Välj var i Spanien du vill plugga

Med Explorius får du en unik möjlighet att välja var i Spanien du vill tillbringa ditt utbytesår på high school. 

När du ansöker till ett high school-år inom vårt Classic High School-program är du garanterad en placering i det område du valt. Detta så länge vi har platser kvar på ditt specifika områdesval och att vissa krav är uppfyllda, såsom att din ansökan är godkänd. Så se till att säkra din plats och ansök i tid – först till kvarn gäller!

Hur vill du tillbringa ditt utbytesår i Spanien? Med närhet till stranden, i huvudstaden Madrid eller varför inte i den populära studentstaden Granada?

Ditt utbyte – ditt val!

Ansök till ett high school-år


Vårt utbud av områdesval

 

I Spanien erbjuder vi exklusivt ett urval av storstadsval.

Läs mer om de olika områdesvalen nedan. Du hittar samtliga val i bokstavsordning. 


Storstadsval – välj din favoritstad

Vårt storstadsval är det perfekta valet för dig som föredrar livet i stan och som kanske redan har en favoritstad i Spanien du vill plugga i.

Välj att plugga i de underbara städerna Alicante, Madrid, Sevilla och många fler.  

Priser för områdesval


Beach Life 

Är sol, stränder och palmer viktiga faktorer för ett lyckat utbytesår för dig? Då är vårt Beach Life-val något för dig!

Med detta val kommer du bo i eller strax i närheten till någon av kuststäderna Cádiz, Alicante eller Valencia. Förbered dig för ett utbytesår fullt av härliga vågor och strandbesök!


Alicante

Alicante är ett sommarparadis på den vackra Costa Blanca-kusten i sydöstra Spanien. Staden är mest känd för sina palmkantade boulevarder, shoppinggator, vita sandstränder och livliga stadsliv.

Genomsnittstemperaturen i staden ligger på 18 °C, med milda vintrar och varma somrar. Det är den perfekta staden för dig som föredrar ett liv i solen nära vackra stränder med andra ord. I Alicante får du en sann spansk upplevelse bland vacker omgivning och roliga event året om.


Cádiz

I Cádiz hittar du några av Spaniens vackraste stränder samt en av Spaniens största karnevaler som årligen arrangeras här och varar i hela 11 dagar. Denna medeltida stad är belägen i sydvästra Spanien och lockar turister från hela världen.

Om du är en aktiv och sportig person kommer du att älska att bo här. Prova surfing, spela golf eller ta en löprunda längst havet. Cádiz är en mycket populär stad bland utbytesstudenter så du kan förvänta dig att träffa studenter från alla världens hörn här. High school-studenterna samlas ofta på stranden efter skolan där de hänger, spelar beachvollyeboll och bara har det kul ihop. 


Granada

Granada är en vacker stad vid bergskedjan Sierra Nevada i södra Spanien. Staden har mer än 200,000 invånare varav en stor del är studenter tack vare deras populära universitet. Med sin imponerande historia har Granada blivit en av de mest attraktiva kulturstäderna i Spanien. Här hittar du sevärdheter som Alhambra, Albaicín och Catedral de Granada.

Granada ligger dessutom i närheten till en av landets bästa skidorter, så om du vill ta chansen att åka skidor under ditt utbytesår är detta valet för dig! 

Ansök till ett high school-år


Madrid

Välkommen till Madrid! Den spanska huvudstaden erbjuder en fartfylld livsstil i centrala Spanien. Med tjusiga boulevarder, stora parker och massvis med goda tapas- och churroställen kan du enkelt ta del av det bästa av Madrid under ditt utbytesår här.
Mer än tre miljoner människor bor här vilket gör det till den tredje största staden inom EU, efter London och Berlin. Somrarna är varma medan vintrarna är svalare och har en genomsnittstemperatur på sju grader. En perfekt stad för dig som gillar värme, men som inte har något emot att svalka dig under vintermånaderna med andra ord!

Sevilla

Med dess härliga Medelhavsklimat, kulturevenemang och universitet lockar Sevilla unga människor från både Spanien och hela världen. Staden har 700,000 invånare och är full av både traditioner och historia men också roliga event året om. Se till att kolla på en match där topplaget Sevilla FC spelar under ditt utbytesår här!

Som utbytesstudent i Sevilla bor du ungefär en timme ifrån stränderna vid Cádizbukten vilket ger dig utmärkta möjligheter att hänga på stranden under helgerna. Den årliga snittemperaturen i staden är 25 °C.

Blogg: Elin i Sevilla


Valencia

Valencia är en kuststad i östra Spanien. Det är Spaniens tredje största stad efter Madrid och Barcelona, med nära 800,000 invånare. I Valencia omges du av vackra berg och stränder vilket ger staden en unik känsla. Här hittar du även Spaniens bästa paella!

Valencia är den perfekta staden för dig som vill njuta av high school-livet nära havet och prova på vattenaktiviteter såsom segling, kajak eller paddelsurfing under ditt utbytesår. Genomsnittstemperaturen i staden ligger på omkring 17 °C, med korta, milda vintrar och långa, varma somrar.


Priser för områdesval


Säkra ditt områdesval i Spanien

 Träffa oss på en gratis och icke-bindande intervju där vi berättar mer om våra områdesval och utbytesprogram i Spanien.


Men ansök snart! Vi har ett begränsat antal platser på våra områdesval och många av dem är mycket populära, så se till att säkra din plats innan det för sent.


Ansök till ett high school-år

<< Tillbaka till Utbytesprogram i Spanien