Våra utbytesprogram

High School Spirit

Med Explorius kan du välja mellan fyra olika utbytesprogram. Dessa är Classic High School, Academic ChoiceSelect High School och Boarding School.

Ta reda på vilket program som passar just dig bäst och ansök om ett utbytesår idag.

Classic High School – det traditionella programmet

Classic High School är det traditionella programmet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta valet för dig som är ute efter en genuin utbyteserfarenhet. Här matchar vi dig med en noga utvald värdfamilj samt en high school i det land du vill åka till. Du kan bli placerad i alltifrån en livlig storstad, charmig kuststad eller på landet nära naturen. Det är programmet för dig som är öppensinnad och nyfiken på nya äventyr.

Vi erbjuder Classic High School på samtliga av våra destinationer, förutom i Kanada och Sydafrika.

När du ansöker till ett utbytesår med Classic High School i USA, Australien, StorbritannienIrland eller Spanien har du möjlighet att göra ett områdesval mot en extra kostnad. Detta passar dig som har en önskan om att bli placerad i en särskild stat, stad eller region i de ovan nämnda länderna. Läs mer om områdesvalen under vardera destination. 

Se priser för Classic High School

Ansök till Classic

Kombo - 2 länder, 1 utbytesår

Strandhäng

Vårt komboprogram är en del av Classic High School. Med detta program får du en unik chans att tillbringa ditt utbytesår i inte bara i ett land, utan i två (!) olika länder.

Välj mellan att tillbringa ditt utbytesår i USA och Australien, USA och Nya Zeeland, Australien och Nya Zeeland eller i två europeiska länder. De europeiska länderna du kan göra ditt utbyte i är Spanien, Frankrike, Italien och Tyskland. I Nya Zeeland och Australien kan du även välja att åka på ett utbyte under en termin.

Tänk dig att börja ditt utbytesår i USA, för att sedan åka till soliga Australien när vintern kommer. Eller att lära sig två språk under ett utbytesår i Europa. Förutom att få ta del av mängder av nya intryck från de olika kulturerna får du dessutom vänner, familj och ett nätverk i två olika länder. Ett plus ett = dubbelt så bra!

Se priser för vårt komboprogram

Academic Choice

High School-spirit

Academic Choice-programmet är perfekt för dig som tänker öppet kring ditt utbytesår men ändå har en idé av hur du vill att ditt utbytesår ska se ut. Här berättar du för oss vilken sport du vill utöva, vilket skolämne och språk du vill läsa samt vilken stad du vill bo i. Vi kommer sedan att ta fram ett urval av skolor som vi anser passa dig och dina önskemål bäst. Detta erbjuds i Storbritannien, Sydafrika och på Irland.

I USA väljer du om du vill studera i en privat eller offentlig skola. Du får sedan välja det kriterium som är viktigast för dig för ett lyckat utbytesår i landet. Detta kan vara en sport, ett språk, ämne eller klimatet du vill bo i. Du blir sedan placerad i den skola som passar ditt kriterium bäst.  

Se priser för Academic Choice

Ansök till Academic Choice

Select High School - skräddarsy ditt utbytesår

Graduation

Select High School är programmet för dig som har en klar bild av hur du vill att ditt utbytesår ska vara. Kanske vill du studera nära stranden, kunna åka skidor på helgen eller gå på en skola med ett specifikt fokus? Eller vill du kanske kunna utöva din favoritsport eller studera specifika skolämnen? Om ja, så är Select High School-programmet något för dig.

Med Select High School har du möjlighet att välja bland ett brett utbud av både privata och offentliga skolor i några av världens häftigaste städer. Vad sägs om att studera på high school i Los Angeles, London eller Auckland till exempel? Du kommer att bo i en noga utvald värdfamilj i närheten av den skola du valt.

Låt oss veta dina preferenser gällande stad eller region, aktiviteter och skolämnen, så skräddarsyr vi ditt utbytesår precis som du vill ha det.

Vi erbjuder Select High School i USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien, Irland, Spanien och Frankrike

Se priser för Select High School 

Ansök till Select High School 

Boarding School - upplev campuslivet

Graduation

När du går på Boarding School, på internatskola, både bor och studerar du på skolan tillsammans med dina klasskamrater. Detta till skillnad från vanliga utbytesstudenter som bor hos en värdfamilj och går på en privat eller offentlig skola i närheten av familjen. Boarding schools är kända för sin höga akademiska standard såväl som höga kvalitet när det kommer till sport och fritidsaktiviteter. Det är det perfekta valet för dig som är en högpresterande elev som vill bli väl förberedd inför framtida studier.

På boarding school delar du ofta rum tillsammans med en eller två skolkamrater. Skolavgiften, boendet och måltiderna är inkluderade i priset. Att bo och studera på detta vis under ett år är en fantastisk möjlighet till att lära känna både lokala och internationella studenter från hela världen. Då du bor ihop med andra, kommer du lära känna människor och få vänner på nolltid.

När du studerar på internatskola får du uppleva campuslivet. Detta sätt att leva och bo på är ofta förknippat med studier på högre nivå, såsom på college eller universitet. Internatskolorna är därför en bra förberedelse inför framtida akademiska studier, även vad gäller den sociala aspekten samt levnadssättet.

Du kan välja bland ett stort utbud av internatskolor. Vi hjälper dig att välja den skola som passar dig bäst utefter geografiskt läge, akademiskt utbud, sport och aktiviteter såväl som klimat. Boarding School erbjuds i USA, KanadaNya Zeeland, Storbritannien, Irland, Spanien och Frankrike

Se priser för Boarding School

Ansök till Boarding School

Academic Choice Boarding

Friends

Academic Choice Boarding är det mest prisvärda Boarding School-alternativet. Här berättar du dina preferenser gällande skolämnen, sport och klimat. Vi väljer därefter noggrant ut den skola som passar dina kriterium och preferenser bäst.

Vi erbjuder exklusivt Academic Choice Boarding i USA.

Se priser för Academic Choice Boarding

Snabbfakta  High School Classic
Academic Choice High School Select Boarding School
 T/R biljett till och från värdlandet Ja  Ja Ja Ja
24/7 support Ja
Ja Ja Ja
Kontaktperson i värdland & hemland Ja Ja Ja Ja
Avresemöte Ja  Ja Ja Ja
Reunion efter hemresa Ja Ja Ja Ja
Upphämtning på flygplatsen i värdlandet Ja  Ja Ja Ja
Hjälp med visum och ansökan Ja Ja Ja Ja
Kan jag välja vart jag ska bo?
Områdesval i vissa länder Områdesval i vissa länder Ja Ja
Kan jag välja specifika sporter/aktiviteter/skolämnen?  Nej  Ja  Ja Ja
Kan jag bo hos en värdfamilj?  Ja  Ja Ja Nej
Kan jag bo på campus?  Nej  Nej Nej Ja
Får värdfamiljen betalt?  I vissa länder  Ja Ja -
Soft Landing Camp  Ja  I vissa länder I vissa länder I vissa länder
Diplom efter fullföljt utbytesår  Ja  Ja Ja Ja

Ansök idag
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."