VärdfamiljVi vill ge dig en riktigt bra värdfamilj
eftersom det är en av de viktigaste delarna för ett lyckat utbytesår i USA. Kanske får du både ny värdmamma, värdpappa, värdsyster och värdbror. Våra värdfamiljer ser ut på olika sätt precis som svenska familjer, så kanske kommer du ha syskon och kanske inte.

Noggrant utvald värdfamilj
Precis som studenten, fyller våra värdfamiljer i ansökningshandlingar och går igenom en noggrann urvalsprocess i följande steg.

1. Alla intresserade familjer får börja med att fylla i ett detaljerat ansökningsformulär.
2. De familjer som klarar vår första utvärdering besöks personligen av vår personal som träffar och intervjuar samtliga familjemedlemmar.
3. Familjen måste lämna tre olika referenser som kontrolleras.
4. Slutligen granskar vi polisregister för att vara helt säkra på att familjen kan bli godkänd som värdfamilj.

De väljer att ta emot en utbytesstudent för att de tycker det är kul och vill dela med sig av sin kultur! Under ditt utbytesår i USA kommer du tillsammans med din värdfamilj få chans att uppleva alla de amerikanska högtider och traditioner du kanske tidigare bara sett på film. Kanske firar ni Thanksgiving med släktingar, har barbeque med grannarna och kanske får du en egen "stocking" att hänga upp i vardagsrummet på julaftons kväll..

Att bo i en värdfamilj är kanske det bästa sättet att verkligen lära känna den amerikanska kulturen! Genom din värdfamilj kommer du att få ta del av det amerikanska vardagslivet, högtider och familjetraditioner.

Bli en del av familjen! Många amerikaner är delaktiga i välgörenhet och ideellt arbete. Om din värdfamilj deltar i välgörenhetsarbete, häng med dem! Det kan vara enkla aktiviteter som att sälja drycker på en softball-match eller hjälpa till i skolan med de yngre eleverna. Sannolikheten att du träffar andra ungdomar och deras familjer som deltar i dessa aktiviteter är stor.

Din värdfamilj kanske regelbundet går till kyrkan. Vi rekommederar att du följer med dem till kyrkan för att se hur det är. Kyrkan i USA är väldig olik den vi är vana vid i Sverige. Det är vanligt att ungdomar går i söndagsskola istället för att gå på gudstjänsten. Söndagsskola kanske rentav visar sig vara ett utmärkt tillfälle att lära känna fler kompisar!
Du kommer att få uppleva mycket kul tillsammans med din värdfamilj och värdfamiljens vänner. En hel del grillfester blir det säkert och kanske får du också möjlighet att resa med dem till släkt och vänner i andra delar av USA. Se familjen som en möjlighet att lära dig så mycket som möjligt om det nya stora landet. Om du vill kan ditt år i en främmande familj till slut förvandlas till livslång vänskap.
Och bäst av allt, eftersom vi har ett begränsat antal utbytesstudenter varje år kan vi fixa dig en riktigt bra familj! Men hur bra din värdfamilj än blir, hänger det lika mycket på dig och din inställning om du kommer trivas och hur lyckat ditt utbytesår i USA blir.

Värdfamiljen får ersättning på vårt Select-program
Värdfamiljerna på våra Select-program får ersättning för de extrakostnader som uppstår i samband med att ha en student boende hos sig. Ersättningen möjliggör att vi kan säkerhetsställa att hitta en värdfamilj i det område som din skola ligger. Till skillnad från vårt Classic-program där värdfamiljer ofta väljer mellan flera olika studenter får värdfamiljer på Select-programmet en eller två studentprofiler presenterade för sig.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.