Skolan i Nya Zeeland


Skolan på Nya Zeeland liknar den i Australien. Engelska och matte brukar vara obligatoriska ämnen. Utöver det kommer du kunna välja ytterligare några ämnen så att du får ett fullt schema. De flesta skolor har skoluniform, så förbered dig på att du kommer ha lätt att veta vad du skall sätta på dig på morgonen.


Skolsystemet i Nya Zeeland påminner om det brittiska.
Det betyder att du pluggar fem till sex ämnen per termin, bär skoluniform och säger Mr, Mrs och Ms till lärarna. Men att du har sommarlov mellan december och februari är helt enligt nyzeeländskt manér, liksom att du själv väljer vilka ämnen du vill läsa. Skoldagen brukar vara mellan klockan nio på förmiddagen och fyra på eftermiddagen. De officiella språken är engelska och maori.

Skolåret i Nya Zeeland
Skolåret på Nya Zeeland är indelat i fyra terminer med terminstart i januari, april, juli och oktober. Svenska studenter som åker på utbytesår till Nya Zeeland brukar börja i juli.

En del skolor har klubbar som du kan engagera dig i. Finns det inte på skolan, så kan du säkert hitta någon aktivitet på din ort som passar dig. Att engagera sig är viktigt och ett bra sätt att skaffa kompisar på.

Sport är en viktig del av skolan. De flesta elever är engagerade i någon idrott och det finns ett stort och varierat utbud. Skolorna brukar ha olika skollag där gemenskapen och skolandan är stor. Att engagera sig i ett sådant lag är ett mycket bra bra sätt för dig att prova på något som inte erbjuds i den svenska skolan på samma gång som du lär känna nya kompisar. Rugby är nationalsporten och den tas på allra största allvar. Vanliga sporter är annars tennis, squash, cricket, netball och softball.

Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.