Bra att vetaTyp av program som erbjuds i Japan:
Classic High School

Åldersgräns: 15-18 år, se exakt åldersgräns här.

Avresa: April eller augusti.

Programlängd: ca 10 månader.

Skoluniform: Ja.

Språk - förkunskaper: Vi ser gärna att du har grundläggande förkunskaper i japanska.

Möjlighet till områdesval: Nej.

Visum: Ja. Explorius hjälper dig med ansökan.

Finansiering: Lån till programavgift kan erbjudas i samarbete med Nordea. Läs mer om det räntefria lånet här.
 
Innan Du Reser
Ju mer du förbereder dig för ditt år i Japan, desto mer kommer du få ut av ditt år. Några förkunskaper i japanska är väldigt bra att ha. Vi ser helst att du har läst det minst ett år innan avresa.

Kultur och normer
Japan är som du kanske har förstått helt annorlunda från Sverige. De har olika språk, kulturer och trosuppfattningar, och deras normer och regler är olika. Generellt sett, japaner är mer återhållsamma, och det handlar om respekt och artighet. Till exempel är det viktigt att visa ödmjukhet för sin lärare, värdföräldrar och äldre personer. Det är viktigt att komma ihåg att det finns en skillnad i hur du interagerar med vänner och vuxna.

Språk
Det kan vara svårt att kommunicera på ett annat språk. Vi rekommenderar därför att du läsa många böcker, tidskrifter eller ser film på japanska för att komma in i språket. Om du lånar en bok om japansk kultur och historia kommer du slå två flugor i en smäll, och lära dig lite om det land du tänker åka till när du läser japanska.  Har du turen att känna någon som talar japanska, kan du alltid fråga om ni kan prata med varandra för att öva språket.Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.