Utbytesprogram i Italien

Vi erbjuder tre olika utbytesprogram i Italien. Dessa är Classic High School, Combo High School och Select High School.

Läs mer om de olika programmen och få reda på vilket som passar dig bäst!

Classic High School – en sann italiensk upplevelse

Vårt Classic High School-program är det traditionella programmet som majoriteten av våra studenter väljer.

När du ansöker till Classic High School blir du placerad hos en värdfamilj någonstans i Italien. Din framtida värdfamilj kan bo i närheten av storstäder såsom Rom eller Neapel, på paradisön Sardinien, nära alperna i norr eller någonstans längs den långa, vackra kusten. Det är det ultimata programmet för dig som vill få en genuin insikt i den italienska kulturen samt få en upplevelse som är omöjlig att få som turist.

Du kan åka på Classic High School-programmet i Italien under en termin eller ett helt läsår.

Områdesval till en extra kostnad

Du som önskar att bli placerad i en specifik del av Italien kan lägga till ett områdesval mot en extraavgift.

Notera att varje områdesval har ett begränsat antal platser. För att säkra din plats rekommenderar vi dig att ansöka till ditt utbytesår så fort som möjligt. Först till kvarn gäller!

Se programpris för Classic High School


Se våra områdesval 


Ansök till Classic High School

 

Combo High School – två länder på ett år

Med oss på Explorius får du en unik möjlighet att uppleva high school-livet i både Italien och ett annat europeiskt land. Välj att tillbringa ditt utbytesår i Italien och Frankrike, Spanien eller Tyskland. Det är det perfekta valet för dig som intresserad av att lära dig två olika språk och uppleva två länder på ett år. Ansök till Combo High School och maximera ditt high school-år i Europa till fullo!

Om du vill plugga i Italien och Frankrike börjar du ditt utbytesår i Frankrike och du flyttar sedan till Italien inför vårterminen. Om du vill plugga i Italien och Spanien eller Tyskland kan du själv välja i vilket land du vill börja ditt utbytesår. Vårt populära Soft Landing Camp är inkluderat i priset på höstterminen. Vilket camp du åker på beror på vilket land du börjar ditt utbytesår i.

Med Combo High School i Europa får du dessutom möjligheten att resa hem över jul innan du börjar ditt high school-äventyr i nästa land.
 

Ansök till Combo High School

Select High School – plugga i Florens

Select High School-programmet ger dig möjlighet att välja en specifik skola att plugga på i vackra staden Florens. Den världskända renässansstaden är den perfekta staden för dig som vill uppleva det bästa av Italien. Florens är beläget i centrala Italien och erbjuder konst, rik kultur, fantastiskt väder, pittoreska landskap och utsökt mat. 

Du kan välja att åka på Select High School-programmet i Italien under en termin eller ett helt läsår.

Plugga på en skola med utsikt över centrala Florens


Educandato Statale SS. Annunziata är perfekt beläget på en kulle med utsikt över centrala Florens. Som utbytesstudent här har du tillgång till skolans flera olika faciliteter där det finns ett stort bibliotek, labbsalar (för kemi, fysik och naturvetenskap), datorsal, gym, konferensrum och studierum.

Skolan är i en fantastisk byggnad som förklarades till världsarv av UNESCO 2013.

Att plugga som utbytesstudent på vackra Educandato Statale SS. Annuziatas så får du ta del av hög akademisk utbildning där innovation och tradition kombineras. Läs spännande skolämnen som kemi, fysik och naturvetenskap i skolans labboratorium eller vässa på dina språkkunskaper och läs engelska, franska, spanska eller tyska. 

Läs mer om Educandato Statale SS. Annunziata


Ansök till Select High School

<< Tillbaka till Italien