Utbytesprogram i USA

Vi erbjuder ett brett utbud av utbytesprogram i USA. Dessa är Classic High School, Combo High SchoolSelect High SchoolBoarding School och Summer High School

Läs mer om de olika utbytesprogrammen och ta reda på vilket som passar dig bäst! 


Classic High School – vårt populäraste program

Classic High School-programmet i USA är det populära programmet som de flesta av våra utbytesstudenter väljer. Det är det traditionella high school-programmet där du blir placerad hos en härlig värdfamilj någonstans i USA:s 50 delstater. Du kan exempelvis bli placerad längs Virginias vackra kust, få uppleva den amerikanska södern i Texas eller studera bland otroliga vyer i Montana. Allt beror på var din framtida värdfamilj bor.

Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin USA-upplevelse och ser fram emot att uppleva den amerikanska livsstilen, både i och utanför skolan under ditt utbytesår i USA. 

Du kan välja att åka på Classic High School till USA under en termin eller ett helt läsår. 

Områdesval mot en extra kostnad

Om du önskar att bli placerad i en specifik stad, delstat eller region i USA, är det möjligt att lägga till ett områdesval till en extra kostnad.

Vi erbjuder ett stort utbud av områdesval över hela USA. Nedan finner du exempel på våra populäraste delstats-, regions-, och storstadsval. Här hittar du hela vårt utbud.

Delstatsval i exempelvis Kalifornien, Hawaii, Colorado, Florida, Washington, Michigan, Texas, Illinois och Tennessee.

Regionsval i bland annat Great Lakes (Michigan, Wisconsin, Indiana, Ohio och Illinois), Pacific Coast (Washington, Oregon och Kalifornien) och Mountain States (Colorado, Wyoming, Utah, Idaho, Montana och Alaska).

Storstadsval i exempelvis St. Louis, Dallas, Houston, Columbus och Atlanta.

Vänligen notera att antalet platser på vardera områdesval är begränsat. Vi rekommenderar dig därför att ansöka till ditt utbytesår så tidigt som möjligt. Först till kvarn gäller! 

Se programavgiften för Classic High School & områdesval i USA 

Se alla våra områdesval 

Ansök till Classic High School Combo
 High School – upptäck USA & Oceanien

Med Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både USA och AustralienNya Zeeland eller Kanada.

Att välja USA + Australien eller Nya Zeeland är den perfekta kombinationen för dig som är nyfiken på livet på båda kontinenterna och har svårt att bestämma dig för var du vill tillbringa ditt utbytesår. Med Combo High School behöver du inte välja! 

Om du är mer intresserad av att stanna i Nordamerika, men ändå vill testa någonting annorlunda, så är kombinationen USA + Kanada alternativet för dig. Varför inte maximera ditt nordamerikanska äventyr till fullo när du ändå är där?

Du börjar i USA …

Soft Landing Camp i New York

Du börjar ditt utbytesår i USA på Soft Landing Camp i New York tillsammans med andra USA- och Kombostudenter från Explorius. Därefter flyger du till din amerikanska värdfamilj där ditt första high school-äventyr börjar. Under fem månader får du möjligheten att komma det amerikanska vardagslivet närmare.

Förutom att gå på en amerikansk high school och lära känna nya människor, får du även uppleva högtider som Halloween och Thanksgiving under ditt high school-utbyte i USA.

… och avslutar i Australien eller New Zealand

Efter att ha fått uppleva cirka en eller två månader av den amerikanska vintern är det dags att bege sig mot varmare breddgrader. Denna gång är det dags för Soft Landing Camp i Sydney eller Auckland, beroende på vilket land du väljer att åka till. På campet blir du introducerad till livet på Oceanien innan du reser vidare till din nya värdfamilj.

I detta stadie är du redan en erfaren utbytesstudent. Att anpassa sig till en ny skola och värdfamilj kommer troligtvis att vara ännu enklare denna gång. Nu är det dags att utforska det australiensiska eller nyzeeländska high school-livet samt en rolig fritid bland wallabies, surfare och vackra stränder innan det är dags att ta farväl av vad som kan vara det häftigaste året i ditt liv.

… eller i Kanada! 

Äventyrligt utbytesår i Kanada

Om du vill fortsätta ditt nordamerikanska high school-utbyte efter fem månader i USA är Kanada landet för dig! Du kan önska att bli placerad i våra Kanada-studenters favoritområde – Port Alberni på Vancouver Island i väst eller i Newfoundland på östkusten.  

