Utbytesstudent i USA


Sugen på ett high school-år i USA 2020? 
Anmäl dig innan 30 juni 2019 så får du ta del av vårens bästa erbjudande

 
Som utbytesstudent i USA får du möjligheten att uppleva den fantastiska high school-andan som de amerikanska skolorna är kända för. Sporturneringar, roliga aktiviteter, individuella skolscheman och event såsom prom och homecoming är alla typiska inslag som väntar på dig på andra sidan Atlanten.

USA har varit vår populäraste high school-destination i många år och det är lätt att förstå vad som lockar våra studenter. Amerikas utåtriktade och vänliga high school-studenter samt dess välkomnande värdfamiljer gör att du som utbytesstudent känner dig som hemma här på nolltid.

Med Explorius får du chansen att uppleva high school-livet i USA precis som du själv vill. Det stora landet erbjuder alla möjliga sorters livsstilar, kulturer och klimat, vilket gör alla våra utbytesstudenters upplevelser unika.

Ansök till ett high school-år


Våra utbytesprogram

I USA erbjuder vi ett brett utbud av olika utbytesprogram. Läs mer om våra program i USA.


Välj var i USA du vill plugga

Ditt utbyte  ditt val! Att plugga på high school i USA är en möjlighet du bara får en gång i livet och vi gör alltid vårt yttersta för att skapa det utbytesår just du drömmer om. Som en del av detta erbjuder vi dig ett brett utbud av områdesval i USA. Detta är perfekt för dig som redan ser dig själv plugga i en viss amerikansk delstat, region eller storstad.

Se våra områdesval

Om high school i USA

 


Oavsett var i USA du pluggar kommer du med största sannolikhet att uppleva den typiska high school-anda som de amerikanska skolorna är kända för. Du kommer att känna igen flera attribut som du säkerligen sett i olika high school-filmer. Klubbengagemanget, prom och homecoming såväl som Friday Night Football är alla fenomen som finns på riktigt. Som high school-student i USA kommer du inte ha en tråkig stund. 

Utbytesstudenter kan bli placerade i en freshman-, sophomore-, junior- eller seniorklass. Majoriteten av våra studenter blir placerade i en junior- eller seniorklass. Vilken årskurs du blir placerad i beror på din ålder, betyg samt skolans egna regler.

Som senior får du ofta vara med på graduation i slutet av skolåret. Tänk dig att avsluta ditt utbytesår iklädd i en typisk "graduation gown", få ett diplom, ta foton och fira med dina klasskamrater. Kan du tänka dig ett bättre sätt att avsluta ditt amerikanska high school-år på? 

Skolämnen & individuella scheman

Som utbytesstudent i USA har du ofta ett brett utbud av skolämnen att välja bland. Utöver de obligatoriska ämnena matematik och engelska, rekommenderar vi dig att läsa ämnen som inte är lika vanliga i Sverige om möjligheten finns. Detta kan vara American History, Public Speaking eller American Literature exempelvis. Tillsammans med skolans studievägledare kommer du få möjligheten att skapa det perfekta schemat för just dig. 

Utvecklade sociala färdigheter

Du kommer snabbt märka att amerikaner gillar att jobba i olika grupprojekt och förbereda roliga och intressanta presentationer. Flera av våra tidigare utbytesstudenter har berättat att detta har hjälpt dem att utveckla deras sociala förmåga och retoriska kunskaper. Att de efter sin tid som utbytesstudenter i USA har blivit mer bekväma med att prata inför grupp såväl som att ta kontakt med nya människor.

Stort fokus på sport och skolaktiviteter

Friends

Skolorna i USA har generellt sätt ett stort fokus på sporter och fritidsaktiviteter. Både vi på Explorius och våra tidigare utbytesstudenter rekommenderar dig starkt att engagera dig i en sport eller att gå med i en klubb under ditt utbytesår i USA. Det är ett mycket roligt och bra sätt att hålla sig aktiv och att träffa nya kompisar.

Gå på så kallade try-outs för sporter såsom cheerleading, basket, fotboll eller cross-country så fort du anländer om möjligheten finns. Du kommer inte att ångra dig! Det är en utmärkt chans att bli en del av skollivet och att uppleva allt det roliga de amerikanska skolorna är kända för.   

Soft Landing Camp i New York


Oavsett vilket våra utbytesprogram du väljer börjar ditt stora high school-äventyr på Soft Landing Camp i New York*. Under fyra dagar får du möjligheten att uppleva det bästa av New York samt förbereda dig inför ditt nya liv i USA. Tillsammans med utbytesstudenter från både Sverige och andra länder kommer du få den bästa möjliga starten på ditt utbytesår.

Nedan hittar du ett exempelschema på hur dina dagar i New York kan se ut.


Dina dagar i New York 

  Explorius exchange students in new york

Dag 1: Ankomst i New York följt av ett välkomstmöte. 

