Resor under utbytesåret i USA

Ett utbytesår är mer än high school och plugg. Det är en fantastisk möjlighet att se mer av landet du valt och lära känna andra utbytesstudenter från både Sverige och andra länder på roliga resor och utflykter. 

Vi erbjuder ett flertal roliga resor i USA för dig att hänga med på under ditt utbytesår. Du kan exempelvis följa med på en drömresa till Hawaii, upptäcka det bästa av västkusten eller östkusten.

Se vårt utbud av arrangerade resor och kontakta oss gärna för mer information!

Hawaii Reunion - let's go to HawaiiVälkommen till paradisön Hawaii! Med Explorius får du en unik möjlighet att följa med på en fantastisk resa till Hawaii under ditt utbytesår i USA. Tillsammans med Explorius utbytesstudenter och personal får du uppleva det bästa av Oahu, en av Hawaiis populäraste öar.


Läs Patricias reseberättelse


Om resan

I sex dagar njuter vi av livet på vackra Oahu, Hawaiis tredje största ö. Här hittar du den populära huvudstaden Honolulu, berömda Diamond Head Trail, fantastiska snorklingsmöjligheter och vita sandstränder. Inte att förglömma öns vänliga invånare, goda mat samt vackra palmer var du än kollar. Det är en underbar tropisk paradisö och en sann once-in-a-life-time-resa.


Läs Alice reseberättelse


Få ditt livs resa på Hawaii Reunion. Aloha! (Love, Peace & Compassion)Datum

29 januari  – 4 februari, 2022 

Inkluderat

 • Busstransport under hela resan
 • 6 nätter i Waikiki (delat rum med 4 andra Exploriusstudenter)
 • 6 hotellfrukostar & 5 middagar
 • 1 Luau middagsshow
 • Sightseeing i Honolulu
 • Utflykt till Pearl Harbor
 • Utflykt till North Shore
 • Biljett till hajken på Diamond Head
 • Biljett till Polynesian Cultural Center
 • Transfer till och från flygplatsen/hotellet/flygplatsen
 • Glad och trevlig personal
 • En resevideo

Valbart

 • Snorkling (utrustning går att hyra)
 • Katamarantur
 • Surflektion

Inte inkluderat

 •  Flygbiljetter till och från din värdfamilj

Pris

1470 USD


Läs Matildas reseberättelse

The Best of the West

Upptäck det bästa av västkusten på den här fantastiska resan genom Arizona, Nevada och Kalifornien.

Resan börjar i soliga Phoenix och slutar i charmiga San Francisco. Mellan dessa städer får du möjlighet att utforska Grand Canyon, färgsprakande Las Vegas, glamorösa Los Angeles och hisnande Yosemite National Park.

I 14 dagar får du uppleva ett äventyr fullt med kultur, vänskap och roligheter. Erfarna reseledare kommer guida dig genom Alcatraz, Universal Studios, ta dig på en limousintur genom berömda The Strip i Las Vegas och visa dig det bästa av varje populär stad vi besöker. 

California Adventure

Om du mestadels är intresserad av att uppleva härliga Kalifornien kan du ta chansen att följa med på vår 8-dagars-road trip från Los Angeles till San Francisco!

På schemat hittar du roliga besök till ställen som Universal Studios, DisneyLand och Madame Tussaud Wax Museum. Vi tar även spårvagnen genom färgglada och trendiga San Francisco för att sedan ta färjan ut till Alcatraz Island. 

Det är den perfekta Los Angeles – San Francisco-resan där du får upptäcka det bästa av Los Angeles, San Francisco och allt däremellan! 


Ansök till ett high school-år


Det bästa av östkusten 

USA:s östkust är en kust full med kontraster och liksom är denna resa! På denna härliga 14-dagars-road trip får du uppleva allt från de majestätiska Niagarafallen vid gränsen till Kanada i norr, storstadspulsen i New York City och Philadelphia, historiska Washington D.C. samt vackra stränder i Florida och South Carolina. 

Erfarna reseledare kommer visa dig det bästa av dessa populära destinationer. Du kommer att besöka Walt Disney World i Orlando, ta en båtturvid Niagarafallen, se Empire State Building, Frihetsgudinnan och mycket mer.

Förbered dig inför ett ultimat East Coast-äventyr! New York to Washington, D.C.

Du som vill åka på en kortare road trip på östkusten kan hänga med på denna 8-dagarsresa från New York till Washington D.C. Utöver dessa två städer kommer vi att tillbringa tid i Philadelphia.

I Philadelphia upptäcker vi National Constitutional centre, se var självständighetsförklaringen ägde rum och testa några klassiska delikatesser så som Philly Cheese Steak.

Inkluderat i den här spännande resan ingår även biljetter till en Broadway-föreställning, inträdesbiljett till Metropolitan Art Museum, FN-byggnaden, Frihetsgudinnan och Empire State Building i New York.

I Washington, D.C., besöker vi flera av huvudstadens berömda monument, lär oss mer om USA:s första president George Washingtons liv i Mount Vernon och mycket mer. På resan får du den perfekta kombinationen av amerikansk kultur och historia såväl som en riktigt kul upplevelse! 


Ansök till ett high school-år

New York, New York …

När du åker på ett utbytesår till USA med oss ingår vårt Soft Landing Camp i New York. Men för dig som inte fått nog av staden ger vi ytterligare en möjlighet att utforska den! 

Följ med på en 5-dagarsresa i upplev vår i New York eller staden när den är som mest magisk  julsäsongen i december. 

Det finns ingen stad som New York. På den här resan får du upptäcka alla viktiga sevärdheter och kvarter. På vårresan får du gå på en Broadway-föreställning, besöka Metropolitan Art Museum, ta hiphop-lektioner och få en guidad tur i FN-byggnaden. På decemberresan fokuserar vi mer på vinteraktiviteter såsom skridskoåkning i Rockefeller Square och Radio City Rocketts Show. 


Ansök till ett high school-år

<< Tillbaka till USA