High School i USAPå High School får du välja mellan 6 till 8 ämnen. 4 av dessa måste vara akademiska och övriga väljer du fritt t.ex. foto, idrott, drama eller journalistik. 


Garanterad high school spirit

Under ditt år som amerikansk student är du elev i den skola som ligger där din värdfamilj bor. Snart kommer du att dyrka just denna High School. Garanterat! Om det är något i amerikanska filmer och tv-serier som stämmer med verkligheten, är det att eleverna älskar sin skola och gärna är där så mycket som möjligt. Detta fenomen kallas ”school spirit” och är något som man på high schools i USA varit experter på sedan de första skolorna byggdes.

Välj dina skolämnen

Din lokala kontaktperson fixar allt med antagningen till skolan i USA, men till skillnad från gymnasiet i Sverige bestämmer du vad du vill läsa i stort sett själv. Det finns massor av kul ämnen att välja bland och varje high school erbjuder lite olika klasser. Tillsammans med en så kallad ”school counselor” sätter du ihop ditt schema. Lärarna kommer sedan att kräva lika mycket av dig som av de andra eleverna och du kommer med allra största säkerhet bli ombedd att hålla ett föredrag om dig själv och Sverige. Pirrigt!

Aktiviteter

Efter skoltid finns en hel uppsjö av aktiviteter att ta del av under ditt high school-år. Så gott som alla elever stannar kvar efter sista lektionen för att träna med något av skollagen, arbeta med skolans årsbok eller kanske repetera med skolkören. Passa på att prova nåt nytt! Det är också det allra bästa och enklaste sättet att träffa nya kompisar! Det är just alla aktiviteter och event som ordnas runt om skolan som gör high school så unikt och gör USA till ett av de populäraste länderna bland utbytesstudenter.

Följ våra studenters bloggar här!
Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.