Utbytesstudent i USA

Som utbytesstudent i USA får du möjligheten att uppleva den fantastiska high school-andan som de amerikanska skolorna är kända för. Sporturneringar, roliga aktiviteter, spännande skolämnen och event såsom prom och homecoming är alla typiska inslag som väntar på dig på andra sidan Atlanten.

USA har varit vår populäraste high school-destination i många år och det är lätt att förstå varför. Amerikas sociala high school-studenter samt dess välkomnande värdfamiljer gör att du som utbytesstudent känner dig som hemma här på nolltid.

Med oss på Explorius får du chansen att uppleva high school-livet i USA precis som du själv vill. Det enorma landet i väst erbjuder alla möjliga sorters livsstilar, kulturer och klimat, vilket gör alla våra utbytesstudenters upplevelser helt unika.

Välkommen till USA. Här väntar det bästa året i ditt liv!

Ansök till ett high school-år


Våra utbytesprogram

I USA erbjuder vi ett brett utbud av olika utbytesprogram. Läs mer om våra program i USA.


Berätta för oss var i USA du vill plugga

Studentresa till Hawaii

Att plugga på high school i USA är en möjlighet du bara får en gång i livet och vi gör alltid vårt yttersta för att skapa det utbytesår just du drömmer om. Som en del av detta erbjuder vi dig ett brett utbud av områdesalternativ i USA. Detta är perfekt för dig som redan ser dig själv plugga i en viss amerikansk delstat, region eller storstad.


Se våra områdesalternativ 


Om high school i USAOavsett var i USA du pluggar kommer du att få uppleva den typiska high school spirit som de amerikanska skolorna är kända för. Du kommer garanterat att känna igen flera attribut som du sett i olika high school-filmer. Klubbengagemanget, prom, homecoming och Friday Night Football är alla fenomen som finns på riktigt! Du kommer inte ha en tråkig stund under ditt skolår här. 

Som utbytesstudent blir du placerad i en freshman-, sophomore-, junior- eller seniorklass. Majoriteten av våra studenter blir placerade i en junior- eller seniorklass. Vilken årskurs du blir placerad i beror på din ålder, betyg samt skolans egna regler.

Som senior får du ofta vara med på graduation i slutet av skolåret. Tänk dig att avsluta ditt utbytesår iklädd i en typisk "graduation gown", få ett diplom, ta foton och fira med dina klasskamrater. Kan du tänka dig ett bättre sätt att avsluta ditt amerikanska high school-år på? Inte vi heller!

Skolämnen & individuella scheman

Utbytesstudenter på graduation

Som utbytesstudent i USA har du ofta ett brett utbud av skolämnen att välja bland. Utöver de obligatoriska ämnena matematik och engelska, rekommenderar vi dig att läsa ämnen som inte är lika vanliga i Sverige om möjligheten finns. Detta kan vara exempelvis vara:

 • American History
 • Public Speaking
 • American Literature
 • US government

Tillsammans med skolans studievägledare kommer du få möjligheten att skapa det perfekta schemat för just dig.  

Utvecklade sociala färdigheter

Du kommer säkert märka att amerikaner gillar att jobba i olika grupprojekt och förbereda roliga och intressanta presentationer. Flera av våra tidigare utbytesstudenter har berättat att detta har hjälpt dem att utveckla deras sociala förmåga och retoriska kunskaper. Att de efter sin tid som utbytesstudenter i USA har blivit både mer bekväma med att prata inför grupp såväl som att ta kontakt med nya människor.

Stort fokus på sport och skolaktiviteter

Explorius Game

Skolorna i USA har generellt sätt ett stort fokus på sporter och fritidsaktiviteter. Både vi på Explorius och våra tidigare utbytesstudenter rekommenderar dig starkt att engagera dig i en sport eller att gå med i en klubb under ditt utbytesår i USA. Det är ett roligt och bra sätt att hålla sig aktiv och att träffa nya kompisar.

Gå på så kallade try-outs för sporter såsom cheerleading, basket, fotboll eller cross-country så fort du anländer om möjligheten finns. Du kommer inte att ångra dig! Det är en utmärkt chans att bli en del av skollivet och att uppleva allt det roliga de amerikanska skolorna är kända för.   Soft Landing Camp i New York

 

Ditt stora high school-äventyr börjar på vårt populära Soft Landing Camp i en av USA:s häftigaste städer – New York.

Under ett par grymma dagar får du upptäcka denna världsberömda stad och förbereda dig inför ditt nya liv i USA. Tillsammans med utbytesstudenter från flera olika länder får du den bästa starten möjliga på ditt utbytesår! 


Nedan hittar du ett exempelschema på hur dina dagar i New York kan se ut.  

