Boarding Exchange i USA - vårt mest prisvärda program

Internationella studenter utanför ett bibliotek på en internatskola i USA

Om du någon gång funderat på att studera ett utbytesår på en internatskola (boarding school) i USA vet du säkert att kostnaden för dessa exklusiva skolor är väldigt hög. Därför är vi glada att kunna erbjuda ett program för dig som letar efter något i en lägre prisklass.

Boarding Exchange är ett prisvärt program som ger dig möjlighet att förverkliga drömmen om att gå på en internatskola i USA. Du kan inte välja skola själv, men vi kommer göra vårt bästa för att hitta en internatskola som passar dina behov och önskemål.

Vad är det som gör amerikanska internatskolor så populära bland utbytesstudenter?

Livet på en internatskola i USA

Att studera på en internatskola i USA är en unik upplevelse där du har alla dina vänner, aktiviteter och anläggningar inom gångavstånd.

Att bo och studera på en internatskola ger dig möjlighet att:

  • skapa livslånga relationer med amerikanska och internationella studenter, lärare och ”dorm parents”.
  • välja mellan ett brett utbud av nyttiga råvaror och matalternativ
  • medverka på aktiviteter efter skolan och på helgen – eller bara hänga med dina nya vänner.

En trygg och förutsägbar miljö

Utomhuslektion på en internatskola i USA

Internatskolor har omfattande resurser för att skapa en trygg miljö för studenter, lärare och personal, och det är liten eller ingen exponering till lokaltrafik. Internatskolor är den skolform som är mest förutsägbar när det kommer till hur mycket undervisning som kommer kunna genomföras på plats, samt möjligheter för olika sporter och andra aktiviteter efter skolan (75 % av våra internatskolor erbjöd 100 % undervisning på plats för studenter som åkte 2020/2021).

Ansök till ett high school-år

Välj sport eller ämne

Lacrosselag inför match - på internatskola i USA

Anledningen till att kostnaden är lägre än vårt SELECT Boarding School-program är att vi väljer skola åt dig. Givetvis kommer vi alltid att ge dig bästa möjliga matchning efter dina önskemål. Då alla internatskolor i USA har fantastiska campus, ett brett utbud av måltider att välja mellan, duktig personal, intressanta ämnen och nya vänner från hela världen – kan du vara säker på att du kommer få en fantastisk upplevelse!

Du kommer också ha möjlighet att antingen välja en sport eller ett ämne från en lista av förbestämda alternativ. Vi kommer sedan se till att hitta en skola som erbjuder det önskade alternativet. Du kan bland annat välja mellan fotboll, basket, cheerleading, golf, amerikansk fotboll, musik, dans och fyra olika språk. Berätta för oss vad du söker så hjälper vi dig att hitta den perfekta skolan!

Kostnaden för Boarding Exchange i USA

Boarding Exchange-programmet ger dig möjlighet att uppleva livet på en internatskola till ett väldigt bra pris. Programmet kostar 208 000 SEK. Priset inkluderar bland annat skolavgifter, försäkring, boende på internat, Soft Landning Camp, hjälp med visumansökan, flyg och personlig support inför och under ditt utbytesår.

Säkra din plats

Registrera dig för en gratis och icke-bindande intervju där vi ger dig mer detaljer kring programmet och vilken typ av skola som du kan bli placerad i.