Studera på high school i Nya Zeeland


Ta chansen att bli utbytesstudent i det fascinerande landet Nya Zeeland. Nya Zeeland är ett förtrollande nation i Stilla havet, beläget långt bort från de flesta av världens länder. Här hittar du suveräna skolor, en vänlig befolkning och häpnadsväckande natur. Att åka hit som utbytesstudent är en utmärkt idé.

Som utbytesstudent på Nya Zeeland får du tillfället att uppleva allt som landet har att erbjuda. Dess relativt lilla yta ger dig möjligheten att kunna besöka öken, regnskog och kusten inom en timme. Det är den ultimata utbytesdestinationen för dig som vill kunna åka skidor och vandra i vackra berg, men även kunna njuta av strandlivet under ditt utbytesår. På Nya Zeeland får du allt. Se fram emot ett händelserikt och spännande utbytesår i ett av världens vackraste länder.

Ansök till ett high school-år

Våra high school-program

Vi erbjuder ett brett utbud av utbytesprogram på Nya Zeeland. Läs mer om våra program samt om det nyzeeländska skollivet.

Soft Landing Camp i Auckland

Friends

Våra Soft Landing Camps är den bästa starten på ett utbytesår utomlands. Vi erbjuder tre olika Soft Landing Camps i den vackra storstaden Auckland.

Våra camps i Auckland introducerar dig på bästa sätt till vad som väntar i Nya Zeeland. Du får lära känna andra Explorius-studenter som ser fram emot samma äventyr som du själv, samt få reda på mer om livet här. Du får självklart även upptäcka Nya Zeelands största stad Auckland, genom sightseeing och roliga utflykter.

Soft Landing Campen på våra Classic High School- och Komboprogram* är obligatoriska och ingår i programavgiften.**

Soft Landing Campet på våra Select High School- och Boarding School-program är valbart och kan läggas till mot en extra kostnad.


*Soft Landing Camp för våra Komboprogram är ett endagsläger där vi upptäcker Auckland genom sightseeing.
**Notera att Soft Landing Camp inte är inkluderat till dig som åker på Komboprogrammet – Australien + Nya Zeeland under endast en termin.


Soft Landing Camp – Classic High School

Vid ankomst i Auckland blir du och övriga elever upphämtade av vår personal. Tillsammans åker vi till det hotell eller campus som vi bor på under campet. Du delar rum med en eller flera Explorius-studenter. Nedan hittar du ett exempelschema på hur dina dagar i Auckland för Classic High School-programmet kan se ut.

Dag 1: Vi gör oss hemstadda och lär känna varandra genom roliga gruppaktiviteter och informationsmöten. Vi äter god mat och har en lugn och trevlig dag där vi försöker att bli av med vår jetlag.

Dag 2: Vi börjar dagen med workshops och upptäcker sedan Auckland via sightseeing. Vi besöker bland annat Sky Tower, Waitemata Harbour och Auckland War Memorial Museum. En riktigt rolig och händelserik dag väntar.

Dag 3: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!

Soft Landing Camp – Select High School & Boarding School

Vid ankomst i Auckland blir du och övriga elever upphämtade av vår personal. Tillsammans åker vi till vårt hotell på Long Bay Beach. Du delar rum med en eller flera Explorius-studenter. Nedan hittar du ett exempelschema på hur dina dagar i Auckland för Select High School- och Boarding School-programmet kan se ut.  

Dag 1: Vi gör oss hemmastadda och lär känna varandra bättre. Vi åker till en härlig utsiktsplats där vi ser Auckland City och Hauriki Golf och dess öar. En rolig men lugn dag väntar.

Dag 2: Vi har en dag full med aktiviteter på Long Bay Beach. Aktiviteter, på både land och i vatten, erbjuds beroende på dagens väder. Du kan testa att paddla kajak eller paddle board, och vara med i roliga gruppaktiviteter med de andra utbytesstudenterna.

Dag 3: Dags för sightseeing i Auckland. Vi besöker bland annat Sky Tower, Waitemata Harbour och Black Sand Beaches.

