Select High School USAValet är ditt!

På våra Select-program i USA har du möjlighet att själv påverka hur ditt utbytesår kommer att se ut. Vill du till Kalifornien? Eller kanske spela golf under året? Är det något speciellt ämne du vill läsa på High School? Har ansökningstiden för Classic-programmet passerat? Är svaret ja på någon av frågorna är Select High School programmet för dig!

Välj stad & skola

Välj bland massor av olika städer och skoldistrikt i USA! När du åker som Select High School-student har du möjlighet att välja rent geografiskt var du vill hamna men också efter vilka ämnen du önskar läsa eller sporter/aktiviteter du vill utöva under året. De flesta av skolorna i programmet är kommunala skolor men det finns även möjlighet att studera på privata skolor och internatskolor. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt skola!

Valmöjligheter på High School
Möjligheten att kunna välja från många och mycket varierande ämnen, sportaktiviteter och school spirit är några av anledningarna som lockar svenska studenter att åka till USA som utbytesstudenter. Att kunna kombinera akademiska ämnen med lite mer “roliga” ämnen är en av fördelarna med High School i USA. Utöver några obligatoriska väljer du bland många valfria ämnen och sätter ihop ditt egna schema. 

Graduation
På Select High School har du även möjlighet att ta examen, graduation, och få med dig ett diplom hem från ditt High School-år.

Storstadsbesök ingår!
Även på Select High School ingår vårt populära Soft Landing Camp  i  New York. Tillsammans med andra utbytesstudenter får du chans att upptäcka  USAs kanske häftigaste stad under 5 dagar innan du reser vidare till din slutdestination. Läs mer här.

Livet i USA
Att gå i skolan och bo i värdfamilj kommer garanterat inte att bli som hemma. Fast food, både nyttig sådan och onyttig (!), filmer och kändisar, enorma gallerior, påkostade sportevenemang och en generell positiv attityd är alla exempel på något väldigt typiskt amerikanskt som du kommer att vara en del av under ditt år!

I USA erbjuder vi 3 olika Select High School-program, läs mer om dessa här.

Vill du läsa mer om de skolor vi erbjuder i USA ladda ner katalogerna nedan:
Public High School Select (PDF)
Private High School Select (PDF)

Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan: