Utbytesprogram i USA

Vi erbjuder ett brett utbud av utbytesprogram i USA. Dessa är Classic High School, Kombo, Academic Choice, Select High School och Boarding School.

Läs mer om de olika utbytesprogrammen och ta reda på vilket som passar dig bäst! 

Classic High School – vårt populäraste program

Classic High School-programmet i USA är det populära programmet som de flesta av våra utbytesstudenter väljer. Det är det traditionella high school-programmet där du blir placerad hos en härlig värdfamilj någonstans i USA:s 50 delstater. Du kan exempelvis bli placerad längs Virginias vackra kust, få uppleva den amerikanska södern i Arkansas eller studera bland otroliga vyer i Montana. Allt beror på var din framtida värdfamilj bor.

Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin USA-upplevelse och ser fram emot att uppleva den amerikanska livsstilen, både i och utanför skolan under ditt utbytesår i USA. 

Du kan välja att åka på Classic High School till USA under en termin eller ett helt läsår. 

Områdesval mot en extra kostnad

Om du önskar att bli placerad i en specifik stad, delstat eller region i USA, är det möjligt att lägga till ett områdesval till en extra kostnad inom vårt Classic High School-program.

Vi erbjuder ett stort utbud av områdesval över hela USA. Nedan finner du exempel på våra populäraste delstats-, regions-, och storstadsval. Här hittar du hela vårt utbud.

Delstatsval i exempelvis Kalifornien, Hawaii, Colorado, Florida, Washington, Michigan, Texas, Illinois och Tennessee.

Regionsval i bland annat Great Lakes (Michigan, Wisconsin, Indiana, Ohio och Illinois), Pacific Coast (Washington, Oregon och Kalifornien) och Mountain States (Colorado, Wyoming, Utah, Idaho, Montana och Alaska).

Storstadsval i exempelvis St. Louis, Dallas, Houston, Columbus och Atlanta.

Vänligen notera att antalet platser på vardera områdesval är begränsat. Vi rekommenderar dig därför att ansöka till ditt utbytesår så tidigt som möjligt. Först till kvarn gäller! 

Se programavgiften för Classic High School & områdesval i USA 

Se alla våra områdesval 

Ansök till Classic High School 

Kombo – upptäck USA & Oceanien

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både USA och Australien eller Nya Zeeland. Det är det perfekta alternativet för dig som är nyfiken på livet på båda kontinenterna och har svårt att bestämma dig för var du vill tillbringa ditt utbytesår. Med vårt komboprogram behöver du inte välja!

Du börjar i USA …

Du börjar ditt utbytesår i USA på Soft Landing Camp i New York tillsammans med andra USA- och Kombostudenter från Explorius. Därefter flyger du till din amerikanska värdfamilj där ditt första high school-äventyr börjar. Under fem månader får du möjligheten att komma det amerikanska vardagslivet närmre. Förutom att gå på en amerikansk high school och lära känna nya människor, får du även uppleva högtider som Halloween och Thanksgiving under ditt high school-utbyte i USA.

… och avslutar i Australien eller New Zealand

Strandhäng

Efter att ha fått uppleva cirka en eller två månader av den amerikanska vintern är det dags att bege sig mot varmare breddgrader. Denna gång är det dags för Soft Landing Camp i Sydney eller Auckland, beroende på vilket land du väljer att åka till. På campet blir du introducerad till livet på Oceanien innan du reser vidare till din nya värdfamilj.

I detta stadie är du redan en erfaren utbytesstudent. Att anpassa sig till en ny skola och värdfamilj kommer troligtvis att vara ännu enklare denna gång. Nu är det dags att utforska det australiensiska eller nyzeeländska high school-livet samt en rolig fritid bland wallabies, surfare och vackra stränder innan det är dags att ta farväl av vad som kan vara det häftigaste året i ditt liv.

Se programavgiften för Komboprogrammet

Ansök till Kombo

Academic Choice – den bästa skolan för dig

Academic Choice är programmet för dig som är öppensinnad gällande ditt utbytesår i USA, men ändå har vissa preferenser du anser är viktiga för ett lyckat år utomlands. Inom detta program får du välja mellan att gå på en privat eller offentlig high school. Därefter väljer du antingen vilket klimat i USA du vill leva i, sporten du vill utöva (fotboll, amerikansk fotboll, golf, tennis, cheerleading, basket eller friidrott), ett språk du vill studera (franska, spanska, tyska) eller ett kreativt ämne du vill läsa (teater, musik och bild) Vi placerar dig sedan i den skola som passar ditt önskemål bäst.

Vi har ett nära samarbete med flera toppskolor över hela USA och gör vårt bästa för att hitta den absolut bästa skolan för dig.

Se programavgiften för Academic Choice 

Ansök till Academic Choice

Select High School – precis som du vill ha det

Om du har en tydlig bild på hur du vill att ditt utbytesår i USA ska se ut är Select High School programmet för dig. Vi har ett nära samarbete med ett stort utbud av skolor runtom hela USA, inklusive attraktiva områden såsom San Fransisco Bay, Boston och Los Angeles Area.

Du berättar dina preferenser gällande geografiskt läge, sport och skolämnen, och tillsammans skräddarsyr vi ditt utbytesår precis som du vill ha det. Kanske vill du gå på en skola med hockeyprofil, plugga nära stranden eller ha möjligheten att stanna i USA för vidare studier? Oavsett anledning är Select High School valet för dig.

Du kan välja att åka på Select High School till USA under en termin eller ett helt läsår.

Se våra mest populära skolor i USA

Se programavgiften för Select High School

Ansök till Select High School

Boarding School – plugga och bo på campus

Boarding School, som på svenska heter internatskola, är det perfekta valet för dig som vill ha en topputbildning såväl som att få uppleva campuslivet under ditt utbytesår i USA. Istället för att bo hos en värdfamilj som på våra andra program, både bor och studerar du på campus. Du delar oftast rum med en eller två skolkamrater. På boarding school går en mix av lokala och internationella studenter, vilket innebär att du kommer få kontakt med människor från hela världen.

Vi erbjuder ett stort antal privata internatskolor över hela USA. Varför inte välja att få en topputbildning i någon av de populära delstaterna New York, Massachussets, Florida eller Kalifornien exempelvis?

Sportprofiler & skolaktiviteter

Förutom att erbjuda undervisning av hög kvalitet kan du också engagera dig i aktiviteter på hög nivå. Vi samarbetar med internatskolor i USA som erbjuder allt från dans-, alpin-, och fotbollsprofiler samt specifika musik- och konstprogram. Många av skolorna erbjuder även aktiviteter som alla elever kan delta i under kvällar och helger, vilket innebär att du alltid har något att göra.

Ett utbytesår på boarding school i USA är den perfekta förberedelsen för studier på en högre akademisk nivå, inte minst i USA. Det är det optimala valet för dig som är en högpresterande elev som vill få den bästa utbildningen möjliga.

Se våra mest populära Boarding Schools i USA

Se programavgift och stipendiuminformation för Boarding School 

Ansök till Boarding School

Academic Choice Boarding

Academic Choice Boarding är vårt mest prisvärda boarding school-alternativ. Du berättar dina preferenser gällande skolämnen, sport och klimat. Vi hittar därefter den skola som passar dina kriterier bäst.

Se programavgift för Academic Choice Boarding 

Ansök till ett high school-år


<< Tillbaka till USA