Utbytesprogram i SydafrikaI Sydafrika erbjuder vi utbytesprogrammet Academic Choice.

Academic Choice – Studera på high school i Kapstaden

Efter en godkänd ansökan till ett high school-år i Sydafrika blir du antagen till vårt program Academic Choice. Med detta program får du möjligheten att exklusivt välja bland ett urval av handplockade skolor i Kapstaden, i sydvästra Sydafrika.

Vi har ett nära samarbete med flera suveräna skolor i Kapstaden och området runtom. Skolorna vi jobbar med är alla moderna och erbjuder dig allt du kan tänkas behöva för ett lyckat utbytesår utomlands.  

Se priser för Academic Choice i Sydafrika 

Ansök till Academic Choice

Om Kapstaden – din fritid

Föreställ dig en fritid där du kan ta det lugnt på vackra Camp's Bay Beach eller hänga med dina klasskamrater vid Victoria & Albert Waterfront efter skolan. Kapstaden är blomstrande och erbjuder många roliga event året runt. Det är en perfekt stad för dig som studerar. Priserna är låga i jämförelse med många europeiska länder, vilket innebär att du kan njuta av livet utanför skolan även som utbytesstudent. Gå på bio, testa kitesurfing eller ta en promenad i vackra Kirstenbosch National Botanical Garden.

Gillar du äventyr är Kapstaden absolut en plats för dig. Att uppleva denna magnifika stad ovanifrån är en fascinerande upplevelse. Det finns flera olika platser där du kan uppleva staden uppifrån. Hajka uppför Table Mountain, Lion’s Head eller Devil’s peak och njut av Kapstadens bästa vyer.

Ungefär 12 km från Kapstaden hittar du Robben Island. Robben Island är en plats där man förr höll människor, ofta politiska meningsmotståndare, fängslade. Den tidigare Sydafrikanska presidenten Nelson Mandela satt fängslad här i 18 år. Ett besök till Robben Island är ett måste under ditt utbytesår i Kapstaden. Du kommer lära dig massor om Sydafrikas historia under din tid i landet. Att gå på en guidad tur i fängelset, som idag är ett museum, är ett perfekt sätt att lära sig mer om en viktig del i landets historia.

Din high school-upplevelse i Kapstaden kommer vara full av kontraster. Du kommer uppleva allt från färgglada hus i Bo Kaap, exklusiva villor i Clifton, till fattiga kåkstäder – allt detta inte långt från varandra. Trots landets tragiska och händelserika historia ser framtiden ljus ut. Upplev ett land i full blomstring, med fantastisk natur och vänlig befolkning som utbytesstudent i Kapstaden.


Ansök till ett high school-år i Syfadrika


<< Tillbaka till Sydafrika