Välj var på Irland du vill plugga

Med oss på Explorius får du en unik möjlighet att välja var på Irland du vill tillbringa ditt utbytesår på high school. 

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program är du garanterad att bli placerad i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd. 

Så se till att säkra din plats och ansök i tid  först till kvarn gäller! 
 

Vårt utbud av områdesval

Vi erbjuder ett urval av regions- och storstadsval på Irland.  

Läs mer om de olika områdesvalen nedan. Du hittar samtliga val i bokstavsordning.  
 

Regionsval – välj ditt favoritområde

Vårt regionsval är till för dig som redan har en idé om vilket område på Irland du önskar att bo i. 

Med detta val kan du välja att plugga i exempelvis regionerna Cavan, Monaghan eller Cork.

Se priser för områdesvalen

Donegal 

Donegal-regionen är omgiven av vackra slott, dramatiska kustlinjer och höga berg. Den är mycket populär bland turister som vill upptäcka det bästa av Irland. Sätt Donegal på din bucket list!

Cavan

Cavan är en populär region som erbjuder en idylli irländsk omgivning. Här hittar du sjöar, floder, kullar och berg. Tack vare dess geografiska läge, har du goda möjligheter att besöka Nordirland under ditt utbytesår här.  

Cork

Cork är Irlands största region där du hittar den populära staden som heter just Cork. Regionen ligger i söder och här får du uppleva ett utbytesår bland charmiga småstäder, slott samt Irlands längsta kustlinje. 

Kilkenny 

Om du vill komma närmre det medeltida Irland är Kilkenny alternativet för dig. Här hittar du många gamla platser, inklusive Dunmore Caves, ruinerna av klostret i Kells, St Canice’s Cathedral och Kilkenny Castle bland annat. 

Mayo

Om du vill undvika stora folkmassor och uppleva mer av lantlivet gör du rätt i att välja regionen Mayo. Njut av ett stilla utbytesår bland frisk luft och galet vacker natur. 

Monaghan 

Monaghan är en liten men mycket populär region som ligger söder om Nordirland. Här erbjuds det fantastiska golfmöjligheter, vackra sjöar och skogar. 

Tipperary

Utforska livet på landet i Tipperary! Regionen ligger i centrala Irland, där jordbruket spelar en viktig roll. Den största staden är Clonmel som har 17 000 invånare. Det är en mycket charmig och mysig region att plugga i. 

Waterford

Regionen Waterford är vackert beläget I sydöstra Irland. Här hittar du gamla städer (Waterfors är faktiskt den äldsta staden på Irland), pittoreska vyer, vandringsspår och stränder. Perfekt för dig som vill utforska det bästa av Irlands natur.  

Ansök till ett high school-år

Storstadsval

Tjejkompisar har kul på Irland

För dig som föredrar ett liv bland människor, butiker och caféer, har du nu möjlighet att lägga till valet Town Life

Town Life

Du som är sugen på att uppleva Irland från en av deras mysiga städer kan nu lägga till det i din ansökan. Det är en garanti på att du inte kommer att bli placerad på landsbygden, utan närmre stadspulsen någonstans på ön.   


Se priser för områdesvalen

Säkra ditt områdesval på Irland

Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi berättar mer om våra områdesval och utbytesprogram på Irland.  

Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal platser på vardera områdesval och många av dem försvinner snabbt, så se till att säkra din plats innan det är för sent.  

Om du önskar att ta del av ett ännu större utbud av städer att plugga i på Irland rekommenderar vi dig att kolla in våra Select High School- och Boarding School-program

Ansök till ett high school-år

 << Tillbaka till Irland