Kort om Italien

Ski i Italia


Italien är känt för exempelvis sin mat,
mode, traditioner, skidåkning och fotboll. Du kanske vet en del om Italien eller till och med varit där men du kommer som utbytesstudent upptäcka att allt inte är som du förväntade dig.

En av de största olikheterna är hur folket hälsar på varandra. Italienare hälsar genom en puss på varje kind. I södra Italien gör även männen så. I norra Italien hälsar männen på varandra genom en kram eller en klapp på axeln.

Italienarna har också ett flertal andra olika hälsningsfraser. Du kan vara säker på att din värdfamilj ger dig en puss första gången ni träffas! Som utbytesstudent behöver du inte kunna alla dessa fraser, ett ”Ciao” tillsammans med ett leende räcker bra den första tiden av året. När du blir mer bekväm i det italienska språket och lärt dig vad som är lämpligt i olika sociala situationer, förväntas du börja använda mer formella meningar.

Att använda ditt kroppsspråk för att förstärka vad du säger är kanske något nytt för dig. Italienarna använder sitt kroppsspråk mycket för att förstärka sina känslor. Om du är glad räcker det inte med att säga det, du behöver även le och kanske gå lite närmare personen du samtalar med. Italienare är enkla att prata med! Lär dig att prata om småsaker, som t.ex. vad läraren berättade på lektionen. Ett samtalsämne är viktigt och ger dig anledning att prata. Tystnad är obekvämt för italienare och ett tecken på att något är fel. Så det spelar ingen roll hur litet samtalsämnet verkar vara. Om du är ute och dricker espresso med dina vänner på ett café så berätta om dig själv, Sverige, vad du gjort i skolan eller något annat som kan intressera dem. Detta är bra start till en konversation!
Close
Tack för ditt intresse! Någon av oss på Explorius kommer att återkomma till dig med information så snart som möjligt. Uppgifterna som du har fyllt i kommer att sparas säkert hos oss och inte delas med andra parter. Vi kommer att skicka uppdateringar, nyheter och specialerbjudanden etc. till mejladressen du angivit. Vänligen välj nedan om du samtycker till att ta del av våra utskick.