Livet som utbytesstudent


Oförglömliga minnen & unika upplevelser
Oavsett var i USA du kommer att spendera ditt High School-år så kommer du få vara med om mängder av spännande upplevelser och få många fantastiska minnen tillsammans med din värdfamilj och vänner.

USA är stort, och med sina 50 delstater har landet massor att erbjuda! Kommer du att spendera ditt år i soliga Arizona eller bland skidbackarna i Colorado? Varje utbytesår är unikt, men något som är säkert är att du under året kommer bli flytande på engelska, lära känna den amerikanska kulturen och utvecklas som person. 

Dina erfarenheter och upplevelser från utbytesåret kommer garanterat vara meriterande och värdefulla för dig resten av livet. 

Här hittar du några hälsningar från våra tidigare studenter:

Nästan halva tiden har gått av min vistelse i Amerika och snart är det jul. Jag trivs fortfarande som en fisk i vattnet. Min engelska har förbättrats exceptionellt, jag har fått massor med vänner, jag har varit med i Colorados All-Star soccer team, jag har fått en andra familj för livet, jag har åkt skidor i klippiga bergen, spelat amerikansk fotboll, upplevt ”the American High School” och fått smeknamn ”like” meatball, Axel Rose och lutafisk. Livet här är fullt av överraskningar och jag lovar dig att du kommer att ha massor av underbara stunder. Självklart kommer du också att stöta på svårigheter under din vistelse. Det viktigaste är dock att du tar lärdom av allt och utvecklas. Mitt beslut att spendera ett år av min ungdom i USA är förmodligen ett av det bästa och mest viktiga beslut jag tagit under hela min tonårsperiod. Tack för att ni möjliggjorde detta!
- Axel ”Braddy” , Canon City, Colorado

Nu har jag varit hemifrån lite drygt en månad. Det har gått fruktansvärt bra, mycket bättre än vad jag någonsin trodde att det skulle göra.
- Sofie, Bear, Delaware

När jag tänker på Sverige märker jag hur vackert det är, även i en storstad som Stockholm är det hur vackert som helst. Det är en ganska stor skillnad. Här är gatorna stora, bilarna stora, det finns inga skogar (jag är ju som sagt i Texas), och hela omgivningen är inte på långa vägar lika vacker som det ofta är i Sverige. Det är roligt att komma till ett nytt ställe, uppskatta det som finns här, och sen kunna uppskatta sitt eget land mer och mer.
- Marie, Wichita Falls, Texas

Amerikaner är bara för söta. Man kan inte sluta förvåna sig över vilka frågor de ställer. [...]Sköna frågor är What language do you speak in Sweden, Do you have dollars in Sweden och kanske den bästa: Is Sweden in Europe? Alla har tandställning, och alla går omkring och säger sweet, wicked och far out. De är helt enkelt för söta.
- Johan, Amherst, New Hampshire


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.