Försäkring och avb. skyddFörsäkring

Det är obligatoriskt med en försäkring som gäller under året. Försäkringen som erbjuds via Explorius är speciellt utformad för utbytesår utomlands och täcker bl.a. vid sjukdom, olycksfall och ansvar. Försäkringen kostar 5 950 SEK för länder inom EU och 7 990 SEK för länder utanför EU.

Extremsportsförsäkring

Till de flesta länder kan du också välja att köpa till en försäkring för riskfyllda aktiviteter, sk. "hazardous activities". Till riskfyllda aktiviteter räknas bl.a. dykning, snowboarding, bungy jumping och andra extremsporter. Åker du till Australien eller Nya Zeeland så rekommenderar vi att du tecknar den här försäkringen. Extremsportsförsäkringen kostar 850 SEK.

Avbokning och avbeställningsskydd

Vid en eventuell avbokning som sker mellan bokningstillfället och fram till 5 månader innan avresa behåller Explorius 5000 SEK av programavgiften. Vid avbokning som sker närmre avresa följer Explorius Konsumentverkets regelverk  "Överenskommelse om internationella ungdomsutbyten", som beroende på tidpunkt och anledning kan ge deltagaren rätt att få tillbaka delar av programavgiften.

Välj till extra avbeställningsskydd

Explorius erbjuder ett extra avbeställningsskydd som ger deltagaren rätt att avbeställa resan oavsett anledning fram till 1 vecka före avresa. Försäkringen måste tecknas i samband med anmälan och gäller ända fram till 1 vecka före avresa.

Extra avbeställningsskyddet kostar 10% av programpriset på Classic-programmet, 15 000 SEK för dig åker på Select-programmet. Eventuell avbeställning måste ske skriftligen.

Förköpsinformation

Av denna sammanfattade förköpsinformationen framgår endast de materiella undantagen och begränsningarna, vilket innebär att kontraktets fullständiga villkor inte kommer framgå här. För att se den fullständiga villkoren, om du är osäker på om försäkringen omfattar dina särskilda omständigheter eller om du har några andra frågor ska du kontakta Secutive via info@secutive.com. Läs förköpsinformationen här>>


Om din försäkring är tecknad via Lloyds och du har några frågor eller klagomål angående försäkringsskyddet, vänligen kontakta nedan. Gäller för försäkringsavtal tecknade för perioden 2017-02-01 till 2019-01-31.

Mr Erik Börjesson
Lloyd's
Sveavägen 20, vån. 6
111 57 STOCKHOLM
SWEDEN

Erik.Boerjesson@lloyds.com
Tel +46 (0)8 452 55 40