Dina dagar i New York 

Soft Landing Camp i New York

Dag 1: Ankomst i New York följt av ett välkomstmöte. 

Dag 2: "Adapt to America" workshop på morgonen. Upper Manhattan-sightseeing med lunch i Central Park efteråt. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square och Madison Square Garden bland annat.

Dag 3: "American culture" workshop på morgonen. Lower Manhattan-sightseeing på eftermiddagen. Se 9/11 Memorial, frihetsgudinnan, Wall Street, Chinatown och Little Italy bland annat.

Dag 4: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!  


Vid ankomst blir du upphämtad på flygplatsen av vår personal. Tillsammans tar vi oss till hotellet där du delar rum med en eller flera Explorius-studenter. Frukost är inkluderat varje dag under Soft Landing Camp.

*Vänligen notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat för dig som reser på vårterminen.  

Ansök till ett high school-år


Din fritid i USA

Häpnadsväckande natur, livliga storstäder, charmiga småstäder eller vackra stränder. Beroende på var i USA du kommer att bo kommer din fritid att se annorlunda ut. Vad nästan alla våra utbytesstudenter har gemensamt är dock att den största delen av fritiden faktiskt tillbringas på skolan.

USA:s high school-studenter uppmuntras att kombinera sina akademiska prestationer med en variation av sporter och skolaktiviteter. En typisk amerikansk high school erbjuder därför flera olika klubbar och sporter för dig som elev att engagera dig i.

Stort utbud av aktiviteter 

Ta möjligheten att utöva din favoritsport eller aktivitet under ditt high school-år. Eller varför inte testa på något helt annorlunda? Gå med i retorik- och debattklubben, yearbook-klubben eller fråga om du får skriva för skoltidningen. Att engagera sig i skolaktiviteter är det bästa sättet att hitta vänner på samt att bli en del av skolgemenskapen.

Vi kan även rekommendera dig att hänga med på din värdfamiljs aktiviteter på helgerna. Din familj kanske går till kyrkan, på olika sportevenemang eller gillar att vara ute i naturen. Oavsett är det viktigt att vara öppensinnad och nyfiken på deras livsstil. Det kommer att berika ditt utbytesår och din fritid i USA massor!

Ansök till ett high school-år


Att bo med en amerikansk värdfamilj

Värdfamiljstraditionen i USA har varit stor i många år. Familjerna här är öppna och välkommande och ser fram emot att bidra till ett oförglömligt år i USA för dig som utbytesstudent.

Som en del av en värdfamilj får du uppleva hur det är att leva som en riktig amerikan. Din värdfamilj kommer att introducera och ge dig en djupa inblick i den amerikanska kulturen. Att bo med dem ger dig dessutom en perfekt möjlighet att öva på dina engelskkunskaper samt få se hur vardagslivet i landet ser ut.

Men inte minst får du chansen att skapa starka band med en omtänksam familj som du kan hålla kontakt med och besöka många gånger i framtiden.

Amerikanska helgdagarFörutom att visa dig hur vardagslivet i USA ser ut kommer din värdfamilj introducera dig till typiska amerikanska helgdagar såsom Halloween och Thanksgiving. Du får dessutom uppleva sann "Christmas Spirit" med pyntade hus, julstrumpor, körer och god mat. Juletiden i USA är verkligen en riktig höjdpunkt! Här får du ofta även träffa din värdfamiljs släktingar och då ibland få besöka nya delstater.

Amerikaner älskar att fira och det kommer du snabbt att märka. Oavsett om det gäller högtider, födelsedagar eller andra speciella tillfällen kan du lita på att någon kommer anordna något spektakulärt.

Familjer över hela USA

Våra värdfamiljer bor över hela USA och ser alla olika ut. Vissa har barn och husdjur, andra inte, vissa är unga, andra äldre. Vad de alla har gemensamt är en passion för kulturella utbyten och ungdomar. De kommer göra sitt bästa för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt, både i deras hem och i USA.

Om våra värdfamiljer


Upptäck mer av USA

När du åker på ett utbytesår med oss får du möjlighet att se mer av landet. Ta chansen och åk till paradisön Hawaii, upptäck östkusten eller vill du kanske hänga med på en roadtrip i Kalifornien?

Resor i USA


Snabbfakta: utbytesstudent i USA

 • Ålder: 15–18,5 år
 • Avresa: Juli, augusti, september eller januari
 • Språkförkunskaper: Grundläggande engelskkunskaper krävs
 • Engelsktest: Ja, som en del av ansökan
 • Visum: Ja
 • Områdesval: Ja
 • Soft Landing Camp: Ja, i New York
 • Skoldagar: Ca. 07.30 till 14.30
 • Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen
 • Arrangerade resor: Ja
 • Program: Flera olika program
Ansök till ett high school-år