Basic High School
När du väljer Explorius Basic-program blir du antagen på samma villkor som övriga amerikanska studenter vilket bland annat innebär att du har, om du uppfyller skolans krav, möjlighet att ta Graduation. Till detta program kan du ansöka relativt sent så har ansökningstiden till Classic-programmet redan passerat, eller om du är för gammal för Classic-programmet, kan Basic vara lösningen för dig!

På programmet finns möjlighet att påverka ditt år genom att lämna önskemål på exempelvis skolämne eller sport. Vi plockar sedan fram tre olika skolor/skoldistrikt som matchar ett eller flera av dina önskemål!


Dina önskemål

När du fyller i din ansökan får du lämna önskemål vad gäller följande:

Idrott: Välj mellan basket, fotboll, amerikansk fotboll, tennis, löpning/friidrott (track/cross country).
Klimat: Beroende på skolans placering.
Skolämnen: Välj mellan franska, spanska, tyska, bild, drama, musik, band eller advanced placement-kurs (universitetsnivå) i fysik, biologi, kemi eller matte.
Hög akademisk nivå på studierna: Välj ja eller nej. (hög nivå är baserat på SAT-poäng över 1500, ett test motsvarande högskoleprovet i Sverige)

Ett av önskemålen garanteras!

En skola/skoldistrikt erbjuds där ett av önskemålen ovan garanteras!

På Basic-programmet bor du i en noga utvald amerikansk värdfamilj och det är vanligt att bo tillsammans med en annan utbytesstudent från ett land utanför norden.

Priser

Ett läsår i USA på Basic-programmet kostar 155 000 SEK. Läs mer om programavgiften här>>

Programmet
Läs mer om hur High School Basic-programmet fungerar här>>


Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan: