SkolanSkolsystemet i La Réunion är samma som i Frankrike och som utbytesstudent studerar man i lycées. Lycées har två linjer, humanitära & språkliga samt natur & teknik. De flesta utbytesstudenterna väljer de humanitära & språkliga programmet.

Även skolschemat liknar det franska: du går i skolan fem dagar i veckan där onsdagseftermiddagar mestadels är lediga, däremot kan man ha lektioner på lördag förmiddag. Onsdagar är en bra dag för aktiviteter, sporter och att umgås med vänner och familj.

Det som skiljer skolan på La Réunion med den franska skolan är att skoldagen ofta börjar tidigare på morgonen på grund av det varma klimatet. Dessutom skiljer sig skolloven, då La Réunion-ön ligger på det södra halvklotet. Ett två-veckors lov i oktober, ett längre sommarlov i december till januari, två kortare lov i mars och maj och slutligen ett vinterlov i juli.

Kontakta oss ifall du vill veta mer om La Réunion!Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.