Dag 4: Dags för avresa – låt utbytesåret börja!


Ansök till ett high school-år

Din fritid på Nya Zeeland

Turkosa vatten, snötäckta berg, spektakulära vulkaner eller gröna landskap. Hur din fritid i Nya Zeeland ser ut beror på var i landet du kommer att bo. Men till den största delen kan du utöva samma sorters aktiviteter på både Nord- och Sydön, vilka är Nya Zeelands två huvudöar där alla våra värdfamiljer bor.

Aktiviteterna kan eventuellt komma att skilja sig när det kommer till klimat och landskap. Nordön har ett varmt klimat, medan Sydön har ett svalare klimat. Det som dock är så fantastiskt med Nya Zeeland är att du kan testa skidåkning, surfing, snorkling och andra roliga utomhusaktiviteter oavsett vilken av öarna du tillbringar ditt utbytesår på.

Sport och aktiviteter

Vi rekommenderar dig varmt att vara så aktiv som möjligt under ditt utbytesår på Nya Zeeland – både i skolan och på fritiden. Gå med i din high schools skollag i exempelvis basket, volleyboll eller simning för att hitta vänner och komma in i kulturen. Och ta chansen att upptäcka mer av landet på helgen och skolloven tillsammans med din värdfamilj och dina vänner. Testa surfing, gå på en hajk eller campa i vackra miljöer. En sak som är säker att är du kommer att ha massor att upptäcka och uppleva som utbytesstudent i Nya Zeeland.


Ansök till ett high school-år

Att bo hos en nyazeeländsk värdfamilj

När du bor hos en nyazeeländsk värdfamilj får du uppleva livet som “kiwi”. Invånarna här kallas ofta för kiwis, efter de många kiwifåglar som bor i landet. Att bo hos en kiwifamilj är ett suveränt sätt att komma nära Nya Zeelands kultur och familjeliv på nära håll. Du kommer snabbt att ses som en del av familjen, snarare än som en gäst här.

Omtänksamma och nyfikna familjer

Din värdfamilj kan komma att bo en lägenhet eller ett hus, med eller utan barn och husdjur, i centrum eller på landet. Det samtliga har gemensamt är att de är noggrant utvalda och att de ser fram emot att lära känna dig. Med tanke på Nya Zeelands geografiska läge är det inte lika vanligt att befolkningen här har rest lika mycket som exempelvis många européer har. De ser det därför som ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om andra kulturer genom att välkomna en utbytesstudent hem till dem. De kommer garanterat att uppskatta att du introducerar dem till svensk film och musik, bjuder på lite typisk fika eller lär dem en och annan svensk fras.

Ersättning

Våra värdfamiljer får vanligtvis inte någon kompensation för att välkomna utbytesstudenter till sitt hem. De blir värdfamiljer då de tycker att det är en rolig, spännande och givande erfarenhet. Däremot får våra värdfamiljer inom vårt Select High School-program ersättning när de tar emot våra utbytesstudenter. Detta så att vi kan säkerställa att vi hittar en värdfamilj i närheten av din valda skola. Värdfamiljerna är emellertid precis lika noggrant utvalda och granskade som för våra övriga program.

Läs mer om våra high school-program på Nya Zeeland  

Snabbfakta: high school-år i Nya Zeeland

 • Ålder: 14–18 år
 • Avresa: Januari eller juli
 • SpråkkunskaperGrundläggande engelsknivå
 • Engelsktest: Nej
 • Visum: Ja
 • Områdesval: Ja, på Select High School 
 • Soft Landing Camp: Ja, i Auckland
 • Skoldag: Oftast från 08:45-15:10 
 • Skolämnen: Både obligatoriska och valbara ämnen
 • Resor: Utflykter kan organiseras av skolan eller din lokala kontaktperson mot en extra avgift
 • Program: Flera olika val
   
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan:

"Vissa fält i formulärat är obligatoriska, fyll i dessa och testa igen."