Områdesval

utbytesstudent spanien välja stad område

Drömmer du om den soliga kusten eller kulturliv i storstan?

Som utbytesstudent hos Explorius kan du välja var i Spanien du vill hamna under ditt utbytesår.  Välj mellan Madrid, Alicante, Valencia, Cadiz, Granada eller Sevilla. Nedan finner du en kort beskrivning av de områden vi kan erbjuda. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om de olika områdena och vad de har att erbjuda. 

Alicante

En av de mest kända städerna i Costa Blanca, mer spanskt än så här blir det inte! Långa stränder med mycket sand, oändlig sightseeing samt både traditionella och mindre traditionella evenemang. Klimatet är för oss nordbor mycket behaglig med en medeltemperatur på 18 grader där vintrarna är milda och somrarna varma. Din placering är antingen i staden eller utanför. Den lokala bussen kommer ta dig till din High School!


Kostnad för områdesval i Alicante är 6 000 SEK. (läsåret 2018/19)

Cadiz

Här finns Spaniens vackraste stränder och roligaste karnivaler! Människorna är vänliga, öppna och kända över hela Spanien för deras humor! Din placering är i stadens centrum med gångavstånd till skolan, shoppingområden, stränder m.m. Det finns många sporter du kan utöva i Cádiz. Exempelvis så finns surfing, vattensporter, fotboll, handboll, rugby, tennis och hockey i privata klubbar. I närheten av staden Chiclana finns det möjlighet att spela golf.


Kostnad för områdesval i Cadiz är 6 000 SEK. (läsåret 2018/19)

Granada

Granada är en ungdomlig stad, med en omfattande tapas kultur och små platser där de dansar flamenco. Granada är en populär stad för studenter som kommer dit för att plugga. Staden ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada på ungefär 730 m höjd, där de två floderna Darro och Genil möts. Med dess imponerande historia så har Granada blivit en av Spaniens mest attraktiva kulturella platser. Din placering är antingen i staden med gångavstånd till skolan eller i de omgivande mindre städer där du får ta kollektivtrafik till skolan.


Kostnad för områdesval i Granada är 6 000 SEK. (läsåret 2018/19)

Madrid

Det kosmopolitiska och turistiska Madrid är Spaniens största stad. Här ryms 6 miljoner invånare. Denna multikulturella stad är känd för shopping, mat och museum. Det finns alltid något att göra i Madrid! Vintrarna kan vara kalla med en temperatur närmare noll grader, men somrarna är desto varmare med temperaturer upp mot 30 grader. Du bor antingen i staden eller i någon förort. Du kommer troligen ta dig till skola med den lokala bussen. 


Kostnad för områdesval i Madrid är 6 000 SEK. (läsåret 2018/19)

Sevilla

Med dess medelhavsklimat och lättomtyckta kultur så lockar denna roliga storstad många unga! En dynamisk stad med ca 700 000 invånare och full av traditioner och aktiviteter. Placeringen är troligen i förorten Tomares med närhet till stränderna vid Huelva och ca. 4 km till stadskärnan Sevilla! Förutom närhet till sol och strand så erbjuder även denna stad mäktiga monument och vacker arkitektur. 

Kostnad för områdesval i Sevilla är 9 000 SEK. (läsåret 2018/19)

Valencia
Valencia och dess omnejd är Spaniens öppning mot Medelhavet. Havet och bergen i närheten ger Valencias dess unika känsla. Staden Valencia är även huvudstad i regionen med samma namn. Här finns 807 000 invånare vilket gör det till Spaniens tredje största stad. Valencia har ett härligt Medelhavsklimat med en medeltemperatur på 17 grader. Det är varma somrar och milda vintrar sällan under 10 grader. Din placering är  i utkanten av staden med bra lokaltrafik som tar dig in till centrum. 

Kostnad för områdesval i Valencia är 6 000 SEK.(läsåret 2018/19)

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.