Välj var i USA du vill plugga

  

Med Explorius får du en unik möjlighet att önska var i USA du vill tillbringa ditt utbytesår på high school. 

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program kan du önska en placering i det område där du helst vill bo. Du kommer få igenom din önskan så länge vi har platser kvar på det specifika området och att vissa krav är uppfyllda vad gäller betyg och hälsa. Så se till att säkra din plats och ansök i tid – först till kvarn gäller!

Hur vill du tillbringa ditt utbytesår i USA? Vill du njuta av solsken och värme i Kalifornien eller Florida, åka skidor i någon av the Mountain States eller känna storstadspulsen i Houston eller Portland? Berätta för oss om dina önskemål!

Ansök till ett high school-år


Sista chansen att boka USA 2022/2023!

Vi har sett ett rekordhögt intresse för utbytesår i USA i år. Detta gör att vår deadline för program i USA 2022/2023 är tidigare än vanligt i år.

Kontakta oss idag om du är intresserad av Select High School, där det finns ett fåtal plaster kvar. Vi rekommenderar dig att boka intervjun så tidigt som möjligt för att maximera chanserna att få en av de sista platserna. Intervjun är givetvis kostnadsfri och icke-bindande.

Se till att boka din intervju så snart som möjligt!

Säkra din plats i USA


Vårt stora utbud av områdesalternativ

Map-of-USA

Vi erbjuder många möjligheter för delstats-, regions- och storstadsval i USA. 

Läs mer om de olika områdena nedan. Du finner samtliga alternativ i bokstavsordning.


Delstatsval – vilken delstat vill du plugga i?

 

Om du har en önskan att tillbringa ditt utbytesår i en specifik amerikansk delstat är vårt delstatsval något för dig.

Vi erbjuder ett brett utbud av delstater att studera i över hela USA. Från soliga Kalifornien på västkusten, genom massiva bergskedjor i Colorado och rancher i Texas, till vackra Virginia i öst. Var vill just du plugga?  

OBS! Våra delstatsval i Kalifornien, Florida och på Hawaii är mycket populära och dessa platser går åt snabbt. För att säkra din plats i dessa soliga delstater – ansök idag!

Priser för områdesval i USA 


Arizona 

Arizona är beläget i sydvästra USA och är mest känd för storslagna Grand Canyon. Ett besök hit är ett måste när du studerar här. Delstaten har ett ökenklimat med väldigt varma somrar och milda vintrar. Det finns dock även underbara skidbackar här vilket innebär att du i Arizona verkligen får det bästa av båda världar. 

Arizona är hem till de populära städerna Phoenix och Tuscon, den vackra ökenstaden Sedona, såväl som kända Monument Valley-regionen. När du pluggar här från du en unik USA-upplevelse bland världskända naturunderverk som du garanterat känner igen från böcker och film. 

Ansök till ett high school-år 


Colorado 

Älskar du snowboard- och skidåkning? Då är Colorado delstaten för dig. Colorado är beläget i Rocky Mountain-regionen och är hem till de kända skidstäderna Aspen, Denver och Colorado Springs.

Här hittar du mäktiga nationalparker och inte minst fantastisk skidåkning i Klippiga bergen. Att tillbringa sitt utbytesår i Colorado är definitivt någonting extra.

Vlogg: Gustaf i Colorado


Florida 

Välkommen till the Sunshine State! Florida lockar mer än 60 miljoner turister varje år och det är lätt att förstå vad som för dem hit. Soligt väder, vackra stränder och bra shopping gör det enkelt att njuta av livet i Florida.

Se till att sätta ett besök till Key West på din bucket list om du väljer studera här – omgivningen är helt otrolig. 

Ansök till ett high school-år


Georgia 

Norr om Florida hittar du den charmiga delstaten Georgia. Delstatens fantastiska läge gör det möjligt för att få uppleva både den amerikanska söderns charm, såväl som vackra stränder längs kusten i Georgia, South Carolina och Florida.

