Vanliga frågor och svar

När ska jag ansöka?
Till Select-programmet kan du ofta ansökan även efter sista ansökningsdag för Classic-programmet (ca 1 april  för start hösttermin). Däremot kan vissa populära skolor bli fulla tidigare, så ansök så tidigt som möjligt för att säkra just din drömskola.

I vilka länder erbjuder Explorius sitt Select High School-program?

Du kan välja att åka till USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland och Storbritannien.

Kan jag önska att komma till en specifik stad?

Ja, på Select High School-programmet finns det flera populära städer som du kan välja bland.

Kan jag önska om aktiviteter jag vill kunna utöva?

Ja. Om du exempelvis vill pröva på cheerleading och plugga grafisk design i Florida tittar vi på vad skolorna i Florida kan erbjuda dig. Om din kombination av önskemål inte finns tillgänglig just där, tar vi reda på var någonstans det erbjuds. 

Med tanke på mina kommande universitetsstudier är det viktigt för mig att läsa specifika ämnen. Kan skolorna i Select High School-programmen erbjuda detta?
Ja. Tala om för oss vilka ämnen du behöver läsa så letar vi fram lämpliga skolor/skoldistrikt som erbjuder de ämnen du önskar läsa.

Jag spelar golf och skulle vilja spela i ett golflag i USA, kan ni hjälpa till med det?
Vi kan hjälpa till att hitta en skola som har ett golflag.

För en del sporter och skollag kan så kallade "try outs" hållas, och du måste precis som alla andra studenter på skolan provspela, Explorius kan inte garantera dig en plats i skollaget. 

Om du hemma i Sverige spelar golf, eller annan idrott, på hög nivå och vill få möjlighet att tävla under ditt år, kontakta oss då särskilda regler kan gälla för dig.

Jag skulle vilja prova på att delta i någon sport under mitt år utomlands som jag aldrig tidigare spelat. Finns det skolor där man t ex kan spela tennis fast man saknar erfarenhet?
Absolut. Vi hjälper dig att hitta en skola som har din önskade sport på just din nivå.

Jag vill gärna delta i ert Select High School -program men en del av skolorna är utanför min budget. Är det möjligt att bara välja skolor som är inom ett viss prisintervall men ändå önska en skola i ett varmt område som har specifika ämnen och aktiviteter?
Ju fler önskemål du har desto mer begränsar du dig. För att få så många alternativ som möjligt, berätta för oss vad som, bortsett från programavgiften, är det allra viktigaste för dig i valet av skola. På så sätt har vi möjlighet ta fram alternativ som passar dig.
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter. 

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."