Stöd under åretDu är i trygga händer. Vi finns alltid tillgängliga för våra studenter när de behöver oss. Det innebär att du inte behöver vänta länge på svar om du har frågor och om något skulle kännas lite jobbigt får du hjälp direkt.

Din kontaktperson
Varje student får en egen kontaktperson på Exploriuskontoret, din kontaktperson hjälper dig hela vägen med allt från ansökningshandlingar till att finnas där för dig och dina föräldrar under året. 

Väl framme i det nya landet finns det dessutom en livs levande person du kan vända dig till om och när du behöver. Vi kallar honom eller henne för din lokala kontaktperson. Han eller hon bor i närheten av dig och är bara ett lokalt telefonnummer bort.

Du kan även ringa direkt till huvudkontoret i ditt värdland via ett gratisnummer. Du kan ringa, och vi vill att du ringer, när som helst - vi har öppet dygnet runt för din skull. Även oss på Explorius i Sverige kan du nå i akuta ärenden efter kontorstid. 

Uppföljning under året
Att Explorius är en riktigt bra organisation är det många Exploriusstudenter som kan vittna om. Men även om vi får mycket goda rekommendationer och fina vitsord är vår ständiga strävan att bli ännu bättre. Som en del i detta arbete använder vi oss av utvärderingar där våra studenter under utbytesåret vid flera tillfällen får möjlighet att ge oss feedback. Detta ger oss inte bara en möjlighet till att förbättra programmet ytterligare utan studenternas svar ger oss också ett verktyg att fånga upp och uppmärksamma eventuella situationer, situationer som kanske inte av studenten upplevs som ett problem men där vi med våra ”Exploriusögon” kan se att det kanske ska till en förändring för att det pågående utbytesåret ska bli ännu bättre.

Det är inte bara våra studenter som får tycka till om oss, vi gör också årligen en föräldrautvärdering. Föräldrar är en stor del av året vad gäller bland annat förberedelser och stöd under året så vi är självklart även intresserade av att höra deras åsikter.

Vad tycker då våra studenter och föräldrar?
Nedan är några siffror och kommentarer gällande studenter som är iväg på utbytesår 2017/18.

96% av studenterna är mycket nöjda med valet av Explorius som organisation och skulle rekommendera oss.

"Mycket gott intryck av Explorius hela vägen från förberedelser till stöd under utbytesåret"

"Kontakt med Explorius har fungerat mycket bra. Vi ansökte för utbytesår väldigt sent så det var väldigt bra att Explorius hjälpte oss att få in ansökan i tid. Jag upplevde er personal som mycket lösningsfokuserad."

"Bra förberedelser och möjlighet till valfria möten! Känns tryggt som förälder"