Georgia har ett behagligt klimat med en kort, mild vinter och en lång, varm sommar – perfekt för dig som vill uppleva ett high school-år i solen. I Georgia hittar du även storstäderna Atlanta och Columbus.

Ansök till ett high school-år


Hawaii 

exchange students surfing in hawaii

Sol, värme, vita sandstränder och turkost vatten. Om du vill njuta av strandlivet mer eller mindre varje dag under ditt utbytesår är detta val för dig. På Hawaii är du aldrig långt ifrån en strand. Ett utbytesår här passar dig som tycker om utomhusaktiviteter såsom surfing, vandring och snorkling perfekt.

Om du är intresserad av att åka till Hawaii, men inte under helt utbytesår, erbjuder vi dig även en möjlighet att hänga med på vår resa Hawaii Reunion.

Priser för områdesval i USA


Illinois

Illinois är kanske mest känt för att vara hem till USA:s tredje största stad – Chicago. Delstaten gränsar till hela sex andra amerikanska stater, vilket ger dig en god möjlighet att se mer av landet under ditt utbytesår här.

Illinois erbjuder en salig blandning av storstäder, vackra floder, gröna skogar och charmiga småstäder. Att tillbringa sitt high school-utbyte här är ett toppenval. 

Blogg: Emma i Illinois


Indiana 

Indiana är en delstat som är perfekt belägen i Midwestern- och Great Lakes-regionen i USA. Indiana betyder “Land of the Indians” och är känt för sina vackra majsfält, vänliga befolkning och inte minst huvudstaden Indianapolis.

Delstaten erbjuder samtliga fyra årstider och som utbytesstudent här kan du engagera dig i roliga utomhusaktiviteter året runt. 

Priser för områdesval i USA


Kalifornien

girls above the hollywood sign in los angeles

Härliga Kalifornien på USA:s västkust erbjuder både drömmiga stränder samt en drömmig livsstil längs Stilla havet. Här finner du de berömda städerna Los Angeles, San Francisco och San Diego. 

Delstaten är otroligt populär bland utbytesstudenter från hela världen. Kalifornien är det perfekta valet för dig som vill njuta av ett high school-liv i solen, med närhet till både kusten och otroliga nationalparker såsom Death Valley och Yosemite National Park. 

Blogg: Tilda i Kalifornien

Michigan Delstaten Michigan är en av de fyra delstaterna som i området Great Lakes. Michigan har en fantastisk natur och är känd för att vara en av USA:s vackraste delstater. Här erbjuds pittoreska landskap året runt. 

Michigan är en mycket populär delstat bland utbytesstudenter från hela världen. När du pluggar här kan du räkna med att få amerikanska såväl som internationella kompisar!

Blogg: Maja i Michigan


Minnesota 

teenagers having fun in the snow

Minnesota är beläget i norra USA, vid gränsen till Kanada och Lake Superior – den största av samtliga Great Lakes-sjöarna. Delstaten är rankad till en av USA:s bästa tack vare att levnadsstandarden, utbildningen och tillgången till sjukvård är på topp.

Delstaten har mer än 10.000 (!) sjöar så om du gillar att vara ute i naturen kommer du älska att bo här. Minnesota har fyra tydliga årstider som alla erbjuder fantastiska miljöer. 

Vlogg: Tess i Minnesota


Nevada 

Nevada är kanske mest känt för att vara hem till omtalade Las Vegas, men delstaten har mycket mer att erbjuda än casinos och underhållning. Trots Nevadas placering vid öknar, såsom berömda Mojave Desert och Death Valley, har delstaten ett varierat klimat med kalla vintermånader. Här hittar du flera skidorter, vilket gör delstaten det perfekta valet för dig som älskar både värme och snö.
Nevadas ultimata placering ger dig dessutom access till soliga Kalifornien, välkända landmärken i Arizona och vinterparadisen Utah och Idaho. 

Vlogg: Bianca i Nevada


North Carolina

North Carolina är en del av den amerikanska södern och är belägen längs Atlanten på östkusten. Delstaten erbjuder ett härligt klimat året om med en medeltemperatur på 10 °C i januari.

I North Carolina hittar du moderna storstadsområden, i städer såsom Charlotte och Raleigh, med universitetet i toppklass. När du studerar här har du även nära till andra populära delar av USA, såsom Florida, Virginia Beach och huvudstaden Washington D.C. 

Vlogg: Lovisa i North Carolina


Ohio 

Välkommen till Ohio! Ohio är en härlig delstat i den populära Great Lakes-regionen. Här får du en blandning av trevliga stadsområden, vackra jordbrukslandskap och moderna städer såsom Cleveland, Columbus och Cincinnati.

Ohio gränsar till fem andra delstater, bland annat Kentucky och West Virginia som båda hör till USA:s sydstater. Detta ger dig en suverän möjlighet att få upptäcka olika delar av USA under ditt utbytesår här.

Vlogg: Gry i Ohio


Oklahoma 

Oklahoma är beläget i South Central-regionen i USA. Att åka hit är ett perfekt val för dig som vill uppleva kulturen i södern, men ändå ha tillgång till skidåkning och vackra berglandskap i grannstaten Colorado. I Oklahoma hittar du storstäderna Oklahoma City och Tulsa.   

Vlogg: Lucinda i Oklahoma


Oregon 

Oregon ligger norr om Kalifornien och erbjuder mängder av vackra stränder längs Stilla havets kust, precis som dess grannstat. Till skillnad från Kalifornien får du här njuta av fyra olika årstider, med varma somrar och kalla vintrar.

I Oregon har du nära till storstäderna Portland, San Francisco och Seattle. Detta kombinerat med dess storslagna natur ger dig det bästa av två världar. 

Blogg: Alice i Oregon


South Carolina 

South Carolina är beläget längs Atlanten och erbjuder några av USA:s vackraste stränder. Här kan du njuta av sol och fint väder året om. Delstaten är känd för sin vackra natur med gröna parker och skogar, och inte minst dess enorma ekar. Att åka till South Carolina under ett utbytesår är ett utmärkt val. 

Priser för områdesval i USA


Tennessee 

Tennessee är en charmig delstat perfekt belägen i södra USA med närhet till nästan alla sydstater. Vädret är milt hela året runt, vilket är perfekt för dig som trivs bäst i t-shirt.

Tennesse är det perfekta valet för dig med ett stort musikintresse. Delstaten har spelat en kritisk roll i utvecklingen av många sorters amerikansk musik, såsom rock and roll, rockabilly och blues. Här hittar du de berömda städerna Nashville, känd som “The Music City”, Elvis Presleys hemstad Memphis och nöjesparken Dollywood, grundad av artisten Dolly Parton. 

Ansök till ett high school-år


Texas 

I den evigt populära delstaten Texas väntar ett spännande utbytesår bland Texas Longhorns, rodeos och rancher. Delstaten erbjuder däremot mycket mer än de klassiska, men stereotypiska, ovannämnda attributen. Efter Alaska är Texas USA:s största delstat och är hem till framstående storstäder såsom Houston, Dallas, San Antonio och Austin.

I Texas får du den perfekta blandningen av den ikoniska vilda väster-kulturen, storstäder, vackra landskap och en avslappnad och vänlig befolkning. Förbered dig på ett high school-år fyllt av massvis med nya erfarenheter. 

Vlogg: Källa i Texas


Virginia 

Längs Atlantkusten, på östkustens mitt, ligger den historiska delstaten Virginia. Dess geografiska läge ger dig möjligheten att upptäcka både den magnifika bergskedjan Appalacherna, vackra stränder samt den södra kulturen under ditt utbytesår i USA. Du har dessutom nära till några av USA:s populäraste städer såsom huvudstaden Washington D.C., New York, Philadelphia och Nashville. 

Blogg: Patricia i Virginia


Washington 

Washington är en vacker delstat i nordvästra USA som gränsar till Kanada. Delstaten erbjuder dig härliga stränder längs en 40 mil lång kustlinje såväl som enastående natur. Detta tillsammans med varma somrar och milda vintrar gör delstaten perfekt för dig som gillar utomhusaktiviteter såsom skidåkning, simning och vandring.

I Washington har du nära till de populära städerna Seattle och Portland, men även Vancouver i Kanada. 

Blogg: Andrea i Washington


Wisconsin 

Hello Wisconsin! Wisconsin är en delstat i norra USA som är attraktivt belägen längs Lake Superior och Lake Michigan i Great Lakes-regionen. Detta område är mycket populärt bland utbytesstudenter då du får allt du kan önska här: fyra distinkta årstider, vacker natur (speciellt vid sjöarna!) samt närhet till storstäderna Milwaukee, Minneapolis och Chicago. 


Ansök till ett high school-år


Regionsval – välj ett område i USA

Om du har en idé om vilket område i USA du önskar att bo i, men inte är lika noggrann när det kommer till exakta delstat, är vårt regionsval något för dig.

Med detta val kan du bland annat önska att plugga på västkusten, i den amerikanska södern eller Great Lakes-regionen.  


Priser för områdesval i USA


Central Region

När du studerar i centrala USA får du en sann amerikansk upplevelse bland imponerande berg, vackra majsfält och spännande städer. 

När du väljer Central Region kommer du att plugga i Kansas, Nebraska, Iowa, Missouri, Arkansas, Louisiana, Texas, Oklahoma, Colorado, Wyoming, Idaho eller North Dakota eller South Dakota. 


East Region

Du som föreställer dig själv pluggandes på ett high school i USA:s östra del, nära berömda städer såsom Chicago, Washington D.C., Nashville eller Pittsburgh, den charmiga södern eller kanske nära östkusten, får chansen genom detta val. 

När du väljer East Region kommer du att plugga i Illinois, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Maine, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Kentucky, Missouri, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina eller North Carolina. 


Great Lakes

Great Lakes är ett område i nordöstra USA som är mycket populärt bland våra utbytesstudenter. Här finns magnifika sjöar, såsom Lake Michigan och Lake Superior, samt populära städer som Chicago och Detroit. 

När du väljer detta område kommer du att plugga i Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana eller Ohio. 

Ansök till ett high school-år

Mountain States

Älskar du snö, vinteraktiviteter och vacker natur? Genom att välja Mountain States kommer du att få uppleva ditt utbytesår i winter wonderland! Njut av high school-livet bland snön i Colorado, Utah, Wyoming, Idaho, Montana eller Alaska. 


North East

Om du föredrar att bo någonstans i USA där storstäder, toppuniversitet, vackra sjöar och olika årstider erbjuds är North East valet för dig. 


Genom detta val kommer du att plugga i New York, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Maine, Rhode Island, Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, Wisconsin eller Minnesota. 

Pacific Coast

Är västkusten bästkusten enligt dig? Då bör du välja Pacific Coast där du blir placerad i någon av de härliga delstaterna Kalifornien, Oregon eller Washington. 

Priser för områdesval i USA

South East

Om du vill uppleva den amerikanska söderns unika kultur är South East valet för dig.

Genom detta val kommer du studera i någon av de charmiga delstaterna Mississippi, Tennessee, Georgia, Florida, South Carolina, North Carolina, Virginia, West Virginia eller Kentucky. Du kan även bli placerad i de mer nordligare delstaterna Delaware eller Maryland. 


South West

När du väljer South West får du uppleva high school-livet i delstaterna Arizona, Nevada eller New Mexico. Njut av den vackra öken, världsberömda naturunderverk som Grand Canyon och massvis med solsken och värme. 


Sunshine States

Vill du ha en hundraprocentig solgaranti på ditt utbytesår? Då är Sunshine States valet för dig. 

 

Genom detta val kommer du studera i någon av de soliga delstaterna Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Florida, Georgia, South Carolina och North Carolina. 


West Region

Om du ser dig själv studerandes på high school i USA:s västra del, med närhet till Klippiga bergen, kända nationalparker och populära städer såsom Las Vegas, Salt Lake City eller Denver, är detta val för dig.

När du väljer West Region kommer du att plugga i Kalifornien, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, South Dakota, North Dakota, Colorad, Wyoming, Montana, Idaho, Utah, Oregon, Washington, Alaska eller Hawaii

 Ansök till ett high school-år Storstadsval
– bo i en storstad

Vi erbjuder ett brett utbud av attraktiva storstadsval i USA för dig som föredrar livet i storstaden.

Om du redan nu vet att du trivs bäst i den amerikanska storstadspulsen, promenerandes på livliga gator omgiven av restauranger, affärer och människor, är detta val definitivt något för dig. 

Välj mellan tillvalet City Life eller bland populära städer som Atlanta, Houston, Seattle och många fler.

Priser för områdesval i USA


City Life - minst 50 000 invånare

Du som vill bo i eller i närheten av en storstad, men inte vet exakt vilken, kan lägga till tillvalet City Life i din ansökan. 

Med det här valet kan du bli du placerad över hela USA, från soliga Kalifornien till New England på östkusten, i eller i närheten av en stad med minst 50 000 invånare. Det som är säkert är att du aldrig kommer ha långt till det amerikanska stadslivet.


Atlanta, Georgia

Atlanta är huvudstaden och den mest folkrika staden i delstaten Georgia, i sydöstra USA. Staden har nästan en halv miljon invånare och är känd för att vara staden där Coca-Cola samt kända personer såsom Martin Luther King Jr., Julia Roberts och artister såsom T.I. och Usher kommer ifrån. Atlanta erbjuder ett behagligt klimat där det sällan är kallt särskilt länge, samt roliga evenemang året om.    

Bay Area / Silicon Valley, Kalifornien & Södra Kalifornien

Bay Area är ett område i norra Kalifornien med över sju miljoner invånare. De stora städerna San Jose, San Francisco och Oakland ligger alla i området. Det globala navet för teknik och innovation, Silicon Valley, ligger beläget i södra delen av Bay Area, Här ligger även Stanford University, liksom huvudkontor för välkända namn som Apple, Facebook och Netflix.

Södra Kalifornien omfattar bland annat delstatens fem största län; Los Angeles, San Diego, Orange, Riverside och San Bernardino. Den största delen av södra Kalifornien har ett medelhavsliknande klimat med varma och torra somrar, milda och våta vintrar, där kallt väder är sällsynt.


College Station. Texas

College Station ligger mitt i den så kallade Texas Triangle, i östra Texas. Här är vintern mild, medan sommaren är lång och varm. De har många vackra parker, samt ett stort urval av högt aktade offentliga skolor.


Columbia, South Carolina

Columbia är huvudstad i South Carolina och har ett behagligt klimat med milda vintrar och heta somrar. Staden har ett brett utbud av restauranger och fina parker. Här hittar du också Riverbanks Zoo & Gardens, samt Columbia Museum of Arts.


Corpus Christi, Texas

Corpus Christi är en kuststad i södra Texas. Här är vintern kort och mild, medan sommaren är lång och varm. Staden har utmärkta möjligheter till utomhusaktiviteter, som exempelvis vandring och olika vattensporter.


Dallas, Texas

I den spännande staden Dallas får du en perfekt kombination mellan ett trendigt storstadsliv och livsstilen som den amerikanska södern är känd för. Dallas har mer än 1,3 miljoner invånare och här finns alltid något kul att göra efter skolan. Se till att åtminstone kolla på en match med Dallas Cowboys under ditt utbytesår här! 


Fort Collins, Colorado

Fort Collins är en högskolestad, och är därmed full av liv och rörelse. Den erbjuder flera spännande festivaler under hela året. Staden ligger i norra Colorado, och erbjuder ett varierande klimat där du får uppleva alla fyra årstiderna.


Grand Rapids, Michigan

Grand Rapids är den näst största staden i Michigan. Det är beläget öster om Lake Michigan och har nära 200.000 invånare. Både Grand Rapids och delstaten Michigan är mycket populära bland utbytesstudenter från hela världen.


Houston, Texas

Houston är USA:s fjärde största stad, där endast New York, Los Angeles och Chicago är större. Mer än 2 miljoner personer kallar Houston för sitt hem, vilket även du kanske snart kommer göra.

Houston är en fartfylld stad med roliga evenemang och festivaler året runt som lockar människor från hela USA. Det största eventet är RodeoHouston där kändisar som Justin Bieber, Selena Gomez, Beyoncé och Ariana Grande har uppträtt. 


Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee är Wisconsins största stad och har mer än en halv miljon invånare. Staden ligger precis intill vackra Lake Michigan och har en häftig skyline längs vattnet. Se till att gå på en baseballmatch eller två när stadens ikoniska lag Milwaukee Brewers spelar.  


Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma City är huvudstaden i delstaten Oklahoma och har fler än 600.000 invånare. När du studerar här får du njuta av storstadslivet och samtidigt uppleva den charmiga södern, med bondemarknader och cowboy-kultur. Ett perfekt val för dig som vill ha det bästa av båda världar. 


Portland, Oregon

Portland är Oregons största stad där mer än en halv miljon människor bor. Staden är känd för sin hipster-kultur, sitt stora antal av caféer och restauranger och vackra vandringsleder som överblickar magnifika Mount Hood. Portland är en trendig stad som lockar unga och kreativa människor från hela USA.

Vlogg: Viola i Portland


San Antonio, Texas

San Antonio är Texas näst största stad. Det är också en av Texas snabbast växande städer med mer än 1,5 miljoner invånare. Här kommer du att njuta av god tex-mex mat, samt mycket solsken och värme.


Seattle, Washington

Seattle är en populär stad i delstaten Washington i nordvästra USA. Omkring 700.000 amerikanare kallar Seattle för sitt hem, vilket även jätteföretagen Amazon och Starbucks gör.

Att åka hit på sitt utbytesår ett toppenval för dig som vill njuta av storstadslivet, men ändå ha nära tillgång till vackra berg och natur. 


Spokane, Washington

Spokane är den näst största staden i Washington. Här kan du tillbringa din fritid med att utforska ett brett utbud av museer eller årliga evenemangen


St. Louis, Missouri

St. Louis är en vacker stad längst Mississippifloden som har fler än 300.000 invånare. Staden erbjuder en imponerade skyline, gröna parker och massvis med kostnadsfria turistattraktioner. Det är den perfekta staden för dig som vill bo i en storstad där det finns mycket att göra, men som ändå har kvar den där charmiga småstadskänslan. 


Traverse City, Michigan

Traverse Citys befolkning är kända för sin kärlek till körsbär, vilket är något du kommer att märka när det är dags för den årliga National Cherry Festival. Staden erbjuder något för alla med en blandning av vackra stränder, skogar och skidbackar.


Säkra ditt områdesval i USA

Studentresa till Hawaii

Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi pratar mer om våra olika områdesalternativ och utbytesprogram i USA.

Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal platser på vardera område och många av dem är mycket populära, så se till att säkra din plats innan det är för sent.

Om du önskar att ta del av ett ännu större utbud av städer och delstater i USA att plugga i, rekommenderar vi dig att kolla in våra Select High School- och Boarding School-program.

Ansök till ett high school-år


<< Tillbaka till Utbytesprogram i USA