Plugga på high school i Sydafrika

Sydafrika

Med Explorius får du chansen att uppleva ett high school-år i det vackra landet Sydafrika. Detta är en unik möjlighet där du får en erfarenhet utöver det vanliga. Landet erbjuder en rik kultur och historia, vänlig befolkning och ett milt och behagligt väder, året runt. Som high school-student i Sydafrika, studerar du tillsammans med både lokala studenter såväl som internationella studenter. Detta ger dig en sann multikulturell upplevelse och en möjlighet att knyta vänskapsband med ungdomar från hela världen.

Skolorna vi erbjuder i Sydafrika är moderna och utrustade med allt som kan tänkas behöva för ett lyckat utbytesår utomlands. Kom närmre den sydafrikanska kulturen som utbytesstudent i en av Afrikas mest blomstrande och vackra länder.

Ansök till ett high school-år

Vårt program – Academic Choice 

I Sydafrika erbjuder vi vårt program som heter Academic Choice. Med detta program väljer du själv vilken skola du vill studera på. Läs mer om Academic Choice i Sydafrika och anmäl ditt intresse för ett high school-utbyte idag!

Om high school i Kapstaden

Som high school-student i Kapstaden kommer du att ha på dig en traditionell skoluniform och behöva vara engagerad och ambitiös för att kunna få högsta betyg. Sydafrikanska skolan börjar i januari och sluter i december. Som utbytesstudent har du möjlighet till programstart i antingen januari eller juli. 

Som utbytesstudent förväntas du göra läxor och aktivt delta i skolan, precis som de lokala studenterna. Skoldagen börjar ofta ca 07:30 och slutar runt 15:00. De flesta skolor erbjuder engelska, Afrikaans eller isiXhosa som obligatoriska ämnen, såväl som matematik och Life Orientation. Engelska är det språk som används i undervisningen. 

Utöver de obligatoriska skolämnena får du oftast även välja några kurser själv. Vilka ämnen du kan välja bland beror på din skolas utbud likaså vilken årskurs du går på. Det kan vara allt mellan IT till musik eller historia. Skolorna har oftast provperioder i juni, december och ibland även i september. 

Låt oss veta ifall det är några specifika ämnen du vill läsa eller aktiviteter som du vill utöva under ditt utbytesår. Vi kommer göra vårt yttersta för att skräddarsy den perfekta high school-upplevelsen för just dig. 


Ansök till ett high school-år

Din fritid i Sydafrika

Imponerande natur och vilda djur i kombination med trendiga storstäder är några av faktorerna som gör Sydafrika till ett fascinerande land fullt av kontraster. Det är lätt att svepas med av Sydafrikas vackra och rika kultur, även efter att ha tillbringat månader i detta fängslande land.

Det finns en mängd roliga aktiviteter du kan utöva på din fritid som utbytesstudent. De vänliga och hjälpsamma sydafrikanerna kommer gladligen att välkomna dig till sitt hem. Du kommer med största sannolikhet att bli bjuden på flera så kallade ”braais” under ditt utbytesår här. ”Braai” är en typisk sydafrikansk barbecue där familjer och vänner samlas runt god mat tillagad över en öppen eld. Det är ett populärt socialt evenemang som du garanterat kommer att uppskatta.

Rugby, cricket och fotboll är tre av de största sporterna i Sydafrika. Sporten har en omfattande inflytelse på samhället, så är du ett stort fan av sport kommer du trivas bra. Men även om du själv inte spelar någon sport, är det ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag med att heja på något av de lokala lagen. Du kommer då snabbt in i kulturen och blir en del av samhället även på fritiden.

Att bo med en Sydafrikansk värdfamilj

Alla våra värdfamiljer världen runt är noga utvalda och de i Sydafrika är inget undantag. De är väl förberedda att välkomna dig som utbytesstudent och ivriga på att få dela med sig av sin vardag. Våra familjer ser olika ut – du kan komma att bo ihop med en familj som har barn, är ensamstående, eller ett par utan barn. Värdfamiljerna pratar engelska, men vissa kan även Afrikaans. Detta ger dig en perfekt möjlighet att lära dig ett nytt språk under ditt utbytesår.

I en sydafrikansk värdfamilj blir du inte behandlad som en gäst, utan en familjemedlem. Något många värdfamiljer har gemensamt är att familjeträffar och umgänge med vänner är en stor del av deras vardagsliv. Det är perfekt för dig som är social och gillar att träffa nya människor i alla olika åldrar. Vänner och familjer träffas ofta runt grillen, på stranden eller på en restaurang. Den sydafrikanska livsstilen är lätt att vänja sig vid och snart kommer det kännas som om du alltid har bott där.

Det är vanligt att bägge föräldrarna jobbar i Sydafrika, vilket betyder att familjerna ofta ses och umgås över middagar på kvällarna. Du kommer att få möjligheten att testa många spännande sydafrikanska rätter. Varför inte bjuda din familj på din favoriträtt hemifrån? Din värdfamilj kommer förvänta sig att du hjälper till med de vardagliga sysslorna, såsom matlagning och städning, under ditt utbytesår i Sydafrika.


Ansök till ett high school-år i Syfadrika

Snabbfakta: High School-utbyte i Sydafrika

• Åldersgräns: 15–17 år
• Avresa: Juli eller januari
• Språk-förkunskaper: Grundläggande engelskkunskaper
• Visum: Ja
• Områdesval: Nej
• Soft Landing Camp: Nej
• Skoldag: Ca 07:30 till 14:00 eller 15:00
• Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen.
• Resemöjligheter: Utflykter anordnade av skolan eller din lokala kontaktperson, kostnad tillkommer
• Program: Academic Choice

 
Ansök till ett high school-år