Dag 2: "Adapt to America" workshop på morgonen. Upper Manhattan-sightseeing med lunch i Central Park efteråt. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square och Madison Square Garden bland annat.

Dag 3: "American culture" workshop på morgonen. Lower Manhattan-sightseeing på eftermiddagen. Se 9/11 Memorial, frihetsgudinnan, Wall Street, Chinatown och Little Italy bland annat.

Dag 4: "Flight" workshop och strandutflykt. Vi tillbringar dagen på Seaside Heights, en av de mest populära stränderna i New Jersey utanför New York.

Dag 5: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!

Vid ankomst blir du upphämtad på flygplatsen av vår personal. Tillsammans tar vi oss till hotellet där du delar rum med en eller flera Explorius-studenter. Frukost är inkluderat varje dag under Soft Landing Camp.

*Vänligen notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat för dig som reser på vårterminen. 


Ansök till ett high school-år

Din fritid i USA


Häpnadsväckande natur, livliga storstäder, charmiga småstäder eller vackra stränder. Beroende på var i USA du kommer att bo kommer din fritid att se annorlunda ut. Vad nästan alla våra utbytesstudenter har gemensamt är dock att den största delen av fritiden faktiskt tillbringas på skolan.

USA:s high school-studenter uppmuntras att kombinera sina akademiska prestationer med en variation av sporter och skolaktiviteter. En typisk amerikansk high school erbjuder därför flera olika klubbar och sporter för dig som elev att engagera dig i.

Stort utbud av aktiviteter

Ta möjligheten att utöva din favoritsport eller aktivitet under ditt utbytesår i landet. Eller varför inte testa på något helt annorlunda? Gå med i retorik- och debattklubben, yearbook-klubben eller fråga om du får skriva för skoltidningen. Att engagera sig i skolaktiviteter är ett suveränt sätt att hitta vänner samt att bli en del av skolgemenskapen.

Vi kan även rekommendera dig att hänga med på din värdfamiljs aktiviteter efter skolan och på helgerna. Din familj kanske går till kyrkan, på olika sportevenemang eller gillar att vara ute i naturen. Oavsett är det viktigt att vara öppensinnad och nyfiken på deras livsstil. Det kommer att berika ditt utbytesår och din fritid i USA massor.

Ansök till ett high school-år

Att bo med en amerikansk värdfamilj

Värdfamiljstraditionen i USA har varit stor i många år. Familjerna här är öppna och välkommande och ser fram emot att bidra till ett oförglömligt år i USA för dig som utbytesstudent.

Som en del av en värdfamilj får du uppleva hur det är att leva som en riktig amerikan. Din värdfamilj kommer att introducera och ge dig en djupare inblick i den amerikanska kulturen. Att bo med dem ger dig dessutom en utmärkt möjlighet att öva på dina kunskaper i engelska samt få upptäcka vardagslivet i landet. Inte minst får du chansen att skapa starka band med en omtänksam familj, som du förhoppningsvis kommer hålla kontakt med och besöka många gånger i framtiden.

Amerikanska helgdagarFörutom att visa dig hur vardagslivet i USA ser ut kommer din värdfamilj introducera dig till typiska amerikanska helgdagar såsom Halloween och Thanksgiving. Du får dessutom uppleva sann Christmas Spirit med pyntade hus, julstrumpor, körer och god mat. Juletiden i USA är verkligen fantastisk. Här får du ofta även träffa din värdfamiljs släktingar och ibland få besöka nya delstater.

Amerikaner älskar att fira och det kommer du snabbt att märka. Oavsett om det gäller högtider, födelsedagar eller andra speciella tillfällen kan du lita på att någon kommer anordna något spektakulärt.

Familjer över hela USA

Våra värdfamiljer bor över hela USA och ser alla olika ut. Vissa har barn och husdjur, andra inte, vissa är unga, andra äldre. Vad de alla har gemensamt är en passion för kulturella utbyten och ungdomar. De kommer göra sitt bästa för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt, både i deras hem och i USA.

Om våra värdfamiljer

Upptäck mer av USA

När du åker på ett utbytesår med oss får du möjlighet att se mer av landet. Ta chansen och träffa kompisarna från Soft Landing Camp på reunion på paradisön Hawaii, upptäck östkusten eller vill du kanske hänga med på en roadtrip i Kalifornien?

Resor i USA 


Snabbfakta: utbytesstudent i USA

 • Ålder: 15–18,5 år
 • Avresa: Juli, augusti, september eller januari
 • Språkförkunskaper: Grundläggande engelskkunskaper krävs
 • Engelsktest: Ja, som en del av ansökan
 • Visum: Ja
 • Områdesval: Ja
 • Soft Landing Camp: Ja, i New York
 • Skoldagar: Ca. 07.30 till 14.30
 • Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen
 • Arrangerade resor: Ja
 • Program: Flera olika program
Ansök till ett high school-år