist, glöm inte din hemkommun och din nuvarande skola – de har ofta lokala stipendier med färre sökande.

Så fungerar det

Ansök till ett high school-år