Försäkring och avb. skyddFörsäkring

Det är obligatoriskt med en försäkring som gäller under året. Försäkringen som erbjuds via Explorius är speciellt utformad för utbytesår utomlands och täcker bl.a. vid sjukdom, olycksfall och ansvar. Försäkringen kostar 5 950 SEK för länder inom EU och 7 990 SEK för länder utanför EU. Kontakta oss för fullständiga försäkringsvillkor.

Extremsportsförsäkring
Till de flesta länder kan du också välja att köpa till en försäkring för riskfyllda aktiviteter, sk. "hazardous activities". Till riskfyllda aktiviteter räknas bl.a. dykning, snowboarding, bungy jumping och andra extremsporter. Åker du till Australien eller Nya Zeeland så rekommenderar vi att du tecknar den här försäkringen. Extremsportsförsäkringen kostar 850 SEK.

Avbokning och avbeställningsskydd
Vid en eventuell avbokning som sker mellan bokningstillfället och fram till 5 månader innan avresa behåller Explorius 5000 SEK av programavgiften. Vid avbokning som sker närmre avresa följer Explorius Konsumentverkets regelverk  "Överenskommelse om internationella ungdomsutbyten", som beroende på tidpunkt och anledning kan ge deltagaren rätt att få tillbaka delar av programavgiften.

Välj till extra avbeställningsskydd
Explorius erbjuder ett extra avbeställningsskydd som ger deltagaren rätt att avbeställa resan oavsett anledning fram till 1 vecka före avresa. Försäkringen måste tecknas i samband med anmälan och gäller ända fram till 1 vecka före avresa.

Extra avbeställningsskyddet kostar 10% av programpriset på Classic-programmet, 15 000 SEK för dig åker på Select-programmet. Eventuell avbeställning måste ske skriftligen.

- Ladda ner försäkringsvillkor för USA här>>
- Ladda ner försäkringsvillkor för icke-USA här>>

 

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.