Hur ansöker jag?

hur ansöker jag utbytesår

Anmäl dig online!

Anmäl ditt intresse online genom att fylla i vår intresseanmälan. Det första som händer efter att du skickat intresseanmälan till oss är att vi bjuder in dig på personlig intervju i en stad nära dig. Vi försöker hitta en tid för intervju så snart som möjligt. Då möts vi och har tid att ställa frågor till varandra. Mötet är helt gratis och inte bindande. Du kan även göra en intresseanmälan genom att ringa oss på 08 - 411 23 30.

Antagning & acceptera din plats
Om intervjun går bra får du en preliminär antagning till Explorius High School program.

Ansökningshandlingar & kontaktperson
När du har tackat ja till din plats på programmet kommer vi att hjälpa dig att fylla i ansökningshandlingarna som används för att hitta en värdfamilj & skola som passar just dig.

Du får en egen kontaktperson som hjälper dig och som du och dina föräldrar kan vända sig till både innan och under året.

Förberedelse inför året

Under året innan du reser iväg anordnar vi förberedande möten runt om i Sverige. På våra Get Ready-möten går vi igenom allt ifrån skola och aktiviteter till kulturchock och livet i värdfamiljen. På våra Get Ready-möten har vi även bjudit in tidigare utbytesstudenter som delar med sig av sina egna upplevelser och ger bra tips! Aktuella datum och anmälan för Get Ready hittar du här.

Avresemöte

I maj blir du och dina föräldrar inbjudna till ett informationsmöte (några månader innan avresa). Här träffar du personal från Explorius samt andra studenter som skall åka iväg på utbytesår. Du kommer att få mycket information och du kommer ha goda möjligheter att ställa frågor. Med på mötet kommer även tidigare Exploriusstudenter vara med.

Avresemötet är obligatoriskt för studenter och minst en förälder.

Placering
Under sommaren får du veta vilken värdfamilj du ska bo hos och vilken skola du ska gå i. Det är viktigt att du tar kontakt med familjen så snart du fått besked, de väntar med spänning på att höra ifrån dig!

Avresa & Soft Landing Camp

Sen bär det iväg till ditt nya hemland! För alla studenter på Classic-programmet börjar året med ett Soft Landing Camp tillsammans med alla andra studenter. Detta är ett bra sätt att börja livet i ditt nya hemland, men framförallt är det en fantastisk möjlighet att ha kul tillsammans med nya vänner och uppleva en ny stad!

Från Soft Landing Camp åker du till din nya hemort. På flygplatsen möts du av din värdfamilj och/eller din lokala kontaktperson. Sedan är äventyret igång!