Bra att vetaHär hittar du nyttig information om utbytesår i USA, våra olika program och vem som kan söka. Saknar du något? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!


Typ av program som erbjuds till USA: 
Classic High School, Select High School, Boarding School & Komboprogram (USA+Australien)

Möjlighet till områdesval: Ja, läs mer här>>

Åldersgräns: 15-18,5 år, se exakta åldersgränser här.

Avresa: Juli/augusti/september, avresa baseras på när din skola i USA börjar.

Programlängd: Ca 5 eller 10 månader. 

Skoluniform: Nej, så kallad "dress code" är vanligt förekommande på high school i USA.

Språk: Engelska, förkunskaper i engelska krävs. 

Visum: Ja, inför ditt utbytesår i USA kommer du att behöva ansöka om visum vid amerikanska ambassaden i Stockholm. Underlag och instruktioner hjälper vi på Explorius till med! 

Finansiering: Lån till programavgiften kan erbjudas i samarbete med Nordea, läs mer här.

Engelskprov: 
Alla studenter som skall till USA behöver göra ett engelskaprov som en del i ansökan. Det är inget prov du behöver vara nervös inför, mer information om när och var du kan göra provet får du av din kontaktperson i samband med att du börjar fylla i dina ansökningar.

Förberedelse
Vi har stor erfarenhet av utbytesår i USA, och vi vill förbereda dig för ditt år utomlands på bästa sätt, bland annat med våra förberedande Get Ready-möten och vårt populära Soft Landing Camp i New York, detta och mycket mer är inkluderat i programavgiften.

Har du några frågor eller vill veta mer om programmet? Kontakta oss här!


Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.