Kanada är ett fantastiskt land att både plugga i och uppleva på fritiden. Besök världskända nationalparker, åk skidor på helgen och lär känna kanadensare – kända för att vara en av världens vänligaste befolkning!  

Se programavgiften för Combo High School

Ansök till Combo High School Select High School
– USA precis som du vill ha det

Om du har en tydlig bild på hur du vill att ditt utbytesår i USA ska se ut är Select High School programmet för dig.

Med Select High School berättar du dina önskemål gällande geografiskt läge, sport och skolämnen. Kanske vill du gå på en skola med hockeyprofil, plugga nära stranden eller ha möjligheten att stanna i USA för vidare studier?

Oavsett anledning är Select High School valet för dig!Tillsammans skräddarsyr vi sedan ditt utbytesår precis som du vill ha det.

Vi har ett nära samarbete med ett stort utbud av skolor runtom hela USA, inklusive attraktiva områden såsom San Fransisco Bay, Boston och Los Angeles Area.

Du kan välja att åka på Select High School till USA under en termin eller ett helt läsår.

Se våra mest populära skolor i USA

Se programavgiften för Select High School

Ansök till Select High SchoolBoarding School
– plugga och bo på campus

Boarding School, som på svenska heter internatskola, är det perfekta valet för dig som vill ha en topputbildning såväl som att få uppleva campuslivet under ditt utbytesår i USA.

Istället för att bo hos en värdfamilj som på våra andra program, både bor och studerar du på campus. Du delar oftast rum med en eller två skolkamrater. På boarding school går en mix av lokala och internationella studenter, vilket innebär att du kommer få kontakt med människor från hela världen.

Vi erbjuder ett stort antal privata internatskolor över hela USA. Varför inte välja att få en topputbildning i någon av de populära delstaterna New York, Massachussets, Florida eller Kalifornien exempelvis?

Sportprofiler & skolaktiviteter

Amerikanska fotbollslaget

Förutom att erbjuda undervisning av hög kvalitet kan du också engagera dig i aktiviteter på hög nivå. Vi samarbetar med internatskolor i USA som erbjuder allt från dans-, alpin-, och fotbollsprofiler samt specifika musik- och konstprogram. Många av skolorna erbjuder även aktiviteter som alla elever kan delta i under kvällar och helger, vilket innebär att du alltid har något att göra.

Ett utbytesår på boarding school i USA är den perfekta förberedelsen för studier på en högre akademisk nivå, inte minst i USA. Det är det optimala valet för dig som är en högpresterande elev som vill få den bästa utbildningen möjliga.

Se våra mest populära Boarding Schools i USA

Se programavgift och stipendiuminformation för Boarding School 

Ansök till Boarding SchoolSummer High School – 2 veckor i Florida
 

Vårt Summer High School-program är valet för dig som vill uppleva det bästa av USA under ditt sommarlov hemma i Sverige! 

Med detta program bor du på internatskolan Florida Preparatory Academy i staden Melbourne i Florida under 2 veckor. Här både bor i pluggar du tillsammans med dina klasskamrater som är både amerikaner och internationella. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att få vänner från hela världen! 
 

En perfekt blandning av lektioner och aktiviteter

Målet med detta program är för dig att utveckla dina språkkunskaper så att du på ett självständigt och ledigt sätt kan kommunicera självsäkert och effektivt på engelska.  

För att nå detta mål består lektionerna under dessa två veckor av en blandning av olika slags aktiviteter där det engelska språket står i fokus. Utöver att ha lektioner på skolan, kan vi gå på bio, till ett museum eller lära oss dreja – allt detta på engelska! Du kommer vara omgiven av språket dygnet runt och snabbt förbättra dina kunskaper.  

Din skola är belägen i Space Coast-regionen i Florida. Det är en region kring Kennedy Space Center och Cape Canaveral Air Force Station. Tack vare detta läge kommer du dessutom få en unik chans att lära dig mycket mer om rymden under dessa veckor. 

Upptäck det bästa av Florida 

Eftersom soliga Florida är den ultimata sommardestinationen siktar vi på att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. 

Dagligen kommer det att anordnas roliga aktiviteter, både efter skolan och på helgerna. Vi besöker flera av Floridas paradisstränder, NASA:s Kennedy Space Center, Disneyworld, Madame Tussauds och mycket annat! 

Florida Preparatory Academy är en mycket omtyckt skola av både elever och personal. Vi tvivlar inte på att du kommer älska att bo här och upptäcka det bästa av Florida under sommarens bästa veckor!