Utbytesprogram på Irland

Vi erbjuder ett stort utbud av utbytesprogram på Irland. Dessa är Classic High School, Combo High SchoolSelect High School och Boarding School.

Läs mer om de olika programmen och få reda på vilket som passar dig bäst!


Classic High School – en genuin high school-upplevelse

Vårt Classic High School-program är det traditionella utbytesprogrammet och det vanligaste bland våra utbytesstudenter. När du väljer detta program blir du placerad hos en omhändertagande värdfamilj någonstans på den irländska ön under ditt utbytesår. Efter att ha hittat en värdfamilj som passar just dig börjar sökandet efter en skolplats i närheten av familjen.

Din framtida värdfamilj kan exempelvis bo i eller utanför städerna Dublin och Cork, nära Dinglehalvön eller i de vackra småstäderna Tipperary eller Cavan. Classic High School är programmet för dig som är en nyfiken person som ser fram emot att få en genuin irländsk utbytesupplevelse.

Du kan välja att åka på Classic High School till Irland under en termin eller ett helt läsår.

 

Områdesval mot en extra kostnad

Om du önskar att bli placerad i ett specifikt område på Irland, eller om du vill utöva en specifik sport, har du möjligheten att välja till det mot en extra avgift.   

Se programavgiften för Classic High School & områdesval på Irland

Ansök till Classic High School


Combo High School – Irland + ?   

Maximera ditt irländska äventyr med ett till! 

 På vårt Combo High School-program har du möjlighet att plugga en termin på Irland för att sedan plugga nästa termin i Storbritannien, Spanien, Frankrike, Italien eller Tyskland.  

Det här är det perfekta alternativet för dig som är intresserad av att se så mycket som möjligt av Europa under ditt utbtyesår. Och hur coolt vore det inte att lära sig engelska, lite iriska OCH ett tredje språk under ett år?  

I fem månader vardera kommer du att plugga i de två länder du valt och få ett helt unikt high school-år. Inte minst kommer du ha ett brett nätverk av vänner och värdfamiljer i två olika länder.  

Soft Landing Camp är inkluderat på höstterminen. Med Combo High School kan du välja att åka hem över jul innan du reser vidare på ditt utbytesäventyr i nästa land.  

Se priser för Combo High School

Ansök till Combo High School

Select High School – välj din skola

Select High School är valet för dig som har en klar bild på hur ditt utbytesår på Irland ske se ut. Kanske vill du bo i en specifik stad, utöva din favoritsport, spela ett instrument eller plugga på en skola med en särskild profil. Oavsett anledning, gör du rätt i att ansöka till vårt Select High School-program.

Vi erbjuder ett brett utbud av både privata och offentliga skolor över hela Irland. Du berättar för oss hur du vill att ditt utbytesår ska se ut och tillsammans skräddarsyr vi den perfekta upplevelsen för dig. Efter att vi hittat den bästa skolan för din profil börjar vi leta efter en värdfamilj i närheten till skolan. 

Se våra mest populära skolor på Irland

Se programavgiften för Select High School

Ansök till Select High School


Boarding School – upplev det irländska campuslivet

 

Med Explorius får du en unik möjlighet att gå på internatskola på Irland. På våra vanliga high school-program bor du hos en värdfamilj och studerar på en high school. När du går på en internatskola både bor och studerar du på skolan. Detta är en spännande upplevelse som passar dig som är en högpresterande elev som ser fram emot att få ett internationellt nätverk under ditt utbytesår på Irland.

På en internatskola delar du ofta rum med en eller två skolkamrater. Att bo på detta sätt gör det enkelt att hitta vänner då du alltid är omringad av människor. Både irländska såväl som internationella studenter går på internatskolorna här. Detta gör programmet till ett utmärkt val för dig som vill komma nära den irländska kulturen men också få en insikt i andra.

Vi har ett nära samarbete med flera olika internatskolor med goda rykten på Irland. Du kan exempelvis välja att tillbringa ditt utbytesår i de vackra städerna Dublin eller Limerick. Låt oss veta dina kriterier gällande sport, aktiviteter, skolämnen och geografiskt läge så hittar vi den perfekta internatskolan för dig.

Se våra mest populära internatskolor på Irland

Se programavgift och stipendieinformation för Boarding School

Ansök till Boarding School

<< Tillbaka till Irland