Svensk-Amerikansk High School Diploma

Ta en amerikansk high school-examen

Svensk-Amerikansk High School Diploma är ett tillägg till våra high school-program i USA som ger dig möjlighet att ta examen från det amerikanska high school-systemet. Du som väljer till detta tillägg kommer att ta studenten med både en svensk gymnasieexamen och en amerikansk high school-examen. Detta tillägg är perfekt för studenter som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för sin fortsatta skolgång och karriär.

Tillägget är möjligt genom ett samarbete mellan Explorius och den prestigefyllda internatskolan Washington Academy. Det ger dig en unik möjlighet att ta en amerikansk high school-examen genom att studera endast fyra extra onlinekurser!

Just nu kan vi erbjuda stipendium till ett värde upp till 50 000 SEK till alla våra Explorius-studenter vilket innebär att du endast betalar 41 900 SEK istället för grundpriset som ligger på mellan 78 900 - 91 900 SEK.

Processen är enkel;

 • Åk till USA på ett utbytesår och upplev det amerikanska high school-livet.
 • Genomför fyra onlinekurser med amerikanska lärare före du åker och/eller efter ditt utbytesår för att få en high school-examen från Washington Academy.

Få mer information

Varför ta dubbla examen?

Gratulationskram vid high school-examen

Studenter som tar dubbla examen kommer få ett försprång i framtida studier och karriär. Bland annat kommer du att:

 • Få en läroplan, ”transcripts” och ett examensbevis från den prestigefyllda amerikanska internatskolan Washington Academy. Skolan grundades 1972 och är en av de äldsta skolorna i USA. Washington Academy har ett gott rykte och om studenten i framtiden vill läsa på ett internationellt eller amerikanskt toppuniversitet så är det en väldigt bra merit.
 • Få dubbla examen på ditt CV vilket kommer att ge fördelar i dina framtida studier och din framtida karriär.
 • Välja bland spännande kurser som du inte kan läsa på ditt svenska gymnasium.
 • Förbättra dina språkkunskaper: du kommer att få tänka, läsa, skriva och arbeta på engelska tillsammans med dina amerikanska lärare och andra internationella studenter.
 • Ta chansen idag och få ett toppenpris! Just nu erbjuder vi ett fantastiskt stipendium till alla våra studenter. Du betalar endast 41 900 SEK för att få ditt amerikanska examensbevis.

Få mer information

Hur funkar det att ta en amerikansk high school-examen?

I vanliga fall, måste en student genomföra 22–25 poäng/kurser för att få en amerikansk high school-examen. För dig som lägger till tillägget Svensk-Amerikansk High School Diploma till ditt high school-program behövs endast sex kurser – två kurser under utbytesåret och fyra kurserna via Washington Academys digitala plattform.

Två kurser ska genomföras under ditt utbytesår i USA:

 • Credit 1 - Den första kursen behöver vara en engelskakurs.
 • Credit 2 - Den andra kursen får du själv välja bland nedan alternativ (beroende på vad som erbjuds på ditt high school):
  • English I-IV (även kallat English 9-12), English Composition, U.S. History, Financial Literacy, Marine Biology, Psychology, Sociology, Business Math, Coastal Ecology, Engineering, Robotics, World History, Holocaust & Genocide Studies, International Business & Economics, Law, Chinese 1-3, Spanish 1-3

Fyra kurser genomförs före och/eller efter utbytesåret:

Du behöver endast genomföra fyra onlinekurser från Sverige. Vilka kurser du kan välja på beror på vad du väljer att läsa under ditt utbytesår.

Två kurser är obligatoriska för att kunna ta ut dubbla high school-examen:

 • English III eller IV (även kallade English 11 eller 12)
 • U.S. History

Om någon eller båda av kurserna ovan har genomförts under utbytesåret så behöver du så klart inte läsa dem igen.

För de resterande kurserna som ska genomföras på Washington Academys digitala plattform kan du själv välja mellan nedan alternativ:

 • Entrepreneurship
 • Psychology
 • Sociology
 • Marine Biology
 • Financial Literacy
 • English III or IV (förutom den obligtoriska engelskakursen)

Exempel

En student har gått English III och Robotics under sitt utbytesåret i USA. För att kunna ta del av Washington Dual-programmet måste studenten genomföra U.S. History online (obligatorisk) samt tre valbara kurser. Till exempel Entrepreneurship, Sociology och Marine Biology.

En annan student som är på ett utbytesår i USA har tagit English II och Spanish 1. För att ta del av Washington Dual-programmet måste studenten genomföra English III eller IV och U.S. History samt två valbara kurser. Till exempel Financial Literacy och Sociology.

Olika sätt att ta dubbla examen

Den amerikanska high school-examen får ta max tre år att genomföra och studenten ska klara sex kurser totalt. Det är helt upp till dig hur du vill planera och genomföra kurserna.

 • Du kan börja med att åka på ditt utbytesår och sedan ta onlinekurserna under ett eller två år i Sverige, eller
 • börja med ett år med onlinekurser, sedan åka på ditt utbytesår i USA och efter hemkost till Sverige studera ytterligare ett år med onlinekurser, eller
 • börja med onlinekurserna i ett eller två år för att sedan åka till USA för att göra de resterande kurserna.
 • Du har också möjlighet att genomföra två poäng under sommaren i våra sommarkurser online.

De digitala sommarkurserna

Våra digitala sommarkurser gör det möjligt för dig att ta två av dina poäng under en fyra veckorsperiod i juli. Sommarkurserna innehåller 60 timmar av ”live”-föreläsningar och gruppdiskussioner samt 40 timmar med eget arbete. Efter genomförda sommarkurser får du två poäng. Om du väljer att genomföra sommarkurserna behöver du alltså endast genomföra två kurser från den digitala plattformen under skolåret i Sverige.

Diplom från Washington Academy

Få mer information

En genomsnittlig vecka för en student som tar två kurser

Veckan börjar med en digital föreläsning med en amerikansk lärare följt av en mindre gruppdiskussion (föreläsningen samt diskussion tar cirka en timme). Föreläsningarna kommer att hållas varannan vecka per kurs.

Varje vecka kommer det krävas cirka 4–5 timmar av eget arbete där du själv styr över tempot. Vi rekommenderar dock att du håller samma hastighet som de schemalagda föreläsningarna så att du inte hamnar efter och inte kan hänga med vid gruppdiskussioner. Om du istället väljer att endast läsa en kurs, räcker det med cirka 2-2,5 timmar av självstudier per vecka.

Dina lärare och din handledare följer regelbundet upp dina framsteg genom den digitala plattformen, där du också har möjlighet att komma i kontakt med lärarna. Du kommer också ha möjlighet att när som helst kontakta läraren via mejl och kommer också ha möjlighet att boka in videosamtal med dina lärare.

Du har också möjlighet att dela resultat och var du är i processen löpande med dina lärare i Sverige och dina föräldrar.

Få mer information

Träffa oss på ett kostnadsfritt och icke-bindande möte för att få mer information om hur du tar en high school-examen från Washington Academy.