Japan - Classic High School

I Japan erbjuder vi vårt Classic High School-program! 

Japan har mycket att erbjuda dig som utbytesstudent!

Du kommer förutom klubbarna i skolan kunna ta del av den japanska ungdomskulturen och säkerligen lära dig ett och annat av de gamla traditionerna. Japanska familjer kan vara strikta, så se till att passa tiden.

Var beredd på att du får ett mycket annorlunda år i Japan jämfört med om du stannat hemma eller åkt till USA, som är mycket mer likt Sverige. Kompisarna är naturligtvis det viktigaste. Dagens japanska ungdomar är mycket mer moderna i sitt sätt att umgås jämfört med tidigare japanska generationer. Dock ska man vara beredd på att den ”gamla” japanska blygheten och reserverade sätt kan förekomma hos ungdomar också.

Det är viktigt att aktivera sig snabbt med sport, musik, teater, sång, dans eller andra ungdomsaktiviteter, det är garanterat sätt att få kompisar i alla kulturer. Men kom ihåg att hålla en låg profil i början och sondera terrängen vad som är accepterat och inte. Fråga gärna dina nya japanska kompisar om det är något du undrar, de kommer att föra in dig på rätt spår!
Close
Tack för ditt intresse av Explorius Sverige! Explorius Sverige är en del av Educatius Group AB som består av flera internationella organisationer som arbetar för kulturella utbyten bland studenter.

Vi tar din rätt till privatliv på allvar, och ger dig möjligheten att kontrollera hur vi kommunicerar med dig. Du bestämmer själv hur vi ska använda dina uppgifter. Klicka i JA/NEJ nedan: