Till dig som förälder

För oss på Explorius är det en självklarhet att inte bara våra utbytesstudenter ska ha en så bra tid som möjligt under tiden utomlands, utan även ni föräldrar. Med oss är ditt barn i säkra händer och deras trygghet är alltid vår högsta prioritet.

Vi är enormt hedrade över att få förtroendet med att planera utlandsstudierna för det värdefullaste du som förälder har. Och vi är övertygade att ett utbytesår eller utbytestermin är den bästa investeringar i en tonåring en kan göra.

Varför utlandsstudier på gymnasiet?

Vi på Explorius har arrangerat utbytesår och terminer för nyfikna tonåringar sedan 2002 och kan inte tänka oss ett bättre jobb. Inget gör oss stoltare än att se våra studenter komma tillbaka till Sverige som mer självständiga, starka och mogna individer bara efter ett par månader utomlands.

Med nya språkkunskaper, internationella vänner och ett ökat självförtroende får ditt barn en signifikant fördel i framtida yrkes- och studieliv. Redan i åldern 14–18 har de lärt sig att ta ansvar, hanterat obekanta situationer och anpassat sig till en ny kultur många mil hemifrån.

Hur imponerande är inte det?

Kolla gärna in våra utbytesstudenters bloggar och vloggar för att få ta del av erfarenheter och berättelser från studenterna som är utomlands just nu.

Ett säkert sätt att upptäcka världen

Att plugga som utbytesstudent på high school är ett säkert sätt för en tonåring att upptäcka en ny kultur. Ditt barn kommer att bo hos en av våra noga utvalda värdfamiljer som kommer att se efter ditt barn som om det vore deras eget.

Värdfamiljen har blivit noggrant granskad genom intervjuer, hembesök och referenser innan de blivit godkända till att ta emot ditt barn. Läs mer om våra värdfamiljer och hur de väljs ut.   

Uppdateringar – varje månad!

Våra kollegor i ditt barns värdland skickar månadsrapporter till oss och er föräldrar här hemma i Sverige.

Dessa rapporter uppdaterar och informerar oss om hur allt går för ditt barn på utbytesåret. Vi ger dig en översikt av livet i skolan, hos värdfamiljen och på fritiden. Detta så att du och din familj ska känna er så trygga, sedda och hörda som möjligt under hela utbytet.


24/7 support

Vi på Explorius erbjuder support dygnet runt och kan alltid nås av både dig och ditt barn. Ni kommer att få en kontaktperson i Sverige som kommer guida er genom varje steg av ansökningsprocessen.

Vid ankomst i värdlandet får ditt barn även en lokal kontaktperson i värdfamiljens närområde. Kontaktpersoner anordnar ofta uppskattade träffar med andra utbytesstudenter i området.

Blogg: Tips till föräldrar


Nolltolerans mot alkohol

Explorius har nolltolerans mot alkohol och narkotika.
Vissa föräldrar känner att det är säkrare att vänta till efter gymnasiet med att låta sitt barn studera eller åka utomlands. Men till skillnad mot exempelvis studier på högskolenivå lämnar ett utbytesår med oss inget utrymme till festande eller sena utekvällar på stan.

Ditt barn kommer att lära sig ta ansvar, bli självständigare och växa enormt mycket under tiden utomlands. Men så länge de är inskrivna i vårt utbytesprogram anses de vara barn av både oss och värdfamiljen, även om de har hunnit bli 18 år.

Deras säkerhet och välmående kommer alltid först. Därför är det självklart för oss att ha en nolltolerans mot alkohol och narkotika.


Så fungerar det

Varför Explorius?

Utbytesstudenter på graduation

  • High school-experter – vi är riktiga high school-experter. Vi arrangerar inte språkkurser eller andra resor utanför vår expertis. Vi fokuserar på att vara den bästa leverantören av high school-program vad gäller både service och kunskap
  • Branschens nöjdaste kunder – 96 % av föräldrarna och 100 % av studenterna skulle rekommendera oss till en vän enligt vår senaste utvärdering (2018)

  • Kreditvärdighet – vårt kreditbetyg är väldigt bra. Explorius är en del av Educatius Group. I och med att vi är ett svenskt företag är vårt kreditbetyg offentligt, och det visar att vi ligger inom topp 1 % av alla svenska företag. Alltså behöver du aldrig oroa dig över att vi plötsligt skulle lägga ner verksamheten och att dina pengar skulle vara i riskzonen. Källa: UC AB

  • Aiducatius – ett utbytesår påverkar inte bara din familj. När du pluggar utomlands med oss får en elev i Gambia rätt till utbildning under ett helt läsår tack vare dig och din tonåring. Läs mer om vår stiftelse Aiducatius.  

  • Förberedande möten – vi arrangerar tre förberedande möten innan avresa för både dig och ditt barn. På dessa möten blir ni informerade och förberedda inför utbytesåret och får även möjligheten att träffa vår personal och ambassadörer som tidigare varit på ett utbytesår med oss.
  • Erfarenhet – vi har lång erfarenhet inom high school-program och mycket goda relationer med våra systerorganisationer och partners utomlands. Vår personal har dessutom erfarenhet på en mer personlig nivå. Antingen som tidigare utbytesstudenter själva eller som föräldrar till barn som har varit på utbytesår utomlands.

    Vi vet allt om förväntningarna, nervositeten och ivern inför avresan, om kulturkrockarna och hemlängtan på plats, och hur det är att komma hem igen efter ett fantastiskt år utomlands. Att faktiskt veta vad våra utbytesstudenter och deras föräldrar går igenom ger oss möjligheten att ge ett ännu bättre stöd och service. Vi på Explorius

Tidigare föräldrar om Explorius


"Martin är MYCKET nöjd med sitt utbytesår! Han har haft ett fantastiskt år med en fantastisk familj!! Hans utbytesår i Sydamerika kommer att betyda så mycket och har gett honom erfarenheter och kunskaper som han aldrig skulle ha fått annars. Vi som familj är så nöjda med året som gått och med Er insats på Explorius!"
- Marianne, mamma till Martin, Argentina 
 

Vi på Explorius

Välkomna världen hem till dig

Upplev ett utbytesäventyr på hemmaplan genom att bli värdfamilj till en av våra utbyteselever. Att vara värdfamilj är en fantastisk möjlighet att vidga sitt internationella nätverk och lära sig mer om en annan kultur!

Det är en rolig och givande erfarenhet som vi rekommenderar alla som är intresserade av kulturella utbyten. Det är dessutom en utmärkt upplevelse för familjer som har barn som ska på utbytesår, är på utbytesår eller kommit hem från sitt utbytesår.

Genom att vara värdfamilj skapar du dig en bättre förståelse för förhållandet mellan värdfamiljer och utbytesstudenter, samt för att du håller dig upptagen och har en annan tonåring att vårda när ditt eget barn är ute på sitt äventyr. Vi har utbyteselever från världens alla hörn och det är helt upp till värdfamiljen vem man vill ta emot.

Bli värdfamilj - så fungerar det

Möt våra utbyteselever

Här kan du se alla utbyteselever som letar efter en värdfamilj i Sverige just nu. Nedan finner du en presentation av Jasmin och Joao som båda drömmer om ett studieår i Sverige.


 

Jasmin | 17 år | Schweiz

Intressen: volleyboll, badminton, ishockey, simning
Fun Fact: gillar att skapa egna halsband

Lär känna Jasmin från Schweiz

 


 

Joao | 18 år | Brasilien

Intressen: basket, fotboll, böcker, sällskapsspel
Fun Fact: gillar att spela schack

Lär känna Joao från Brasilien

 


Möt våra utbyteselever